Eγωισμοί και «football manager»

Eγωισμοί και «football manager»

Γιάννης Σερέτης Γιάννης Σερέτης
Eγωισμοί και «football manager»

bet365

O Γιάννης Σερέτης γράφει για το νέο μέτωπο στον Παναθηναϊκό μεταξύ Γιάννη Αλαφούζου - Γιώργου Δώνη, σ' ένα power game στο οποίο με καλή διάθεση μπορεί να βρεθεί η χρυσή τομή, η οποία αυτή τη στιγμή δεν... φαίνεται στον ορίζοντα.

Μπάχαλο λοιπόν. Για ακόμα μια φορά. Με ξεκάθαρη κόντρα Αλαφούζου – Δώνη. Και σ' αυτές τις περιπτώσεις έχει αποδειχθεί ότι τελικά υπερισχύει ο μεγαλομέτοχος. Οπως συνέβη (δις) με τον Νίκο Νταμπίζα, όπως συνέβη και με τον Μαρίνο Ουζουνίδη.

Εχει δίκιο ο Δώνης όταν “τρελαίνεται” με την υπόθεση Βαγιαννίδη; Ασφαλώς! «Διαφωνώ και στην συγκεκριμένη διαχείριση και δεν αφορά τον μικρό. Είναι χαρά μου να βλέπω νέους με προοπτική με εξελίσσονται. Όπως ο Γιώργος αλλά και άλλα παιδιά. Αλλά στον τρόπο διαχείρισης της ομάδας εγώ διαφωνώ. Δεν μπορεί μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός να εγγυάται συμμετοχές σε νέους. Είναι αδιανόητο. Κάποιος πρέπει να προσπαθεί και να κερδίζει τις συμμετοχές του. Αλλιώς να υπογράφαμε συμβόλαια με εγγυημένες συμμετοχές. Αυτό δεν γίνεται σε καμία μεγάλη ομάδα στον κόσμο. Αιτία του κακού είναι ο τρόπος λειτουργίας. Εγώ διαφωνώ” είπε σήμερα.

Ο ΔΩΝΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΝΤΑΜΠΙΖΑ

Δεν είπε τίποτα, όμως, όταν ο Αλαφούζος “καθάρισε” την υπόθεση Χατζηγιοβάνη μετά τον διωγμό του “κακού” Νταμπίζα. Δεν είπε τίποτα όταν στο άψε – σβήσε “καθάρισε” ο Αλαφούζος την υπόθεση Κουρμπέλη. Οταν πήρε τον Νάγκι με προσωπική παρέμβαση. Τις είχε “δεχθεί” όλες αυτές τις παρεμβάσεις του μεγαλομετόχου. Και τώρα σωστά... χάνει τα λογικά του όταν το αφεντικό συζητά με τη μαμά Βαγιαννίδη για το πόσες συμμετοχές θα έχει ένας 19χρονος προκειμένου να βάλει την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο.

Τα έχουμε ξαναπεί. Ωφέλιμο είναι να κρατάς τους αξιόλογους νέους. Οχι, όμως, με “τρέλες” που σπάνε τις νόρμες. Πρέπει πάντα να θυμάσαι ότι ο σύλλογος είναι μεγαλύτερος από τον κάθε Βαγιαννίδη και τον κάθε Χατζηγιοβάνη...

Πάμε παρακάτω. Θέμα Βέλεθ. Μπερδεμένο με συγκεχυμένες πληροφορίες. Τα απολύτως δεδομένα είναι τα εξής: α) άρεσε στον Δώνη, ο οποίος όμως (σωστά) θεωρεί ότι ο Παναθηναϊκός έχει μεγαλύτερες ανάγκες σε άλλες θέσεις β) ο Ρόκα έχει συζητήσει με τον μάνατζέρ του, Άλβαρο Βιθκαϊνο, χωρίς να το ξέρει ο Δώνης γ) ο παίκτης θέλει να μεταγραφεί στον Παναθηναϊκό, αλλά λέει ότι δεν έχει υπογράψει. Πιθανότατα θα κλείσει.

Τρίτο και σημαντικότερο ζήτημα, πολύ πιο “βαθύ”: ο Δώνης πιστεύει ότι Αλαφούζος και Ρόκα τον “πετάνε έξω” από τις μεταγραφές. Από τις επιλογές συγκεκριμένων προσώπων. Κι όχι μόνο αυτό. Θεωρεί – λόγω της υπόθεσης Βέλεθ – ότι ο Ρόκα κάνει του κεφαλιού του ακόμα και για τις θέσεις στις οποίες θα ενισχυθεί ο Παναθηναϊκός. Και αυτό δεν το θέλει. Πίστευε μετά την απόλυση Νταμπίζα ότι θα είναι το “πρώτο βιολί”. Αλλά λογάριαζε χωρίς τον Αλαφούζο, που πήρε και πάλι τον έλεγχο στα χέρια του. Μαζί με τον Ρόκα ασφαλώς. Διότι με τον Νταμπίζα δεν... τολμούσε να αναμιχθεί στα μεταγραφικά. Και ήταν αυτός ένας από τους λόγους που τον τελείωσε.

Ο Δώνης, λοιπόν, δεν έχει την ισχύ που πίστευε ότι θα έχει μετά την πρόσληψη Ρόκα. Και έχει τσαντιστεί (δικαίως) επειδή ο Παναθηναϊκός άργησε πάρα πολύ να κάνει πρόταση στον γιο του, ο οποίος είναι πολύ βελτιωμένος στον β΄ γύρο της σεζόν. Πέραν τούτων, δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα για την υπόθεση του Χρήστου, διότι δεν είμαστε απολύτως βέβαιοι.

ΟΙ ΒΑΡΙΕΣ ΑΤΑΚΕΣ ΚΑΙ Η ΕΚΠΛΗΞΗ ΓΙΑ «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ»

Εχει δίκιο σε πολλά ο κόουτς. Ομως χάνει το δίκιο του με τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα. Μιλώντας δημοσίως, όπως έκανε ο Μαρίνος Ουζουνίδης σχεδόν κάθε μήνα. Ο Ουζουνίδης, τουλάχιστον, το είχε παίξει το δικό του football manager. Είχε γίνει τεχνικός διευθυντής για ένα ολόκληρο καλοκαίρι μαζί με τον Ντίνο Διαμαντόπουλο. Και είχε και πάτημα να μιλάει δημοσίως κατά του Αλαφούζου, καθώς ο μεγαλομέτοχος είχε σχεδόν διαλύσει την ομάδα με την παύση πληρωμών, τα ήξεις – αφίξεις και τις αλλαγές... τριών ομάδων σε μία σεζόν. Ο Δώνης με Αλαφούζο κανονικότητα και σταδιακή επιστροφή στην ομαλότητα βρίσκει. Ομως δεν έχει πάρει το “κουμάντο” ούτε μια φορά. Και δεν θα το πάρει ούτε τώρα...

Σε όλες τις ομάδες οι προπονητής αποφασίζουν και χτίζουν ομάδα με τα δικά τους θέλω”.

Δεν ακολουθώ επιλογές ούτε τις ιδέες των άλλων”.

Πρέπει να προστατεύω την ομάδα που πρέπει να χτίζεται με τα δικά μου θέλω”

Δεν είμαι αρμόδιος να πω αν θα φέρει αναστάτωση το θέμα αυτό”

Δεν ανοίγω καμία πόρτα, απλά ενημερώνω. Θα φανεί αν είναι καμπανάκι. Αλλιώς η κάθε πλευρά πρέπει να κοιτάζει το μέλλον της”

'Βαριές” ατάκες. Ατάκες που δεν “προστάτευσαν” την ομάδα, ακόμα κι αν αληθεύει ότι στη συνάντησή του με τον Κώστα Κωστάντο του μεταφέρθηκε ότι Αλαφούζος – Ρόκα θα έχουν τον πρώτο λόγο για τον σχεδιασμό της ομάδας (κάτι που διαψεύστηκε από την ΠΑΕ).

Ο προπονητής είναι έξαλλος με τον μεγαλομέτοχο διότι θεωρεί ότι τον εξωθεί σε παραίτηση και ο μεγαλομέτοχος με τον προπονητή επειδή βγήκε και μίλησε δημοσίως.

Ερωτηματικό αποτελεί τι θα γίνει με την αποζημίωση του προπονητή, καθώς αποκλείεται να παραιτηθεί και να την “χαρίσει”, ενώ ο τρίτος χρόνος του συμβολαίου του είναι και ο υψηλότερα αμειβόμενος με ποσό άνω των 600.000 ευρώ.

Το λογικό, συνεπώς, είναι ότι οδεύουμε προς διαζύγιο. Εκτός κι αν από τις κατ' ιδίαν συζητήσεις βρεθεί η χρυσή τομή και αλλάξουν τα δεδομένα με αμοιβαίες εξηγήσεις, όπως ίσως επιδιώξει ο Τσάβι Ρόκα. Δεν αποκλείεται. Οντως μπορεί να βρεθεί λύση με συζήτηση, όταν το μυαλό "παγώνει". Αλλά δεν μοιάζει ως το πιθανότερο σενάριο.

Αν δεν τα βρουν, θα είναι άδοξο το τέλος, βάσει εγωισμών από τις δύο πλευρές. Αν γίνει η μεγάλη έκπληξη και τα βρουν, θα πρέπει και οι δυο να είναι συνεπείς στη νέα βάση συνεργασίας που θα τεθεί. Κάτι για το οποίο ουδείς βάζει το χέρι του στη φωτιά...

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιάννης Σερέτης
Γιάννης Σερέτης

Τυχερός που πρόλαβε τα 80's πιτσιρίκι, τα 90's έφηβος, τα 00's ως επαγγελματίας. Παιδιόθεν λάτρης των στατιστικών και της μπάλας παντός χρώματος.
Κυρίως της παλιάς... ασπρόμαυρης, αν και στο κλειστό του ΓΣΠ έχει περάσει δεκάδες απογεύματα. Σχεδόν πάντα “αντιρρησίας”, σχεδόν πάντα αισιόδοξος, σχεδόν πάντα ξεροκέφαλος: είναι αφόρητοι αυτοί οι Ταύροι...