Στη Λαμία ήταν απλά… συνεπής

Στη Λαμία ήταν απλά… συνεπής

Βασίλης Βλαχόπουλος Βασίλης Βλαχόπουλος
Στη Λαμία ήταν απλά… συνεπής

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για την υλοποίηση ενός στόχου και τη διπροσωπία του Άρη στη Λαμία.

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Η αύξηση των καλών διαστημάτων αποτελεί τον βασικό στόχο μιας ομάδας στη διάρκεια της σεζόν. Όταν δεν την έχει, τότε είναι αναγκαία η ενδοσκόπηση για να βρει τους λόγους. Στον Άρη, όλα δείχνουν πολύ ξεκάθαρα καθώς η σχετική «ιατρική» εξέταση έγινε στο προηγούμενο διάστημα και κάποια πράγματα είναι λίγο πολύ αναμενόμενα. Δεν ήταν σίγουρα το κάκιστο πρώτο ημίχρονο που έκανε στη Λαμία όπου προσωπικά αδυνατώ να βρω έστω έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος ανταποκρίθηκε (ελαχίστως) στις απαιτήσεις του αγώνα. Γιατί, η πάσα μπορεί να μη σου… βγει, η σκέψη μπορεί να ακυρωθεί από μία αντίδραση του αντιπάλου, αλλά οι διαδοχικές χαμένες προσωπικές μονομαχίες δείχνουν ότι ήσουν εκτός αγώνα.

Από την άλλη πλευρά, ο Άρης είναι ομάδα η οποία βαδίζει στηριζόμενη στην ατομική ποιότητα. Σαν αυτή του Γιάννη Φετφατζίδη ο οποίος άντεξε στο πέρασμά του από τις συμπληγάδες και φυσικά την εκτέλεση του Ντάνι Λάρσον στο πρώτο γκολ. Σαν αυτή επίσης του Μπρούνο Γκάμα στο δεύτερο γκολ. Το έκανε στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, το επανέλαβε και χθες στη Λαμία. Σαν την κίνηση, τέλος, του Μπράουν Ιντέγε επίσης στο δεύτερο γκολ. Ο Νιγηριανός ήταν ο πιο σταθερός παίκτης του Άρη στη Λαμία και η επιστροφή του στο γκολ (έπειτα) από δύο μήνες, προφανώς θα βελτιώσει και την ψυχολογία του.

Η αγωνιστική σταθερότητα δεν είναι το «προσόν» του Άρη στους τελευταίους δύο μήνες, είναι όμως η συνέπεια και η αντίδραση όταν τα πράγματα εξελίσσονται αρνητικά γι’ αυτόν. Εξαίρεση αποτέλεσε ο αγώνας στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό. Στη Λαμία επιβεβαίωσε ότι έχει χαρακτήρα γιατί έφερε στα ίσια ένα (θεωρητικά) χαμένο παιχνίδι – δεν είναι τόσο απλό να βρίσκεσαι στο 2-0 στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου – και θα μπορούσε να πετύχει την ολική ανατροπή.

Επιστρέφοντας στα της ενδοσκόπησης, είναι πολύ ξεκάθαρο ότι οι περιορισμένες λύσεις σε συνδυασμό με την αίσθηση του Μίκαελ Ένινγκ για το κατά πόσο μπορούν να τον βοηθήσουν οι παίκτες, πλην των «11» που ξεκινούν τους αγώνες, διαμορφώνουν δεδομένα. Το συγκεκριμένο πρόβλημα θα γίνει πιο ευδιάκριτο στη διάρκεια των Playoffs. Μαθηματικά, δεν εξασφαλίστηκε η συμμετοχή, ουσιαστικά όμως ο Άρης είναι στις έξι καλύτερες ομάδες του Πρωταθλήματος. Γιατί η μοναδική ομάδα που διατηρεί ελπίδες (σ. σ. Ξάνθη) δεν μπορεί να κάνει το 2/2.

Στο ερώτημα, συνιστά επιτυχία για τον Άρη η συμμετοχή στα Playoffs (;), η απάντηση διαμορφώνεται από το πρίσμα υπό το οποίο εξετάζει κανείς τα γεγονότα. Προφανώς και είναι ο αυτονόητος στόχος αλλά πρόκειται για μια ομάδα η οποία α) δεν είχε τη δυνατότητα ενίσχυσης τον Γενάρη. Και σ’ αυτόν τον Άρη, 2-3 ποιοτικές λύσεις θα μπορούσαν να αλλάξουν τον αγωνιστικό βίο της ομάδας με ταυτόχρονη δημιουργία υψηλών προσδοκιών για το άμεσο μέλλον και β) πλέον παραδέχονται και οι… μισητοί εχθροί του ότι ο Άρης «έφαγε» κυνήγι από τους διαιτητές και VARίστες με συνέπεια την απώλεια 8-9 βαθμών.

Και το δεύτερο ερώτημα είναι: Αν υπήρχε η βαθμολογική άνεση, ο Μίκαελ Ένινγκ θα έμπαινε σε διαδικασία rotation στα προηγούμενα παιχνίδια Πρωταθλήματος και νιώθοντας την ασφάλεια για την υλοποίηση του βασικού στόχου και με σκοπό την αποφόρτιση των παικτών που τραβούν το κουπί; Πιθανολογώ, ναι. Κι εκεί, ενδεχομένως παίκτες οι οποίοι δεν έχουν ρυθμό να τον είχαν αποκτήσει και να είχαν πείσει τον Γερμανό ότι αξίζουν είτε μια θέση βασικού είτε περισσότερα αγωνιστικά λεπτά.

Κλείνοντας, αύριο θα εξεταστούν τα υπομνήματα των ΕΠΟ και ΠΑΕ Άρης από τη FIFA για το ζήτημα απαγόρευσης μεταγραφών των «κίτρινων» και φυσικά την έκδοση δελτίου στον Φιορίν Ντουρμισάι από την ομοσπονδία. Διατηρώ την άποψη ότι για τους «κίτρινους» δημιουργήθηκε πλέον ο τρόπος για να πείσουν την παγκόσμια ομοσπονδία ότι κακώς τους επέβαλε την ποινή. Δηλαδή, απέκτησαν τη δυνατότητα να στραφούν κατά μίας απόφασης και σε πρώτη φάση να καταθέσουν τις απόψεις τους. Το αρνητικό είναι ότι δεν προβλέπεται παράσταση η οποία πάντα έχει ξεχωριστή αξία. Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό γιατί «κρέμεται» το ποσό των 1,2 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό θα αναγκαστεί να καταβάλλει ο Άρης αν δεν δικαιωθεί.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.