Νο 1 ο Ρόκα κι αν θέλει ο Δώνης μένει

Νο 1 ο Ρόκα κι αν θέλει ο Δώνης μένει

Γιάννης Σερέτης Γιάννης Σερέτης
Νο 1 ο Ρόκα κι αν θέλει ο Δώνης μένει

bet365

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για την απόλυτα εδραιωμένη σχέση Αλαφούζου - Ρόκα και τις πιθανότητες παραμονής του Γιώργου Δώνη και την επόμενη σεζόν.

Μέχρι πρότινος ο Γιάννης Αλαφούζος δεν ήταν διατεθειμένος να συναντήσει τον Γιώργο Δώνη για να ξεκαθαριστεί το τοπίο. Ούτε ο προπονητής ήθελε να ρίξει τόνους και γέφυρες για να προγραμματιστεί μια μεταξύ τους συνάντηση. Ωστόσο, η στάση του Γ. Δώνη μετά το ματς με τον Αστέρα («δεν θα ήθελα να κάνω κάποιο σχόλιο» ήταν η απάντησή του σε ερώτηση σχετική με την πρόσφατη κρίση) έδειξε ότι ο κόουτς δεν ήθελε να ρίξει λάδι στη φωτιά. Αν το ήθελε, θα έδινε συνέχεια σε όσα είχε πει δημοσίως μία ημέρα πριν και... εκτός απροόπτου θα απολυόταν. Ηταν ήδη “Τούρκος” μαζί του ο Αλαφούζος επειδή είχε μιλήσει στη Nova ο Δώνης, αρκούσε μια σταγόνα ακόμα... Ο κόουτς είναι πανέξυπνος. Αν ήθελε εκείνη τη βραδιά στην Τρίπολη, θα είχε “προκαλέσει” σχετικά εύκολα την απόλυσή του (και θα είχε διασφαλίσει και την αποζημίωσή του). Ομως προτίμησε άλλη οδό. Διότι στην πραγματικότητα δεν θέλει να αποχωρήσει από το Τριφύλλι. Θέλει να μείνει, αλλά με ισχυρότερο λόγο για την ομάδα από εκείνον που είχε παλαιότερα.

Το βέβαιο είναι πως εκείνη τη βραδιά ο προπονητής του Παναθηναϊκού δεν θέλησε να φέρει το θέμα στα άκρα. Διότι αν μιλούσε και πάλι δημοσίως για τον ρόλο του, ή για το μπάτζετ (που έχει ήδη αυξηθεί με τα “500άρια” συμβόλαια σε Κουρμπέλη – Αγιούμπ – Καρλίτος) ή για τον γιο του, τα media θα έπαιρναν και πάλι φωτιά. Και στα media το Δώνης – Αλαφούζος ήταν, είναι και θα είναι… «1 ημίχρονο – 1 τελικό». Το ξέρουν αμφότερες οι πλευρές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη στάση και τους χειρισμούς αμφότερων στα μέσα ενημέρωσης, όπου ο προπονητής έχει πολύ καλύτερη διείσδυση, πολύ μεγαλύτερη απήχηση και πολύ καλύτερη εικόνα συγκριτικά με τον μεγαλομέτοχο.

Ούτε ο Αλαφούζος όμως ήθελε να εξωθήσει τον Δώνη σε παραίτηση! Τον θεωρεί καλό προπονητή, ικανό για το μέγεθος του Παναθηναϊκού. Όμως δεν θα επιτρέψει στον εαυτό του λάθη τύπου «Φερέιρα» και «Στραματσόνι», οι οποίοι έκαναν… ό,τι ήθελαν, ασφαλώς με το δικό του πράσινο φως. Από την άλλη πλευρά ο Δώνης δεν θέλει να είναι “αυτοκράτορας”. Αλλά θέλει να έχει μεγαλύτερη παρεμβατικότητα από εκείνη που είχε επί Νταμπίζα στις μεταγραφικές επιλογές, στις ανανεώσεις, συνολικά για το ρόστερ της ομάδας.

TO ANAΠΑΝΤΗΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΠΙΘΑ ΠΟΥ ΑΝΑΨΕ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ

Ακόμα δεν έχει απαντηθεί ένα σημαντικό ζητούμενο. Δεν έχει διαλευκανθεί το «γιατί τώρα έστειλε ο Αλαφούζος τον Κωνστάντο να μιλήσει στον Δώνη» ερώτημα. Ποια ήταν η σπίθα και η αφορμή. Διότι αυτή η συνάντηση Κωνστάντου - Δώνη ήταν το έναυσμα για την «έκρηξη» του προπονητή! Και αν δεν απαντηθεί με αξιοπιστία ώστε να μπορούμε να το μεταφέρουμε και γραπτώς, αρκετές απορίες θα μένουν άλυτες. Μην προσποιούμαστε ότι τα ξέρουμε όλα. Διότι απλούστατα δεν τα γνωρίζουμε όλα! Αυτό το ερώτημα και πολλά άλλα θεωρητικά τα... έλυσε “εσωτερικά” ο Τσάβι Ρόκα, ο οποίος έμεινε «παγωτό» όταν έμαθε στο εξωτερικό τη συνέντευξη του Γ. Δώνη την προηγούμενη Πέμπτη.

Και ήταν αυτός, ο οποίος μαζί με τον αντιπρόεδρο Λεωνίδα Μπουτσικάρη επιχείρησαν τις προηγούμενες ημέρες να παίξουν το ρόλο του “πυροσβέστη” προς τις δύο... αντιμαχόμενες πλευρές, τουλάχιστον μέχρι να τελειώσει η σεζόν. Με στόχο να εμφανιστεί ο Παναθηναϊκός αξιοπρεπής και ανταγωνιστικός στα play offs και να μην γίνουν άνω – κάτω τα αποδυτήρια με καινούριο κόουτς για τα τελευταία δέκα ματς της σεζόν. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, και ανεξάρτητα από τον ρόλο που κλήθηκε να παίξει αυτές τις ημέρες, ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής θα έχει τον πρώτο λόγο για το πλάνο της νέας σεζόν. Αυτή είναι ειλημμένη απόφαση του Αλαφούζου, που τα έχει βρει με τον Ρόκα πολύ καλύτερα απ΄ ότι με τον Νταμπίζα. Και αυτό δεν αλλάζει!

Διότι ο Ρόκα δεν είναι... Νταμπίζας, ο οποίος ασφαλώς δεν θα άκουγε την άποψη Αλαφούζου για τον οποιοδήποτε “Βέλεθ”, “Νάγκι” και “Αγιούμπ”. Αυτό του έχει κοστίσει και ίσως του κοστίσει ακόμα περισσότερο μελλοντικά σε άλλους συλλόγους που θα εργαστεί, αλλά την κόκκινη γραμμή της αρμοδιότητας (και της αντίστοιχης ευθύνης βεβαίως...) ο Νταμπίζας δεν την περνά. Και παίρνει και το κόστος αυτής της επιλογής...

Ο ΡΟΚΑ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΛΑΦΟΥΖΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ

Αντιθέτως, ο Ρόκα “επιτρέπει” στον μεγαλομέτοχο να “παίζει μπαλίτσα” και στον σχηματισμό του ρόστερ. Τον βάζει στο παιχνίδι. Θέλετε παραδείγματα; Ο Αλαφούζος είχε ήδη δείξει την... προδιάθεσή του στις υποθέσεις Χατζηγιοβάνη – Κουρμπέλη αμέσως μετά την απόλυση Νταμπίζα. Τις πήρε πάνω του και τις “καθάρισε”. Συνέχισε με την υπόθεση Νάγκι και πιο πρόσφατα στο... «Τόλμη και Γοητεία» με τον Γιώργο Βαγιαννίδη. Ολες αυτές οι υποθέσεις κρίθηκαν με τετ α τετ συναντήσεις του ίδιου του Αλαφούζου. Πιθανότατα υπάρχουν περισσότερες, τις οποίες δεν γνωρίζουμε...

Ο μεγαλομέτοχος με τον Ρόκα βρήκε πάλι το ρόλο που θέλει να έχει: να ξέρει τα πάντα και να ασχολείται με κάποια από τα θέματα μεταγραφών, πωλήσεων, ανανεώσεων. Να νιώθει “συμμέτοχος” στα δρώμενα της ομάδας του. Ο Ρόκα είναι ο “ταιριαστός” του μεγαλομετόχου. Μέχρι να τα... σπάσει και με τον Ισπανό κάποια στιγμή (καθόλου δεν του άρεσε το ραντεβού Αλαφούζου – μαμάς Βαγιαννίδη). Του ταιριάζει του μεγαλομετόχου ο Ρόκα διότι είναι ανοιχτός και επικοινωνιακός με όλους, αναγνωρίζοντας το μερίδιο συμμετοχής του προπονητή και του “αφεντικού” στις υποθέσεις του αγωνιστικού τμήματος.

Μόνο υπ’ αυτές τις συνθήκες, λοιπόν, αν θέλει ο Γιώργος Δώνης, θα παραμείνει. Αν δεν θέλει, θα αποχωρήσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Με παραίτηση, ή με συναινετικό διαζύγιο και αποζημίωση. Είτε μείνει, είτε φύγει, όμως, ο Παναθηναϊκός ζει πια στον αστερισμό του Τσάβι Ρόκα. Αυτός είναι αναμφισβήτητα ο Νο 1. Πρόβλεψη για την παραμονή του προπονητή δεν χωράει. Αλλά αν είμασταν υποχρεωμένοι να δώσουμε προγνωστικό, θα λέγαμε πως τα φαινόμενα απατούν και πως ο Δώνης μπορεί να μείνει και την επόμενη σεζόν. Αρκεί να το θέλει και ο Ρόκα για να πείσει τον Αλαφούζο. Διότι με τον τεχνικό διευθυντή ο κόουτς (θα) τα βρίσκει.

Υ.Γ.: Αν θέλει να μακροημερεύσει ο ίδιος ο Ρόκα στον Παναθηναϊκό, μία είναι η συνταγή. Να είναι η «Γη» απέναντι στον «Ηλιο». Να πλησιάζει τον Αλαφούζο τόσο ώστε να μην καίγεται...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιάννης Σερέτης
Γιάννης Σερέτης

Τυχερός που πρόλαβε τα 80's πιτσιρίκι, τα 90's έφηβος, τα 00's ως επαγγελματίας. Παιδιόθεν λάτρης των στατιστικών και της μπάλας παντός χρώματος.
Κυρίως της παλιάς... ασπρόμαυρης, αν και στο κλειστό του ΓΣΠ έχει περάσει δεκάδες απογεύματα. Σχεδόν πάντα “αντιρρησίας”, σχεδόν πάντα αισιόδοξος, σχεδόν πάντα ξεροκέφαλος: είναι αφόρητοι αυτοί οι Ταύροι...