ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Ο Ανέστης Νάστος και η ιδιαίτερη σχέση του με την μικρή Ραφαέλα

Ο Ανέστης Νάστος και η ιδιαίτερη σχέση του με την μικρή Ραφαέλα

Ο Ανέστης Νάστος και η ιδιαίτερη σχέση του με την μικρή Ραφαέλα

Ο αρχηγός του ΟΦΗ, Ανέστης Νάστος σε μία συγκλονιστική εξομολόγηση μίλησε για την ιδιαίτερη του σχέση με τη μικρή Ραφαέλα, που πάσχει από σύνδρομο down.

Διαβάστε τα λόγια του έμπειρου μέσου στο athletestories.gr:

"Ήταν μία συνηθισμένη ημέρα, για μένα, από εκείνες της δεύτερής μου σεζόν στο Ηράκλειο, το 2017. Είχα ανέβει για καφέ στον γιο του ιδιοκτήτη του σπιτιού μου. Στο σπίτι βρίσκονταν και οι φίλοι του, ο Φάνης και η Γωγώ.

Είναι οι γονείς της Ραφαέλας για την οποία με είχαν ενημερώσει πως αγαπά πολύ τον ΟΦΗ. Το πρόσωπό της φώτιζε όταν άκουγε για την ομάδα της. Γινόταν άλλος άνθρωπος.

Η γυναίκα μου ήταν έγκυος τότε και η Ραφαέλα πήγαινε με χαρά συνέχεια πάνω από την κοιλιά της για να ακούσει το μωράκι που θα ερχόταν στη ζωή. Δεν γνώριζα λεπτομέρειες για την Ραφαέλα, αλλά θα μάθαινα στην πορεία.

Μίλησα με τον Φάνη, ενδιαφέρθηκα. Με άγγιξε η ιστορία της, ενημερώθηκα για το σύνδρομο down.

Πλέον, έχουμε φτάσει σε ένα σημείο να μιλάμε με τον Φάνη τουλάχιστον 1-2 φορές την εβδομάδα στο τηλέφωνο. Πλέον, η Ραφαέλα είναι κομμάτι και της δικής μου ζωής.

Όταν βλέπεις μικρά παιδιά με δυσκολίες, δεν μπορείς να μένεις απλά στο ποδόσφαιρο. Ενδιαφέρεσαι για τον συνάνθρωπό σου, επηρεάζεσαι.

Μετά τη γέννηση της κόρης μου και μια σοβαρή περιπέτεια που περάσαμε, ευαισθητοποιήθηκα ακόμη περισσότερο. Σκέφτηκα διαφορετικά τη ζωή και ειδικότερα τη ζωή ενός παιδιού.

Ήταν ένα «χτύπημα», το οποίο μου άλλαξε εντελώς τον τρόπο σκέψης. Η Ραφαέλα μού είχε δώσει ήδη ένα «μάθημα» και το χαμόγελο ενός παιδιού πήρε ακόμη μεγαλύτερη αξία στο μυαλό μου. Από το ποδόσφαιρο, εξάλλου, είμαστε όλοι περαστικοί.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα κομμάτι της, αλλά υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα. Η ζωή είναι μεγαλύτερη από το ποδόσφαιρο.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να προσπαθήσεις να αφήσεις κάτι πίσω.

Να αγαπάς, να σέβεσαι τον δίπλα σου, να φροντίζεις για τα παιδιά".

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο athletestories.gr