Μαρσέλ Ράιφ: «Ο Ένινγκ λειτουργεί σαν στρατιώτης και όχι σαν στρατηγός»

Μαρσέλ Ράιφ: «Ο Ένινγκ λειτουργεί σαν στρατιώτης και όχι σαν στρατηγός»

Gazzetta team
Μαρσέλ Ράιφ: «Ο Ένινγκ λειτουργεί σαν στρατιώτης και όχι σαν στρατηγός»

bet365

Ένας παλιός φίλος και συνεργάτης του Μίκαελ Ένινγκ βρέθηκε στο «Κλ. Βικελίδης» και παρακολούθησε τον αγώνα του Άρη με τον Ατρόμητο. Ο γνωστός Γερμανός δημοσιογράφος, Μαρσέλ Ράιφ, είδε από κοντά το επίπεδο δουλειάς του φίλου του και αναφέρθηκε στην πορεία του προπονητή των «κίτρινων».

Ο Μαρσέλ Ράιφ θεωρείται από τους πλέον αναγνωρίσιμους δημοσιογράφους σε παγκόσμιο επίπεδο και κυρίως στη Γερμανία. Με τον Μίκαελ Ένινγκ συνεργάστηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002 όπου ο ίδιος είχε την ευθύνη της περιγραφής των αγώνων και ο νυν προπονητής του Άρη, τον σχολιασμό. Μιλώντας στον Ρ/Σ «Metropolis 95.5», ο Γερμανός δημοσιογράφος μίλησε για τη σχέση του με τον 54χρονο τεχνικό. «Είναι φίλος μου και παλιός συνεργάτης μου. Είχα πάει και στη Βουδαπέστη (την εποχή που ο Μίκαελ Ένινγκ ήταν στη Βάσας), ξέρω ότι κάνει εξαιρετική δουλειά στον Άρη, η ομάδα είναι στις τέσσερις καλύτερες του Κυπέλλου αλλά και εξασφάλισε την έξοδό της στην Ευρώπη. Πλέον είμαι κι εγώ φίλος του Άρη», είπε αρχικά και αναφέρθηκε στα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη δουλειά του Ένινγκ.

«Καταρχήν είναι έξυπνος άνθρωπος και καλός προπονητής. Δεύτερον έχει την ικανότητα της προσαρμογής στο υλικό που έχει αλλά και στα χαρακτηριστικά του κλαμπ στο οποίο δουλεύει. Δεν θα πει ποτέ ‘είμαι ο Ένινγκ και θα γίνει αυτό’. Ξέρει πολύ καλύτερα την τακτική από άλλους προπονητές. Δεν λειτουργεί ως στρατηγός (αντιμετωπίζοντας αφ’ υψηλού τους άλλους) αλλά ως στρατιώτης. Είναι εξαιρετικός κυρίως στη διαχείριση νεαρών παικτών και θα το διαπιστώσετε. Απλά χρειάζεται υπομονή».

Από τον Μαρσέλ Ράιφ ζητήθηκε η εκτίμησή του για το μέλλον του Μίκαελ Ένινγκ. «Νομίζω ότι στην ερώτηση για το μέλλον του Μίκαελ μπορεί να δώσει ο πρόεδρος του Άρη (γέλια). Εκτιμώ ότι έχουν κάνει εξαιρετικό δίδυμο με τον Άγγελο Χαριστέα. Ο Άρης δεν θα κατακτήσει του χρόνου το Πρωτάθλημα, αλλά θα είναι σε θέση να κάνει σταθερά βήματα. Παρακολούθησα τον αγώνα με τον Ατρόμητο, ήξερα όμως ότι δεν είχε ιδιαίτερη σημασία καθώς ο Άρης έχει επικεντρώσει στον αγώνα με την ΑΕΚ στο Κύπελλο και προχώρησε σε αλλαγές».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα