Βόλος: Τα επιθετικά «όπλα» δεν τράβηξαν

Βόλος: Τα επιθετικά «όπλα» δεν τράβηξαν

Δημήτρης Βέργος
Βόλος: Τα επιθετικά «όπλα» δεν τράβηξαν

bet365

Ο Βόλος ηττήθηκε από τον Αστέρα Τρίπολης και ο στόχος της υπέρβασης για την εξάδα απομακρύνθηκε αρκετά καθώς ο Αλμπέρτο Γκαγέγο δεν πήρε βοήθειες από τη μέση και μπροστά.

Ο πρωταρχικός στόχος του Βόλου τη φετινή σεζόν ήταν δεδομένα η παραμονή και οι βάσεις είχαν μπει ήδη στο πρώτο μισό της σεζόν με τον Χουάν Φεράντο. Μετά την αποχώρησή του, ο συμπατριώτης του Αλμπέρτο Γκαγέγο κατάφερε να διατηρήσει την απόσταση ασφαλείας από την ουρά, ωστόσο η υπέρβαση έπειτα από την εντός έδρας ήττα με 1-0 από τον Αστέρα Τρίπολης έχει πλέον μικρές πιθανότητες. Και σε αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο το γεγονός ότι ο Βόλος δεν πήρε τις βοήθειες που έπρεπε από τους παίκτες του στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.

Ο Ισπανός τεχνικός του Βόλου, όπως έχουμε ξαναγράψει, ήρθε έχοντας ως στόχο να παρουσιάσει μια επιθετική φιλοσοφία δημιουργικού ποδοσφαίρου που τον χαρακτηρίζει (σε σχηματισμό 4-2-3-1), ωστόσο αναγκάστηκε να αναπροσαρμόσει τα σχέδιά του παίζοντας μια «σφιχτή» έκδοση του 3-5-2 προκειμένου να έχει άμεσα αποτελέσματα καθώς αμυντικά είδε σοβαρά κενά στα πρώτα του παιχνίδια στον πάγκο. Και πράγματι το σύνολό του απέκτησε μια μεγαλύτερη συνεκτικότητα σε αυτό το κομμάτι. Ωστόσο για να γίνει μια υπέρβαση, ο Γκαγέγο χρειαζόταν γκολ από τη μέση και μπροστά, τα οποία όμως δεν πήρε...

Στο πρώτο μισό της σεζόν αυτοί που... τράβηξαν το κουπί για τον Βόλο στο σκοράρισμα ήταν δύο παίκτες με δέκα γκολ συνολικά. Ο Χουάν Μουνίθ και ο Χοακίν Τόρες. Αμφότεροι όμως τους τελευταίους δύο με δυόμιση μήνες έχουν «σιγήσει». Την ίδια στιγμή ο Έρικ Γέντρισεκ παραμένει «μπλοκαρισμένος» μετρώντας μόνο τρία γκολ τη φετινή σεζόν, εν αντιθέσει με τις δύο προηγούμενες παραγωγικές του χρονιές στη Super League, ενώ ο Ίκερ Γουαροτσένα αποτελεί έναν νέο παίκτη στο ρόστερ.

Σαν να μην έφταναν αυτά ήρθαν και οι απουσίες των Ζοάο και Βασίλη Μάντζη τελευταία που απενεργοποίησαν τον Βόλο στο επιθετικό κομμάτι. Ο Έλληνας φορ μάλιστα πρόσφατα βρισκόταν σε καλή φόρμα, αλλά η αποβολή του στο ματς με τον Παναιτωλικό κόστισε. Κάπως έτσι ο Βόλος στα επτά ματς πρωταθλήματος με τον Γκαγέγο στον πάγκο είχε μόλις τέσσερα γκολ ενεργητικό με συνέπεια η δυνατότητα της υπέρβασης να απομακρυνθεί.

Το ιδανικό θα ήταν να είχε αποκτηθεί και ένα «καθαρό» εννιάρι στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου που θα μπορούσε να είχε προσθέσει κάποια τέρματα στο ενεργητικό και να δώσει μια έξτρα λύση για το κάτι παραπάνω. Όπως και να έχει πάντως ο Βόλος παραμένει βαθμολογικά ασφαλής που ήταν και το ζητούμενο για τη φετινή σεζόν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα