ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Μίσιτς: «Πραγματικά δεν ξέρω πότε και πως θα σταματήσει όλο αυτό»

Μίσιτς: «Πραγματικά δεν ξέρω πότε και πως θα σταματήσει όλο αυτό»

Μίσιτς: «Πραγματικά δεν ξέρω πότε και πως θα σταματήσει όλο αυτό»

Ο Κροάτης μέσος του ΠΑΟΚ μίλησε στα κροατικά ΜΜΕ για όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα τις μέρες της καραντίνας.

Ο Γιόσιπ Μίσιτς μετέφερε στην πατρίδα του εικόνες από την καθημερινότητα της Ελλάδας, που εδώ και μέρες ζει στην σκιά της εξάπλωσης του κορονοϊού, ενώ όπως τόνισε «ξεκάθαρα είναι η καλύτερη σεζόν στην καριέρα μου!», έστω κι αν περιλαμβάνει την καραντίνα της παγκόσμιας πανδημίας.

«Κανείς δεν μπορεί να βγει από το σπίτι του αν δεν στείλει μήνυμα τον λόγο που θέλει να φύγει από αυτό», είπε ο Κροάτης μέσος του ΠΑΟΚ μιλώντας στην ιστοσελίδα «novilist.hr». «Έπειτα σου απαντάνε με SMS αν μπορείς να βγεις ή όχι. Πρέπει να έχεις μαζί σου την ταυτότητα γιατί υπάρχει ισχυρή αστυνόμευση στους δρόμους και κάνει έλεγχο. Όπως και στην Κροατία, έτσι και εδώ τα μαγαζιά είναι κλειστά. Λειτουργούν μόνο τα σουπερμάρκετ και όσα εστιατόρια κάνουν “ντελίβερι” φαγητού. Επίσης, είναι ανοιχτά και τα φαρμακεία».

Ο Μίσιτς αναφέρθηκε και στα μέτρα που λήφθηκαν από τον ΠΑΟΚ. «Εμείς σταματήσαμε τις προπονήσεις την προηγούμενη Παρασκευή όταν δεν υπήρχε έξαρση του ιού. Ωστόσο, η ομάδα μας συμβούλεψε να μην βγαίνουμε συχνά έξω. Για μένα δεν ήταν πρόβλημα, γιατί δεν βγαίνω και πολύ. Πάντως, βλέπω ότι ο κόσμος κυκλοφορεί, δεν δείχνει να φοβάται ιδιαίτερα».

Τηρώντας το #menoumespiti ο 26χρονος ποδοσφαιριστής βρίσκει πράγματα για τον ελεύθερο χρόνο του, αν και όπως λέει δεν μπαίνει στη διαδικασία να μαγειρέψει. «Η σύζυγος μου είναι εδώ μαζί μου, οπότε το μαγείρεμα το έχει αναλάβει αυτή. Πώς περνάω τον χρόνο μου αυτές τις μέρες; Βλέπω τηλεόραση, διαβάζω ειδήσεις για την Κροατία. Κάθε μέρα τα κρούσματα αυξάνονται παντού. Πραγματικά δεν ξέρω πότε και πως θα σταματήσει αυτό».

Στην συνέντευξη υπάρχουν αναφορές και στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, αν και όπως λέει ο Μίσιτς δεν γνωρίζουν οι ποδοσφαιριστές το πότε θα επιστρέψουν στο γήπεδο. «Ξέρουμε πως υπάρχουν σκέψεις να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε πως και πότε. Αμφιβάλλω αν θα ξεκινήσουμε να προπονούμαστε αυτή την Παρασκευή έτσι όπως είναι τα πράγματα. Ναι ο Ολυμπιακός είναι 14 βαθμούς μπροστά μας, αλλά είναι τόσο μπροστά επειδή μας αφαιρέθηκαν επτά βαθμοί και όχι για κάποιο άλλο λόγο. Το θέμα του Κυπέλλου δεν έχει τελειώσει! Αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα και είμαστε σοβαροί μπορούμε να προκριθούμε στον τελικό. Πάντως, η διακοπή αυτή θα επηρεάσει τους πάντες. Μετά από μία τέτοια διακοπή δεν είναι εύκολο να επιστρέψεις στο ίδιο επίπεδο προπονήσεων και αγώνων. Πρέπει να ξαναβρείς τη φόρμα σου και να έχεις στο μυαλό σου πως υπάρχει ο κίνδυνος πιθανού τραυματισμού».