Η σχέση Άρη-Βέλεθ είναι πολύ ξεκάθαρη

Η σχέση Άρη-Βέλεθ είναι πολύ ξεκάθαρη

Βασίλης Βλαχόπουλος Βασίλης Βλαχόπουλος
Η σχέση Άρη-Βέλεθ είναι πολύ ξεκάθαρη

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος βάζει την υπόθεση Βέλεθ στην πραγματική διάστασή της…

Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα με Live Streaming* & σούπερ προσφορά* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Οι κανόνες στον επαγγελματικό αθλητισμό είναι αδιαπραγμάτευτοι, δεν γίνεται να λαμβάνονται υπόψη κατά το δοκούν. Η υπόθεση του Φραν Βέλεθ ύψωσε περισσότερη φλόγα στην ατμόσφαιρα συγκριτικά μ’ αυτή που θα έπρεπε. Δεν κάηκε κανείς, ούτε θα καεί, ανεξαρτήτως της όποιας εξέλιξης.

Ο Ισπανός είναι επαγγελματίας, απόλυτα λογικό είναι να υπερισχύσει στα κριτήρια επιλογής του επόμενου συμβολαίου το οικονομικό και το «θέλω» της οικογένειάς του, προφανώς θα ζυγίσει και την προοπτική. Για τους ίδιους λόγους έφυγε πριν από ενάμιση χρόνο από την Πολωνία και ήρθε στην Ελλάδα με εισήγηση του Πάκο Ερέρα.

Πρόβλημα με τον Βέλεθ θα προέκυπτε αν ήταν αγνώμονας απέναντι στον Άρη. Δεν είναι. Γιατί όταν τον πλησίασε ένας καλοθελητής και του έταξε λαγούς και πετραχήλια, ο Ισπανός το ανέφερε εκεί που έπρεπε. Γενικώς, στις συζητήσεις του με τον Άγγελο Χαριστέα είναι τίμιος και πολύ ξεκάθαρος.

Αξιολογεί τον εαυτό του, εκτιμά ότι (σε οικονομικό επίπεδο) πρέπει να πάρει ένα συμβόλαιο 600-650 χιλιάδες ευρώ για δύο χρόνια και είναι δικαίωμά του. Ο Χαριστέας του είπε δύο πράγματα.

Πρώτον: Να παραμείνει στο ίδιο αγωνιστικό επίπεδο ανεξαρτήτως της όποιας απόφασης πάρει και η αλήθεια είναι ότι (μέχρι στιγμής) ο Ισπανός το κάνει.

Δεύτερον: Πριν βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο, να τον ενημερώσει για μια τελευταία συζήτηση. Αυτή τη στιγμή ο Άρης ξέρει ότι ο Ισπανός δύσκολα θα συνεχίσει γιατί απέρριψε και τις δύο προτάσεις και πως δεν έχει υπογράψει σε άλλη ομάδα.

Σημείωση: Με άλλον ατζέντη μπορεί η υπόθεση να είχε τελειώσει θετικά για τον Άρη, αλλά στην παρούσα φάση δεν θα μπω σε λεπτομέρειες.

Πάμε στον Άρη. Καλώς ή κακώς (… τρόπος του λέγειν) αποφάσισε να βάλει μια τάξη μετά το περσινό (καλοκαιρινό) μπάχαλο. Από την αρχή της χρονιάς πληρώνει συμβόλαια 250.000 και 300.000 ευρώ για παίκτες οι οποίοι είτε έρχονται από το πάγκο, είτε δεν παίζουν καθόλου, είτε προπονούνται μόνοι τους.
Αν πέρυσι διαχειριζόταν έξυπνα το μπάτζετ του δεν θα προκαλούνταν οι οικονομικές ανισορροπίες που καλείται να διαχειριστεί τώρα ο ποδοσφαιρικός διευθυντής της ΠΑΕ. Άποψη του τελευταίου είναι ότι τα συμβόλαια θα πρέπει μάξιμουμ να είναι μέχρι τα 220-240 χιλιάδες δολάρια.

Κι αν κάνει το λάθος της υποχώρησης σε μία περίπτωση προσφέροντας περισσότερα χρήματα από αυτά που μπορεί να αντέξει, τότε θα χάσει το όποιο διαπραγματευτικό πλεονέκτημα έχει στις υπόλοιπες υποθέσεις. Ο Άρης έχει πολλές. Μπρούνο Γκάμα, Χαβιέρ Ματίγια, Χουλιάν Κουέστα. Οι δύο τελευταίες εμφανίζουν υψηλό δείκτη δυσκολίας. Η περίπτωση του Γκάμα είναι ιδιαίτερη.

Προσωπικά, δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να κατηγορήσω μια ομάδα η οποία θέλει να βαδίσει επί της γραμμής της οικονομικής ασφάλειας. Τόσα μπορεί, τόσα διαθέτει. Τέλος. Κι επειδή η γούνα του Άρη κάηκε πολλές φορές με υπερενθουσιασμούς και προσωπολατρίες… calma. Όσο καλύπτει το πάπλωμα. Η τεχνογνωσία μπορεί να καλύψει οικονομικό μειονέκτημα, αρκεί να επιβεβαιώνεται στην πράξη.

Καταλήγοντας, αυτή τη στιγμή ο Άρης α) δεν έχει σφραγίσει τη συμμετοχή του στα Playoffs του Πρωταθλήματος και προς αυτήν την κατεύθυνση είναι «τελικός» ο αυριανός αγώνα με τη Λαμία, β) δεν έχει feedback για το ζήτημα της απαγόρευσης μεταγραφών που του επέβαλε η FIFA και δεν γνωρίζει αν θα γίνουν δεκτοί οι ισχυρισμοί του και γ) δεν έχει την πολυτέλεια να ανοίξει ζήτημα ανανεώσεων στην παρούσα φάση, ασχέτως του τι θα κάνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, δεδομένου επίσης ότι διαπιστώθηκε απόσταση στις πρώτες επαφές.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.