Η τοποθέτηση του Γεραπετρίτη για το ban της ΠΑΕ Άρης

Η τοποθέτηση του Γεραπετρίτη για το ban της ΠΑΕ Άρης

Η τοποθέτηση του Γεραπετρίτη για το ban της ΠΑΕ Άρης

bet365

Στη χθεσινή συνέντευξή του στο OPEN TV και στην εκπομπή «Η Δίκη στο OPEN» ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, τοποθετήθηκε και επί του ζητήματος ποινής απαγόρευσης μεταγραφών που επέβαλε η FIFA στην ΠΑΕ Άρης.

Βαλένθια - Αταλάντα: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε ότι το ζήτημα αλλαγής του νομικού καθεστώτος των αθλητικών ανωνύμων εταιριών απασχολεί και τις διεθνείς ομοσπονδίες καθώς επίσης και ότι οι τελευταίες ήδη διερευνούν το θέμα. «Ήδη υπάρχει έρευνα εκ μέρους των διεθνών ομοσπονδιών για τα ζητήματα αυτά, δηλαδή της διαδοχής με σκοπό τη ματαίωση αξιώσεων τρίτων άρα θα έχουμε και από την πλευρά των διεθνών ομοσπονδιών τις παρεμβάσεις. Η διάθεσή μας είναι να υπάρξει μια μετακίνηση του νομοθετικού πλαισίου από το παραδοσιακό προνομιακό πεδίο των ποδοσφαιρικών ανωνύμων εταιριών σε μία λογική περισσότερου κοινού εταιρικού δικαίου. Άρα, ενδεχομένως και η υπαγωγή στο αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης…», είπε χαρακτηριστικά.

Επί της ουσίας, προανήγγειλε ότι με το τέλος των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς και αφού καταρτιστεί το μνημόνιο τριετίας, στο νομοθετικό πλαίσιο που θα τεθεί προς ψήφιση (τον προσεχή Ιούνιο) θα συμπεριλαμβάνεται και το ζήτημα της αλλαγής ΑΦΜ (από την πλευρά των αθλητικών ανωνύμων εταιριών) με απώτερο σκοπό τη διασφάλιση του Δημοσίου αλλά και των τρίτων σε ποσοστό 100%. Δηλαδή, αν μια ομάδα αλλάξει εταιρικό πρόσωπο δεν θα αποφεύγει την πληρωμή των χρεών της τόσο προς το Δημόσιο όσο και προς τρίτους.
Μένει να φανούν τα χρονικά περιθώρια που υπάρχουν για την ΠΑΕ Άρης δεδομένου του ότι α) είναι σε εξέλιξη η έρευνα των διεθνών ομοσπονδιών για ομάδες οι οποίες άλλαξαν εταιρικό πρόσωπο, β) είναι σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση της Κυβέρνηση με τους θεσμούς για το τριετές μνημόνιο στο οποίο θα συμπεριληφθούν ζητήματα όπως και αυτό της ΠΑΕ Άρης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα