Koρονοϊός: Kανένα πλάνο για επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα!

Γιάννης Σερέτης
Koρονοϊός: Kανένα πλάνο για επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα!

bet365

Λόγω κορονοϊού ουδεμία ποδοσφαιρική αρχή "τολμά" να προβλέψει πότε θα επιστρέψουν οι φίλαθλοι στην εξέδρα - ακόμα κι αν αρχίσουν ξανά κάποια στιγμή τα πρωταθλήματα και οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις - συνεπώς όλα δείχνουν ότι οδεύουμε προς άδειες κερκίδες τουλάχιστον έως το καλοκαίρι.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Στην Πολωνία το πρωτάθλημα μπάσκετ διεκόπη οριστικά και τον τίτλο κατέκτησε ήδη η Ζιελόνα Γκόρα, ως επικεφαλής της βαθμολογίας τη στιγμή που αποφασίστηκε το stop λόγω της επίδρασης του κορονοϊού. Σίγουρα σε κάποιες άλλες χώρες ήδη εξετάζεται και συζητείται αυτό το ενδεχόμενο. Προς το παρόν ουδεμία χώρα έχει ανακοινώσει λήξη του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος και η συντριπτική πλειονότητα (πλην Τουρκίας και Λευκορωσίας) έχουν αναβάλει τους αγώνες. Απαντες πάνε… day by day, ανάλογα και με τα μέτρα κάθε κυβέρνησης, τα οποία λαμβάνονται κυρίως βάσει της έξαρσης του COVID-19 στην καθεμιά.

Η UEFA κάνει Plan A και Plan B για την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων, του Champions League και του Europa League, έχοντας ως πρώτο στόχο τη λιγότερη απώλεια εσόδων: η απόφαση για τη μετάθεση του Euro δεν ήταν δύσκολη, καθώς δεν «σπάνε» οι οικονομικές συμφωνίες ούτε χάνονται οι χορηγοί, απλώς μετατίθενται όλα χρονικά…

Ουδείς, όμως, σε όλα αυτά τα σχέδια έχει μιλήσει για το πότε θα επιστρέψουν οι φίλαθλοι στην εξέδρα. Ουδείς! Διότι ουδείς μπορεί να «παρακάμψει» σε ζωτικής σημασίας θέμα τις κυβερνητικές αποφάσεις. Ελληνες και Ευρωπαίοι ποδοσφαιρικοί παράγοντες θεωρούν απίθανο το ενδεχόμενο να δούμε φιλάθλους στις κερκίδες κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν. Κι αυτοί, όμως, βασίζουν τις εκτιμήσεις τους στο «τώρα»: στις τωρινές, τις σημερινές μελέτες, προβλέψεις και επιστημονικές εργασίες για το χρονικό διάστημα της περίφημης «καμπύλης» του αριθμού των ανθρώπων που προσβάλλονται ή και χάνουν τη ζωή τους από τον φονικό ιό. Το ίδιο ισχύει και στη Σούπερ Λίγκα και στην UEFA και… παντού. Ουδείς μιλά για επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα, μόνο για τις πιθανές ημερομηνίες επανέναρξης των διοργανώσεων. Και – κατά πως φαίνεται – το πιθανότερο είναι να βλέπουμε άδεια γήπεδα τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα