Κούγιας: «Το Koriopolis είναι γέννημα του Πατέρα»

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Κούγιας: «Το Koriopolis είναι γέννημα του Πατέρα»

bet365

Ο Αλέξης Κούγιας τόνισε πως το Koriopolis είναι γέννημα του Νίκου Πατέρα και πως οι εκλογές της ΕΠΟ δεν ήταν ποτέ καθαρές.

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Αλέξη Κούγια για την Τετάρτη (19/2) με τον ιδιοκτήτη της ΑΕΛ να κάνει αναδρομή από το 1996 και την εποχή του Θωμά Μητρόπουλου, το Koriopolis το οποίο σύμφωνα με τον γνωστό ποινικολόγο ήταν δημιούργημα του άλλοτε προέδρου του Παναθηναϊκού, Νικόλα Πατέρα, προσθέτοντας πως στόχος ήταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης, προσθέτοντας πως ελέγχοντας την ΕΠΟ έχεις τον έλεγχο και της διαιτησίας.

Αναλυτικά η κατάθεση του Αλέξη Κούγια:

Πρόεδρος: «Μιλάτε στην κατάθεση σας για Εγκληματική Οργάνωση»

Κούγιας: «Μέχρι το 1996 η διοίκηση της ΕΠΟ ήταν απόρροια του ποιο κόμματος ήταν στην κυβέρνηση. Οι εκλογές της ΕΠΟ ποτέ δεν ήταν καθαρές, ελέγχοντας τη διοίκηση της ΕΠΟ, ελέγχεις και τη διαιτησία. Το Koriopolis είναι γέννημα του Πατέρα. Πρέπει να ακουστούν αλήθειες, σας το λέω ευθέως. Αν θέλετε να προστατέψετε κάποιον να μου το πείτε».

Εισαγγελέας: «Αντιλαμβάνεστε αυτό που λέτε;»

Κούγιας: «Ναι, το αντιλαμβάνομαι, Αφήστε να με πω αυτά που θέλω. Αν δεν σας τα πω, δεν θα καταλάβετε τίποτα. Κι εσείς και εγώ σε αυτή τη διαδικασία έχουμε χρησιμοποιηθεί».

Πρόεδρος: «Υπάρχουν κάποιοι κατηγορούμενοι».

Κούγιας: «Πρέπει να καταλάβετε πως έγιναν κατηγορούμενοι. Ο ανακριτής Ανδρεάδης ήταν προκατειλημμένος, Υπάρχει ένα πρόσωπο ο Πατέρας, τον έδιωξαν κλωτσηδόν γιατί έκανε κακή διαχείριση. Ηταν φίλος από μικρός με τον Μαρινάκη και για να τους εκδικηθεί που τον έδιωξαν, άρχισε να υποκλέπτει τηλεφωνικές συνομιλίες. Αποφάσισε να ενεργοποιήσει την Εισαγγελέα και μένα, με κάλεσε και μου έδωσε δύο κασέτες, με συνομιλίες που είχαν υποκλαπεί. Εγώ τις έδωσα στην Εισαγγελέα. Κάθε εβδομάδα, ο Παπαδόπουλος, παίρνει ένα πούλμαν και λεφτά και πηγαίνει σε εκλογές των Ενώσεων με σκοπό να συνεχίσει ότι είχε γίνει το 1996.

Είχαμε αποφασίσει μαζί με Πατέρα, Αλαφούζο, Θωμαϊδη, Τριανταφυλλόπουλο, τους οποίους ο Πατέρας είχε υποχείρια του, να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Θέλαμε να αποκαλύψουμε αλήθειες, οι οποίες όμως, δεν ήταν η απόλυτη αλήθεια. Αν δεν σας πω ποιος είναι ο Σάββας, μετά θα φτάσω στους κατηγορούμενους. Και αυτά που είχα πει, και αυτά που θα πω τώρα, είναι αλήθειες. Εκείνη την περίοδο στόχος του Αλαφούζου ήταν ο Μαρινάκης.

Με πήρε τηλέφωνο ο Πατέρας και μου είπε, "έλα να δεις ποιοι σε στήνουν". Από τις κασέτες κατάλαβα ότι είχα στα χέρια μου, το σύστημα. Πήγα στη Ράικου η οποία τότε ήταν πρώην εισαγγελέας διαφθοράς. Φαίνονταν ότι Μπέος και Τσακογιάννης μπορούσαν να βάζουν όποιον διαιτητή ήθελαν.

Στην πρώτη κατάθεση μου στον Κορέα, είπα αυτά που είχα ζήσει. Δεν έχω κάτι που να ξέρω για τον Κουρίδη. Αυτή η παράγκα - εγκληματική οργάνωση ξεκίνησε από το 1996. Ηταν ο Παπανικολάου και ο Υφαντής που ουσιαστικά διοικούσαν την ΕΠΟ. Είπα ότι αφού παρέμειναν από το 1996, ήταν η διοικητική ομάδα. Ο Χατζηαποστόλου μαζί με τον Σάββα με κάλεσαν σε ραντεβού και μου είπαν ότι ο Παπανικολάου, ο Υφαντής και ο Σταθόπουλος ήταν η ηγετική ομάδα της ΕΠΟ. Οι πρόεδροι των ΕΠΣ ενδιαφέρονται να προωθήσουν τους διαιτητές».

Πρόεδρος: «Το έχουμε ακούσει πολλές φορές αυτό».

Κούγιας: «Να προωθήσουν τους διαιτητές και να τους ελέγχουν. Θωμάς Μητρόπουλος και οι συνεργάτες τους ακόμη βρίσκονται στο παρασκήνιο. Από το 2003 και μετά έχω πληρώσει 800.000 ευρώ σε πρόστιμα για κρίσεις μου για τους διαιτητές. Τα λάθη των διαιτητών θεωρούσα ότι ήταν σκόπιμα, κρίση μου ήταν αυτό. Είπα ότι αυτοί επειδή είναι τόσα χρόνια στην ΕΠΟ, κατά την κρίση μου είναι η ηγετική ομάδα».

Κάπου εκεί υπήρξε διακοπή για περίπου 20 λεπτά ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ συνέχισε την κατάθεσή του λέγοντας: «Ο Θωμάς Μητρόπουλος είναι στο περιβάλλον της ΑΕΚ. Στο Koriopolis ήταν εγκληματίες. Ο Τσακογιάννης ήταν φυλακή για ανθρωποκτονία».

Στη συνέχεια αναφέρεται στο στόρι μεταγραφής του Πλέγα και για την πρόταση από την Ιταλία, τον τρόπο που ο Παναθηναϊκός πήγε να τον πάρει χωρίς να τον πληρώνει. Τότε εμφανίστηκε ο Μαρινάκης να τον πάρει τον παίκτη και από τότε έφτιαξαν οι σχέσεις των δύο ανδρών. «Εγώ δεν θα τον έδινα στον Ολυμπιακό λόγω της αντιπάθειας που είχα τότε» για να προσθέσει: «Στην κατάθεση στον Κορέα λέτε οτι ζήτησα από Πιλάβιο να μου εξασφαλίσει δίκαιη λύση και μου είπε πήγαινε να βρεις τον Μαρινάκη. Εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό. Το επιβεβαιώνετε; Στόχος τότε ήταν ο Μαρινάκης ήταν σχέδιο.

Το μίσος που υπήρχε μεταξύ εμού και του Μαρινάκη ήταν γνωστό σε όλη την Ελλάδα. Μου είπαν αφού νομίζεις ότι ο Μαρινάκης είναι, βρες τα με τον Μαρινάκη. Δεν γινόταν η ομάδα μου να μην παίρνει αυτά που δικαιούνταν. Ο Μαρινάκης είναι ο μόνος που έχει βάλει τόσα χρήματα αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Εγώ ήθελα να βγάλω στην επιφάνεια τον Μπέο και τον Τσακογιάννη και τα άλλα μέλη. Σε μια συνομιλία του με τον Καραπαπά μιλούν με σκληρούς χαρακτηρισμούς για μένα. Να βάζεις 150 εκατ. Και να εξαρτάται η τύχη σου από τη διαιτησία καταλαβαίνετε. Έρχεται ο Κούγιας και βγάζει στο φως κασέτες με τον κολλητό σου τον Πατέρα να σε κατηγορεί. Ο Σαρρής είναι τζέντλεμαν. Ο Σαρρής είναι σφαχτό.

Ο Κουρίδης δεν έχει μαντίλι να κλάψει. Δεν έχω γεγονότα ότι είναι μέσα στην ομάδα αυτή. Ο Κωνσταντινέας ήταν ένας κλόουν, έβλεπες έναν μαντράχαλο να τρέχει, ένας πολύ κακός διαιτητής. Ο Κωνσταντινέας με ένα κάψιμο φούρνου έγινε βουλευτής. Τον Προύντζο τον αντιπαθούσα ιδιαίτερα».

Για τον Παπακωνσταντίνου

«Ο κ Μπριάκος ήταν εξαιρετικός διαιτητής ως πρόεδρος της ΚΕΔ όμως όχι. Τον Μπριάκο τον έχω βραβεύσει. Τον Δούρο τον έχω μεγαλώσει... Είχαμε ένα άσχημο σκηνικό σπίτι του, υποπτεύομαι βρώμικα πράγματα για Μπριάκο και κυρίως για Δούρο αλλά δεν έχω κανένα στοιχείο».

Για όσους ήταν στο Koriopolis

«Ο κύριος Σπάθας είναι γιος ενός που μαζί με τον Μητροπουλο κατέστρεψαν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ίσως ήταν το μεγαλύτερο ταλέντο της διαιτησίας. Ο Σπανός είναι από τους καλύτερους παράγοντες. Έχει μια πολύ καλή ομάδα, θέλει να νικά μονίμως, δεν υπάρχει περίπτωση να εκβιάσει τους ποδοσφαιριστές του αρνητικά. Ο Κομπότης είναι μια γοητευτική προσωπικότητα, βιομήχανος. Δεν μπορώ να αποκλείω τίποτα».

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

SUPERLEAGUE NEWS FEED