Super League 1: Δεν πέρασε το αίτημα Ολυμπιακού για αποβολή ΠΑΟΚ και Ξάνθης

Δημήτρης Τομαράς
Super League 1: Δεν πέρασε το αίτημα Ολυμπιακού για αποβολή ΠΑΟΚ και Ξάνθης

bet365

Το αίτημα των Ολυμπιακού, ΑΕΛ και Πανιωνίου για αποβολή των ΠΑΟΚ και Ξάνθης δεν πέρασε από την ψηφοφορία στο Δ.Σ. της Super League 1. Διαβάστε τι ψήφισαν όλες οι ομάδες της Λίγκας.

Ειδικότερα υπέρ της καταγγελίας του Ολυμπιακού τάχθηκαν εκτός από τον Πανιώνιο και την ΑΕΛ και ο Άρης. Υπέρ της παραπομπής της υπόθεσης στο Διαιτητικό ήταν οι ΑΕΚ, Ατρόμητος και ΟΦΗ.

Κατά της καταγγελίας του Ολυμπιακού ήταν οι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Ξάνθη, Βόλος και Παναιτωλικός. Αποχή υπήρξε από τον Αστέρα Τρίπολης, λευκό ψήφισε η ΕΠΟ ενώ η Λαμία ήταν απούσα, έχοντας αποχωρήσει από την διαδικασία. Έτσι το σχετικό αίτημα των Ολυμπιακού, ΑΕΛ και Πανιωνίου για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη δεν πέρασε από την διαδικασία της ψηφοφορίας. Οι ομάδες ψήφισαν αλφαβητικά και πήγε τελευταία η ΕΠΟ.

Η έγγραφη καταγγελία του Ολυμπιακού είχε βασιστεί στο άρθρο 35

Οι ερυθρόλευκοι είχαν κάνει την καταγγελία στο Δ.Σ. της Διοργανώτριας Αρχής και την Λίγκα με την επισήμανση πως για ΠΑΟΚ και Ξάνθη προβλέπεται αποβολή από το πρωτάθλημα μέχρις ότου αποσύρουν οι ομάδες τις προσφυγές τους από τα πολιτικά δικαστήρια. Είχαν σταθεί στο άρθρο 35.

Επίσης η ΑΕΛ ζήτησε απαγόρευση μεταγραφών για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη. Από εκεί και πέρα στον ΚΑΠ το σχετικό άρθρο είναι το 35, που αφορά στην επίλυση αθλητικών διαφορών ως προς το επίμαχο εδάφιο τονίζονται τα εξής: ε) Εφ’ όσον προσφεύγει Ένωση-μέλος της Ε.Π.Ο., με απόφαση της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο., της επιβάλλεται χρηματική ποινή από πέντε (5.000,00) έως δέκα (10.000,00) χιλιάδες Ευρώ και ποινή προειδοποίησης αφαίρεσης της άδειας διεξαγωγής πρωταθλημάτων και εάνπαρά την προειδοποίηση τριάντα (30) ημέρες μετά επιμένει στο ένδικο βοήθημα, τότε πάλι με απόφαση της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο, της αφαιρείται η άδεια διεξαγωγής πρωταθλημάτων ενώ δεν αποκλείεται η επιβολή περαιτέρω κυρώσεων που προβλέπονται στο Καταστατικό της Ε.Π.Ο.. Από τον ΠΑΟΚ πάντως είχε προκύψει σε δικαστικό επίπεδο ότι έχει κινηθεί και για την σύνθεση της ΕΕΑ και το εάν είναι νόμιμη ή όχι και κατά του κύρους της απόφασης και του πορίσματος (και ακόμα και κατά του Νόμου).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super League με τις αποφάσεις του Δ.Σ.:

«Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Απορρίφθηκαν κατά πλειοψηφία οι δύο καταγγελίες της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και της ΠΑΕ Ξάνθη περί προσφυγής στα διοικητικά δικαστήρια.

2/ Επί των αιτημάτων της ΠΑΕ ΑΕΛ και ΠΑΕ Πανιώνιος αποφασίστηκε η αναβολή της συζήτησης των θεμάτων μέχρι να εκδοθούν οι αποφάσεις των πειθαρχικών οργάνων.

3/ Συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν την κλήρωση των Play Off και Play Out, τους αγωνιστικούς χώρους και το VAR.

Κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Γ.Σ. της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι οικονομικές καταστάσεις χρήσης 2018/19 και απαλλάχθηκαν ομόφωνα τα μέλη του Δ.Σ. για την ίδια χρήση».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα