ΠΑΟΚ: Στόπερ, ποιος; Καλό το ερώτημα…

ΠΑΟΚ: Στόπερ, ποιος; Καλό το ερώτημα…

bet365

Χοσέ Κρέσπο: Απών. Φερνάντο Βαρέλα: Απών. Ίνγκι Ίνγκασον: Απών (από το πρώτο ματς των πλέι οφ), το ποδόσφαιρο «τιμωρεί» τους πρωταθλητές Ελλάδας στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν.

Ο Αμπέλ Φερέιρα ρίσκαρε, ακόμα και όταν χρησιμοποίησε τον Ίνγκι Ίνγκασον στον αγώνα με την Ξάνθη, γνωρίζοντας ότι έχει τρεις κίτρινες κάρτες, αυτό το ρίσκο δεν του βγήκε και πλέον καλείται να βρει λύσεις για το πρόβλημα στο κέντρο της αμυντικής γραμμής των νταμπλούχων Ελλάδας.

Με τον Χοσέ Κρέσπο και τον Φερνάντο Βαρέλα, ένα από τα κορυφαία δίδυμα κεντρικών αμυντικών στην Ελλάδα την τελευταία τριετία, να έχουν τεθεί νοκ άουτ, ο ΠΑΟΚ καλείται να ξεπεράσει ένα σημαντικό πρόβλημα στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο πονοκέφαλος για τον Φερέιρα είναι μεγάλος, με δεδομένο ότι θα κληθεί να εμπιστευτεί σε μια κρίσιμη καμπή της σεζόν είτε τον Ενέα Μιχάι, είτε τον Γιάννη Μιχαηλίδη, είτε και τους δύο στην πρεμιέρα των πλέι οφ. Δύο νεαροί ποδοσφαιριστές, στους οποίους ο προπονητής τους έδωσε μηδαμινό χρόνο συμμετοχής μέσα στη χρονιά. Ο Πορτογάλος είχε «τυφλή εμπιστοσύνη» στην τριάδα, Βαρέλα – Κρέσπο – Ίνγκασον, γι' αυτό δεν φρόντισε να βάλει ποτέ στην εξίσωση έναν εκ των Μιχάι ή Μιχαηλίδη ή και τους δύο.

Πάντως, το πιο σημαντικό δεν είναι αν θα κληθούν να κολυμπήσουν στα βαθιά οι δυο νεαροί. Αυτό που δεν πρέπει με τίποτα να συμβεί, ό,τι και να επιλέξει ο Φερέιρα στα επόμενα παιχνίδια των «ασπρόμαυρων», αρχής γενομένης από τον ημιτελικό του Κυπέλλου, θα πρέπει αυτά τα δύο παιδιά να προφυλαχθούν ως κόρη οφθαλμού, για την συνέχεια.

Μετά τον τραυματισμό του Κρέσπο, τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Πορτογάλος εμπιστεύτηκε διαρκώς και σ’ όλα τα παιχνίδια που ακολούθησαν το δίδυμο Βαρέλα – Ίνγκασον. O Ισπανός αμυντικός μέτρησε 1.731’ λεπτά συμμετοχής μέσα στη σεζόν, ο Αφρικανός 2.055’ και ο Ισλανδός στόπερ έφτασε να έχει τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής και από τους δύο, με 2.104’ στο γήπεδο!

Οι Ενέα Μιχάι και Γιάννης Μιχαηλίδης είναι οι μόνοι διαθέσιμοι καθαρόαιμοι κεντρικοί αμυντικοί. Ο πρώτος έχει αγωνιστεί ένα παιχνίδι ως αλλαγή, αυτό εναντίον του ΟΦΗ για το κύπελλο, με μόλις 18 λεπτά παρουσίας, ενώ ο 20χρονος Έλληνας αμυντικός έπαιξε σε δύο παιχνίδια στο κύπελλο (ΟΦΗ, Παναθηναϊκός) με 40 λεπτά συμμετοχής.

Κάποια στιγμή θα χρειάζονταν να βρεθεί και άλλη λύση ή άλλες λύσεις. Στις προπονήσεις, έχουν δοκιμαστεί ως στόπερ οι Μάτος-Εσίτι-Βέρνμπλουμ. Ο Σουηδός, μετά τον τραυματισμό του, πατάει καλύτερα, αλλά είναι δεδομένο ότι έχει μείνει πίσω και δεν μπορεί να αγωνιστεί για περισσότερη από μισή ώρα.

Στον αγώνα με την Ξάνθη η επιλογή του Βιεϊρίνια, μετά την αποχώρηση του Βαρέλα, να παίξει ως τρίτος στόπερ σε φάση ανάπτυξης, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και μοιάζει απίθανο, είναι αδύνατον, να ξεκινήσει ως στόπερ και στον ημιτελικό της Τούμπας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα