Ουές: Ο χειμερινός κολυμβητής που είναι έτοιμος να... βουτήξει στα βαθιά

Ουές: Ο χειμερινός κολυμβητής που είναι έτοιμος να... βουτήξει στα βαθιά

bet365

Ο 22χρονος δεξιός μπακ του Πλατανιά έχει ανεβάσει κατακόρυφα της ποδοσφαιρικές του μετοχές, ετοιμάζεται να γίνει κάτοικος Ηρακλείου και το Gazzetta.gr σκιαγραφεί το προφίλ του
Στην ποδοσφαιρική μας πραγματικότητα έχει μπει, για τα καλά μάλιστα, ο Αμπντούλ Ραχμάν Ουές. Βλέπετε ο 22χρονος δεξιός οπισθοφύλακας αναμένεται να γίνει κάτοικος «Γεντί Κουλέ» και μετά τον Πλατανιά θα παίξει στη μεγάλη κατηγορία και με τον ΟΦΗ. Ο νεαρός μας «συστήθηκε» ουσιαστικά στα περσινά μπαράζ όπου κοντραρίστηκαν οι δύο ομάδες, ξεχώρισε, στο Ηράκλειο είχαν πάντα το όνομά του ψηλά στη λίστα τους και αθόρυβα βρισκόμαστε προ του deal. Που προβάλει ως οριστικό.
Ποιος όμως είναι ο μικρός που έχει κλέψει την παράσταση; Αν ανατρέψουμε στη ζωή του θα δούμε πως κυριαρχεί μόνο μία λέξη. Ο αθλητισμός. Με καταγωγή από τη Συρία, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το αγόρι της οικογένειας, έχει και τρεις αδερφές, οι γονείς του ήρθαν πριν από 40 και πλέον χρόνια στην Ελλάδα. Ο πατέρας του μάλιστα έπαιζε ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο, με συμμετοχές και στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του, κάτι που εξηγεί και το DNA του «πρωταγωνιστή» της ιστορίας μας.
Πιτσιρικάς ήταν συνεχώς με μία μπάλα στις αλάνες του Κορωπίου και σύντομα βρέθηκε στα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού. Ξεκίνησε ως στόπερ, αλλά με την πάροδο του χρόνου και επειδή ξεχώριζε για την ταχύτητά του, μετατοπίστηκε στα άκρα.
Τα πήγαινε καλά και στα 14 του έφτασε η στιγμή για το μεγάλο άλμα. Ηρθε πρόσκληση για να δοκιμαστεί στη Φούλαμ, πήρε το αεροπλάνο και έφτασε στην Αγγλία. Στους λονδρέζους έμεινε ένα μήνα, συμμετείχε σε τουρνουά με τη φανέλα τους (π.χ. στη Γερμανία), αλλά λόγω εμπλοκής που υπήρξε στα τροφεία του, δεν εγκαταστάθηκε μόνιμα στη «Γηραιά Αλβιόνα».
Παρόλα αυτά δεν το έβαλε κάτω. Βρέθηκε σε άλλες ομάδες (π.χ. Λέστερ, Στόουκ), όμως το παραπάνω «αγκάθι» έρχονταν πάντα στην επιφάνεια και αποτελούσε ανατρεπτικό παράγοντα. Η λύση βρέθηκε τελικά στην Μπρέντφορντ, όπου έμεινε ως εκπαιδευόμενος καθώς γράφτηκε και στο εκεί κολέγιο. Στις «μέλισσες» μάλιστα έπαιζε 8άρι και έμαθε πολλά. Πέρα από τη Μάγχη υπάρχει ένας άλλος ποδοσφαιρικός κόσμος.
Μετά από δύο χρόνια γεμάτα εμπειρίες, πήρε την απόφαση να επαναπατριστεί. Μέσω γνωστού πήγε να δοκιμαστεί στην Κ20 του Πλατανιά, όπου έμεινε με... συνοπτικές διαδικασίες. Μετά από λίγες προπονήσεις του έβγαλαν δελτίο και στο εξάμηνο υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο. Στα Περιβόλια είχαν βρει λαβράκι...Μάλιστα πολλές φορές τον είδαμε και εκεί να παίζει ως εξτρέμ.
Στις 27 Νοεμβρίου του 2017 έφτασε, για εκείνον, η μεγάλη στιγμή. Ο Γιώργος Παράσχος τον ξεκίνησε βασικό κόντρα στην ΑΕΚ, ντεμπουτάρισε στη μεγάλη κατηγορία και το νερό μπήκε στο αυλάκι. Η χρονιά για τους Χανιώτες δεν κύλησε καλά καθώς υποβιβάστηκαν στο φινάλε της,, αλλά ο Ουές μέτρησε 13 εμφανίσεις στην Super League και έβαζε τις βάσεις για το μέλλον. Ακολούθησε τους «ερυθρόλευκους» στην Football League και ήταν βασικός στην ξέφρενη περσινή τους πορεία. Κόντρα στο προγνωστικά έθεσαν υποψηφιότητα για άνοδο, την οποία και έχασαν στις καθυστερήσεις του δεύτερου μπαράζ με τον ΟΦΗ, με γκολ που σημείωσε τότε ο Ναμπί. Σε εκείνες τις αναμετρήσεις πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις, οι οποίες του άνοιξαν τον δρόμο για το επόμενο βήμα.
Ο Ουέες δείχνει ένας τύπος που ασχολείται συνέχεια με τα σπορ. Αλλωστε εκτός από τον πατέρα του που ήταν ποδοσφαιριστής, στη φαμίλια ανάλογο... δαιμόνιο υπάρχει και στη μητέρα του, αφού ασχολούνταν με την ενόργανη γυμναστική. Εξ ου και η έφεση που δείχνει στο μονόζυγο, ενώ φημίζεται και για τις κολυμβητικές του ικανότητες. Χειμερινός κολυμβητής γαρ, άμεσα θα κληθεί να βουτήξει στα βαθιά της μπάλας,. Αλλωστε υπάρχει πλέον και το δέλεαρ της Ευρώπης, αφού στον ΟΦΗ έχουν εξασφαλίσει ένα αντίστοιχο «εισιτήριο» (εκτός αν «πέσει» η ποινή του Παναθηναϊκού, οπότε θα το διεκδικήσουν μέσω των πλέι οφ). Πάντως όλα τα «μηνύματα» συνηγορούν πως θα μείνει στην επιφάνεια.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα