ΑΕΛ - ΠΑΟΚ 1-2

Gazzetta team
ΑΕΛ - ΠΑΟΚ 1-2

bet365

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε δύσκολα 2-1 της ελλιπέστατης ΑΕΛ (67' Ηλιάδης – 14' Λημνιός, 45' + 2' Αουγκούστο), η οποία διαμαρτύρεται δίκαια για πέναλτι στο 34', όταν ο Σέρβος ρέφερι Γιοβάνοβιτς δεν καταλόγισε την εσχάτη των ποινών σε εντός περιοχής χέρι του Αουγκούστο.

Βγάζοντας δύο πρόσωπα, ένα καλό στο πρώτο και ένα μέτριο προς κακό στο δεύτερο, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να περάσει από την Λάρισα επικρατώντας της ΑΕΛ με 2-1. Μια νίκη που φέρνει τους Θεσσαλονικείς στην πρώτη θέση και τους 58 βαθμούς, έναν περισσότερο από τον Ολυμπιακό που έχει ένα ματς λιγότερο, αυτό με τον Πανιώνιο στο Καραϊσκάκης.

Εκτός από τους «ασπρόμαυρους» που κέρδισαν, ιδιαίτερα ικανοποιημένοι πρέπει να έχουν μείνει και στην ΑΕΛ. Οι... βυσσινί είτε λόγω τιμωριών, είτε λόγω τραυματισμών, κατέβασαν την ομάδα με μόλις 16 παίκτες, με πολλές και ιδιαίτερα σημαντικές απουσίες, αλλά κοίταξαν στα μάτια τους πρωταθλητές. Βρέθηκαν πίσω στο σκορ, μείωσαν σε 2-1, προσπάθησαν να ισοφαρίσουν, αλλά σίγουρα έδειξαν ένα πολύ καλό πρόσωπο, ειδικά με δεδομένες τις απουσίες που είχαν.

Το καθάρισε από το πρώτο

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα πρώτο ημίχρονο που ναι μεν δεν είχε τις πολλές φάσεις, αλλά είχε δύο γκολ. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά και μόλις στο 11' έχασαν μοναδική ευκαιρία με τον Πέλκα να αστοχεί ανενόχλητος από το ύψος της μικρής περιοχής. Τρία λεπτά αργότερα ωστόσο έγινε το 0-1, με τον Λημνιό μετά την σέντρα του Μάτος, την πρώτη κεφαλιά του Λάμπρου και την δεύτερη του Άκπομ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Εξέταση var και γκολάρα Αουγκούστο

Μετά το 0-1 ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να έχει τον έλεγχο μέχρι και το 34'. Στο σημείο εκείνο οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι. Ο Μόρας μετά από κόρνερ έπιασε την κεφαλιά, ο Μαουρίσιο νέα με τη μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Αουγκούστο που είχε γυρισμένη πλάτη, αλλά απλωμένο χέρι. Ο Γιοβάνοβιτς πήγε στο VAR και έδωσε συνέχεια στον αγώνα. Αυτή δεν ήταν και η τελευταία φάση του ημιχρόνου, καθώς στις καθυστερήσεις, ένας... κεραυνός έκανε το 0-2.

Έκανε τα εύκολα-δύσκολα και αγχώθηκε χωρίς λόγο

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα, με τον ΠΑΟΚ να δείχνει περισσότερο διάθεση να κρατήσει αυτό το 2-0, παρά να βγει μπροστά και να συνεχίζει να απειλεί, παρότι στο 56' βρέθηκε μια ανάσα από το 0-3, με τον Πέλκα να στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα στο δοκάρι.

Όσο περνούσαν τα λεπτά η ΑΕΛ ανέβαζε ρυθμούς και στο 67' κατάφερε να μειώσει. Σκόρερ ο Ηλιάδης που με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον Ζίβκοβιτς διαμορφώνοντας το τελικό 1-2. Το συγκεκριμένο γκολ ήταν και η καλύτερη στιγμή ως τ τέλος του αγώνα, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει ένα σημαντικό τρίποντο.

MVP: Και μόνο για την γκολάρα που έβαλε στις καθυστερήσεις μπαίνει στη θέση του MVP. Μιλάμε για τον Αουγκούστο που όντως έβαλε το γκολ της αγωνιστικής.

Στο ύψος του: Θα βάλουμε τον σκόρε της ΑΕΛ. Ο Ηλιάδης εκτός από το τέρμα που πέτυχε, κέρδισε τις περισσότερες μάχες από τους παίκτες του ΠΑΟΚ και άφησε υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Αδύναμος κρίκος: Θα βάζαμε τον ΠΑΟΚ μετά την ευκαιρία του Πέλκα στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Οι Θεσσαλονικείς μετά το 55' ήταν το λιγότερο κακοί και παραλίγο να το πληρώσουν.

Η «γκάφα»: Θα βάλουμε την φάση του Πέλκα με τον αρχηγό του ΠΑΟΚ να αστοχεί από το ύψος της μικρής περιοχής εντελώς ανενόχλητος.

Το «στραγάλι»: Δεν ήταν και στην καλύτερη μέρα ο Σέρνταν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος διαιτητής αρχικά ανέχθηκε το ιδιαίτερα σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων και δεν έβγαλε κάρτες που έπρεπε. Εν συνεχεία στην φάση του Αουγκούστο ο Βραζιλιάνος ναι μεν έχει γυρισμένη την πλάτη, ωστόσο η μπάλα βρίσκει το απλωμένη του χέρι. Δύσκολη όντως φάση, αλλά από την άλλη την είδε στο VAR.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Με κεκτημένη ταχύτητα από την πρόκριση στα ημιτελικά Κυπέλλου ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά και στο πρώτο ημίχρονο πέτυχε δύο γκολ. Στο δεύτερο όμως θύμισε την ομάδα που τον τελευταίο μήνα δεν παίζει όπως έχει συνηθίσει τον κόσμο του με την ΑΕΛ να μειώνει, αλλά να μην μπορεί το κάτι παραπάνω. Λογικό για τους... βυσσινί πάντως, ειδικά από την στιγμή που έπαιξαν με τόσες απουσίες και μόλις κατέβασαν 16 παίκτες.

Οι συνθέσεις του αγώνα

AΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μπάλλας, Τόρζε, Παπάζογλου, Μούζεκ, Μάρκοβιτς, Μόρας, Σεσέροβιτς, Ασούμπρε, Αλί Γκαζάλ (45’+1’ λ.τρ. Ηλιάδης), Βινίσιους (77’ Πινακάς)

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Ντόουγκλας, Μαουρίσιο, Λημνιός, Λάμπρου, Πέλκας (61’ Ελ Καντουρί), Άκπομ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα