Εξορθολογισμός στον ΠΑΟΚ και πώς επιτυγχάνεται…

Εξορθολογισμός στον ΠΑΟΚ και πώς επιτυγχάνεται…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου καταγράφει μερικά πρώτα συμπεράσματα για το πώς θα γίνει προσπάθεια να χτιστεί η επόμενη ομάδα του ΠΑΟΚ, αφού το όλο θέμα άνοιξε επίσημα από χθες. Σχόλιο υπάρχει και για τη σημερινή διαδικασία στην UEFA.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Υγεία, υπομονή και δύναμη για όλο τον κόσμο…

Δεν είναι καθόλου απλά τα πράγματα και νομίζω ότι ακόμη δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι θα χρειαστεί να υπομείνουμε! Θα χρειαστούμε πολύ μεγάλη δύναμη και κουράγιο για να τα ξεπεράσουμε όλα αυτά.

Η υγεία είναι πάνω απ’ όλα, καλώς και παίρνουμε μέτρα που αλλάζουν τη ζωή μας, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε ότι μετά από 10-20 ημέρες, θα είμαστε πολύ δύσκολα. Ψυχολογικά και οικονομικά.

Γράφεται ιστορία αυτές τις ημέρες και χρειάζεται τεράστια υπομονή… Πολύ περισσότερη από κάθε άλλη περίοδο.

Ποδοσφαιρικά, κάτι προκύπτει στον ΠΑΟΚ και έχει το δικό του ενδιαφέρον, αφού σχετίζεται ιδιαίτερα με το αύριο της ομάδας.

Χθες, ο Ιβάν Σαββίδης αφού συζήτησε για όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί και αφορούν την ομάδα και την ΠΑΕ, άνοιξε το θέμα της οργάνωσης ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. «Έχουμε πολύ χρόνο για να οργανωθούμε…» είπε και άρχισε να πιέζει έτσι ώστε να μπουν οι σωστές βάσεις.

Είναι δύσκολο βέβαια να οργανώσεις την επόμενη σεζόν χωρίς να ξέρεις πώς ακριβώς θα κλείσει η φετινή, αλλά και πάλι ένας βασικός μπούσουλας πρέπει να υπάρχει. Και υπάρχει…

Από όλα όσα ειπώθηκαν και όλα όσα γίνονται στον ΠΑΟΚ, ο μεγάλος και βασικός στόχος της ΠΑΕ είναι ο εξορθολογισμός. Αυτό θέλουν να πετύχουν με το μπάτζετ σε σχέση και με την ομάδα. Εξορθολογισμός δεν σημαίνει απαραίτητα και μείωση-ελαχιστοποίηση του μπάτζετ. Από την άλλη όμως δεν γίνεται ο ΠΑΟΚ να πληρώνει και τόσα συμβόλαια που δεν προσφέρουν! Αυτή τη περίοδο λοιπόν το μπάτζετ είναι δυσανάλογο της ομάδας και αυτό επιβάλλεται να αλλάξει.

Είναι δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ θα αρχίσει τις διαδικασίες με την… ελάφρυνση της ομάδας. Ελάφρυνση στα χρήματα και στις ηλικίες, με στόχο και ένα ρόστερ με μεγαλύτερα αθλητικά προσόντα.

Ο Κυριάκος Κυριάκος που επέστρεψε και ήδη συμμετέχει στις διεργασίες μέσω και του αναβαθμισμένου ρόλου που έχει, έγραψε προχθές σε μία ανοικτή συνομιλία που είχε με φιλάθλους: «Ο σχεδιασμός είναι διαρκής, δεν θα γίνει το καλοκαίρι. Προφανώς θα γίνουν στοχευμένες προσθήκες και ανανέωση. Η αξιοποίηση των ταλέντων μας είναι προτεραιότητα».

Το κρατάμε και αυτό λοιπόν, έτσι ώστε να έχουμε άλλο ένα σημάδι για το τι σημαίνει… εξορθολογισμός.

Μέσα σε όλα βέβαια και πέρα από τις βασικές αρχές της πολιτικής που θα χαραχθεί, μεγάλη αξία έχουν και τα πρόσωπα που θα επιλεχθούν να εφαρμόσουν αυτή την πολιτική. Ο Ιβάν Σαββίδης έχει την ευθύνη. Και για την πολιτική και για τα πρόσωπα. Αν ο ίδιος είναι ικανοποιημένος από την πολιτική και το μοντέλο που τώρα εφαρμόζεται, θα το συνεχίσει. Γιατί… κακά τα ψέματα, σε αυτό το μοντέλο που διαφοροποιούνταν κάθε εξάμηνο ανάλογα με τους αγωνιστικούς στόχους της ομάδας η οποία είχε ανάγκη από τίτλους, τα πρόσωπα ελάχιστη δυνατότητα παρέμβασης είχαν. Στον ΠΑΟΚ μέχρι και τώρα, τα στελέχη κοντά στην ομάδα ήταν πιο πολύ… εκτελεστικά όργανα. Άρα, επί της ουσίας δεν είχε και μεγάλο ενδιαφέρον ποιος θα αναλάβει να υλοποιήσει το όποιο σχέδιο. Αν ο πρόεδρος όμως βλέπει ότι ο εξορθολογισμός είναι μονόδρομος και επιβάλει πολύ μεγαλύτερη πρωτοβουλία κινήσεων από τους ανθρώπους και στελέχη έτσι ώστε να πετύχουν τον ένα και πολύ ξεκάθαρο στόχο, τότε θα έχουν ενδιαφέρον και οι επιλογές του.

* Δεν είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει με αφορμή τη σημερινή σημαντική τηλεδιάσκεψη που διοργανώνει η UEFA, η οποία έχει ήδη στείλει το μήνυμα σε Λίγκες και Ομοσπονδίες για το τι περιμένει έτσι ώστε να πάρει αποφάσεις; Όλοι περιμένουν την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και τι θα αποφασίσει για Champions League, Europa League και κυρίως για το Euro. Και που έχει πάει το όλο θέμα…

Ανοίγει οικονομική διαπραγμάτευση!!

«Πόσο κάνει κύριοι η αναβολή του Euro έτσι ώστε και εσείς να τελειώσετε πιο ομαλά τα πρωταθλήματά σας; Πόσο; Τόσα θέλω εγώ, πόσα δίνετε εσείς;»

Όλα με τα λεφτά γίνονται, όλα με τα λεφτά κρίνονται και εξετάζονται! Ακόμη και τώρα σε κατάσταση –πολύ- έκτακτης ανάγκης, τώρα που βιώνουμε τις συνέπειες μιας πανδημίας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.