ΑΕΚ: Οι παίκτες με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής με τον Μάσιμο Καρέρα

ΑΕΚ: Οι παίκτες με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής με τον Μάσιμο Καρέρα

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Οι παίκτες με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής με τον Μάσιμο Καρέρα

bet365

Ο Μάσιμο Καρέρα έχει χρησιμοποιήσει στους δυόμιση μήνες που βρίσκεται στον πάγκο της ΑΕΚ συνολικά 28 παίκτες, ωστόσο υπάρχουν ορισμένοι που αποτελούν βασικά «κλειδιά» στα πλάνα του, όπως οι Νέναντ Κρίστιτσιτς και Μάρκο Λιβάια.

Ο Καρέρα έχει κερδίσει τους παίκτες της ΑΕΚ και ένας βασικός λόγος που έχει καταφέρει να αλλάξει τον αέρα των αποδυτηρίων είναι η αίσθηση δικαιοσύνης που επικρατεί πλέον στους κιτρινόμαυρους. Ο Ιταλός κόουτς υπολογίζει σε όλο το ρόστερ, ανοίγοντας το rotation και χρησιμοποιώντας στους δυόμιση μήνες που βρίσκεται στον πάγκο της Ένωσης 28 ποδοσφαιριστές. Πλέον ο κάθε παίκτης της ΑΕΚ γνωρίζει πως αν τα δώσει όλα στα Σπάτα μέσα στην εβδομάδα και ακολουθήσει τις οδηγίες του Καρέρα στην προπόνηση, τότε θα κερδίσει και μια θέση στην αρχική ενδεκάδα.

Ο Ιταλός κόουτς έχει πετύχει με αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσει μια ΑΕΚ με ομαδικό πνεύμα που το «εγώ» θα μένει στην άκρη και προτεραιότητα θα έχει η ομάδα και το αποτέλεσμα. Δηλαδή η νίκη. Γι' αυτό και ο Καρέρα δεν διστάζει να απευθύνεται με αυστηρό ύφος στους παίκτες του, είτε στις προπονήσεις είτε στα ημίχρονα των αγώνων, όταν τους βλέπει να ξεφεύγουν από το τακτικό πλάνο του. Μπορεί ο Καρέρα να θέλει από τον κάθε παίκτη του ρόστερ να είναι ετοιμοπόλεμος ώστε να μπει ανά πάσα στιγμή και να προσφέρει, ωστόσο υπάρχουν και εκείνοι που στους δυόμιση μήνες της παρουσίας του Ιταλού προπονητή στην Ένωση έχουν τραβήξει λίγο περισσότερο... κουπί.

Πρώτος από όλους ο Νέναντ Κρίστιτσιτς, ο πιο μεταμορφωμένος παίκτης στην εποχή Καρέρα στην ΑΕΚ. Από τα 16 παιχνίδια με τον Ιταλό τεχνικό, ο Κρίστιτσιτς έχει αγωνιστεί στα 14 από αυτά βασικός και αναντικατάστατος, παίζοντας 1260 λεπτά! Ο Σέρβος μέσος παρά το γεγονός ότι προβλημάτιζε σοβαρά με την απόδοσή του για έναν ολόκληρο χρόνο, κατάφερε με τον Καρέρα να βρει τον πραγματικό του εαυτό και αποδεικνύεται σε έναν box to box μέσο, ο οποίος αποτελεί σημείο αναφοράς τόσο στο ανασταλτικό όσο και στο δημιουργικό κομμάτι με τα κλεψίματα, την πίεση και το κάθετο παιχνίδι.

Δεύτερος σε λεπτά συμμετοχής την εποχή του Καρέρα στην ΑΕΚ έρχεται ο Μάρκο Λιβάια, ο οποίος έχει αγωνιστεί στα 13 από τα 16 ματς ως βασικός έχοντας στα πόδια του 1158 λεπτά. Ο Κροάτης επιθετικός με τον Καρέρα έχει ανεβάσει κι αυτός την απόδοσή του, βοηθώντας πολύ στο επιθετικό κομμάτι. Ωστόσο το μεγαλύτερο κέρδος αποτελεί το γεγονός ότι ο Ιταλός τεχνικός έχει καταφέρει να βρει το... κουμπί του Λιβάια, ο οποίος προσφέρει σημαντικά και στον ανασταλτικό τομέα με τη μαχητικότητα που βγάζει με τον Καρέρα στο γήπεδο παίζοντας πρώτα για το σύνολο και μετά για τον εαυτό του.

Τρίτος έρχεται ο Μιχάλης Μπακάκης, ο οποίος έχει αγωνιστεί στα 14 από τα 16 ματς με τον Καρέρα, παίζοντας τα 13 ως βασικός. Ο Έλληνας δεξιός μπακ έχει αγωνιστεί 1108 λεπτά και αποτελεί εγγύηση αμυντικά, έχοντας την ικανότητα να παίξει τόσο στο δεξί άκρο της άμυνας, όσο και στο κέντρο ως τρίτος στόπερ. Κάτι που βοηθάει τον Καρέρα στη φιλοσοφία «χαμαιλέοντα» που δίνει στην ΑΕΚ με την αλλαγή σχηματισμών κατά τη διάρκεια των αγώνων. Ο Μπακάκης για άλλη μια σεζόν αποδεικνύει την εξαιρετική φυσική του κατάσταση καθώς δύσκολα θα χάσει παιχνίδι, ακόμα και αν αγωνίζεται συνεχόμενα.

Μέσα στις «κολώνες» του Καρέρα ακολουθεί και ο αρχηγός της ΑΕΚ, Πέτρος Μάνταλος ο οποίος έχει αγωνιστεί στα 14 από τα 16 ματς, στα δύο ως αλλαγή, με 1066 λεπτά συμμετοχής. Ο Μάνταλος αποτελεί έναν από τα βασικά «κλειδιά» κάθε προπονητή της ΑΕΚ και δεδομένα δεν θα μπορούσε να ισχύει κάτι διαφορετικό και με τον Καρέρα, ο οποίος έχει διακρίνει τα ατού του όταν τον τοποθετεί στον άξονα σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον προωθημένο επιθετικό. Μάλιστα τη φετινή σεζόν, ο Μάνταλος έχει ήδη αγγίξει τα καλύτερα στατιστικά του με την ΑΕΚ με 10 γκολ και 10 ασίστ και θα ολοκληρώσει την πιο παραγωγική του σεζόν.

Το Top 5 κλείνει ο Όγκνιεν Βράνιες. Για τον Βόσνιο κεντρικό αμυντικό ισχύει ότι και για τον Μάρκο Λιβάια. Ο Καρέρα έχει βρει και το... δικό του κουμπί, λαμβάνοντας υπόψη ότι μιλάμε για έναν δύσκολο χαρακτήρα, με τον Βράνιες να αποτελεί πολύτιμη μονάδα στην άμυνα της Ένωσης. Ο Βράνιες έχει αγωνιστεί στα 11 από τα 16 παιχνίδια ως βασικός με 975 λεπτά συμμετοχής και όντας προσηλωμένος και συγκεντρωμένος θυμίζει τον παλιό, καλό Όγκνιεν. Πάντα μαχητικός, πηγαίνοντας πρώτος στην μπάλα, κερδίζοντας όλες τις εναέριες διεκδικήσεις, αποτελεί «κολώνα» στην άμυνα, ακόμα κι αν λείπει ο έμπειρος Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, καθώς δίπλα στον Βράνιες, τόσο ο Σβάρνας όσο και ο Οικονόμου επί των ημερών του Καρέρα παρουσιάζουν μεγάλη σταθερότητα.

Φυσικά μέσα στις «κολώνες» του Καρέρα μπορεί να συμπεριληφθεί και ο Βασίλης Μπάρκας, ο οποίος αποτελεί τη νούμερο «1» επιλογή κάτω από τα δοκάρια, έχοντας όμως παίξει 10/16 ματς με τον Ιταλό κόουτς λόγω του ότι ο τελευταίος δίνει φανέλα βασικού στον Παναγιώτη Τσιντώτα στα παιχνίδια του Κυπέλλου. Επίσης και ο Αντρέ Σιμόες έχει συμμετοχές στα πόδια του με τον Καρέρα αγωνιζόμενος στα 13 από τα 16 παιχνίδια, μπαίνοντας ωστόσο στα τέσσερα από αυτά ως αλλαγή. Επίσης οι Έλντερ Λόπες, Μάριος Οικονόμου και Στράτος Σβάρνας είναι αμυντικοί που έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής από τον Ιταλό κόουτς λόγω και των σχηματισμών με τριάδα στην άμυνα, όπως και ο Σιμάνσκι, ο οποίος έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στον χώρο της μεσαίας γραμμής με τα τρεξίματά του στον έναν μήνα της παρουσίας του στους κιτρινόμαυρους.

Οι 10 πρώτοι σε λεπτά συμμετοχής με Καρέρα στην ΑΕΚ:

1) Νέναντ Κρίστιτσιτς 1260'

2) Μάρκο Λιβάια 1158'

3) Μιχάλης Μπακάκης 1108'

4) Πέτρος Μάνταλος 1066'

5) Όγκνιεν Βράνιες 975'
------------------------------
6) Αντρέ Σιμόες 897'

7) Βασίλης Μπάρκας 892'

8) Έλντερ Λόπες 880'

9) Μάριος Οικονόμου 838'

10) Στράτος Σβάρνας 820'

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα