Ένινγκ για Ιντέγε: «Ήταν μια κίνηση στη σκακιέρα»

Gazzetta team
Ένινγκ για Ιντέγε: «Ήταν μια κίνηση στη σκακιέρα»

bet365

Ο Μίκαελ Ένινγκ μίλησε για το πάθος και την προσήλωση των παικτών, αναφέρθηκε στην επιστροφή του Μπράουν Ιντέγε ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν φοβάται κανένα παιχνίδι.

Ο Γερμανός προπονητής του Άρη μίλησε στα κανάλια Novasports και αναφέρθηκε αρχικά στην πρόκριση της ομάδας του στους «4» του Κυπέλλου. «Όλοι οι παίκτες θέλουν να παίζουν σε μεγάλα παιχνίδια κι αυτό φάνηκε με τον Ατρόμητο. Είμαστε μια ομάδα η οποία είναι κατάλληλη για έναν θεσμό όπως το Κύπελλο γιατί ξέρει πώς να κερδίσει παιχνίδια. Ξέραμε ότι δεν υπήρχε περιθώριο λάθος, έτσι μπήκαμε θαρραλέα στο παιχνίδι, βάλαμε το γκολ κι αυτό απλοποίησε τα πράγματα για μας».

Σε ερώτηση για το αν η ομάδα «ηρέμησε» έπειτα από την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου, είπε: «Είναι πιο εύκολο μετά από αυτό το αποτέλεσμα να πάμε στο επόμενο παιχνίδι. Μη ξεχνάμε όμως ότι δεν έχουμε περισσότερες από 48 ώρες. Έχουμε παίκτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα, σε αντίθεση με την ΑΕΚ η οποία έρχεται ξεκούραστη γιατί δεν είχε παιχνίδι. Αυτά τα στοιχεία διαμορφώνουν συγκεκριμένα δεδομένα. Δεν φοβάμαι κανένα παιχνίδι, μου αρέσει να παίζουμε απέναντι σε δυνατές ομάδες όπως η ΑΕΚ αλλά πρέπει να δούμε τι θα χρειαστεί να κάνουμε για να ανταποκριθούμε. Θεωρητικά έχουμε ένα μειονέκτημα».

Σε ερώτηση για το ότι απέφυγε τις αλλαγές ή τις έκανε καθυστερημένα κι αν αυτό σχετίζεται με τη βεβαιότητά του για τα αποθέματα ενέργειας των παικτών του, είπε: «Τα αποτελέσματα δείχνουν τον δρόμο. Από τη στιγμή που ήταν υπέρ της ομάδας μας και πετύχαμε τον στόχο μας, μπορούμε να πούμε ότι το πλάνο είναι πετυχημένο. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε ένα μικρό ρόστερ, δεν είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε μεταγραφές, ευτυχώς όμως γύρισε ο Ιντέγε προσθέτοντας μια επιλογή για μας».

Όπως ήταν λογικό ρωτήθηκε περαιτέρω για την παρουσία του Μπράουν Ιντέγε. «Δεν θα τον χρησιμοποιούσαμε αν δεν υπήρχε η σιγουριά ότι δεν ρισκάρουμε την υγεία του. Ήταν μια κίνηση στη σκακιέρα η οποία απέδωσε», απάντησε και ρωτήθηκε για τη δήλωση του Ιντέγε (σ. σ. είπε ότι «άλλον χρόνος αποθεραπείας χρειάζονται τα λιοντάρια κι άλλον οι άνθρωποι) και απάντησε… «έχω πολύ καλή σχέση με τον Μπράουν και είχαμε ανταλλαγή μηνυμάτων για την πορεία της αποθεραπείας. Είναι ένας παίκτης ο οποίος έχει πολύ υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και η θέλησή του να επιστρέψει έδειξε τα στοιχεία του χαρακτήρα του. Βέβαια, άμεσα έχουμε ένα ακόμη παιχνίδι και τώρα θα πρέπει να υπολογίσω το ρίσκο και την επιβάρυνση».

Σχετικά με τις αλλαγές που προτίθεται να κάνει στον αγώνα με την ΑΕΚ, είπε: «Μπορούμε να κάνουμε ένα εκτενές rotation. Ίσως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να μιλήσουμε γιατί μας λείπουν κάποια δεδομένα. Ξέρω ότι όλοι οι παίκτες θέλουν να παίξουν. Να δούμε τα δεδομένα που θα προκύψουν από τις προπονήσεις, σίγουρα όμως δεν θα βάλουμε 8-9 καινούργιους παίκτες».

Ο Μίκαελ Ένινγκ ρωτήθηκε για το αν ζηλεύει τους ποδοσφαιριστές σε παιχνίδια ιδιαίτερης βαρύτητας. «Είμαι πολύ κοντά στην ομάδα στη διάρκεια του αγώνα, ζω πολύ έντονα το παιχνίδι, οπότε δεν χρειάζεται να είμαι σε άλλον ρόλο. Πρέπει όμως να υπάρχει και μια απόσταση για να νιώσει σιγουριά η ομάδα γι’ αυτό που κάνει στο γήπεδο. Για μένα το σημαντικότερο ήταν η αφομοίωση και η εφαρμογή του πλάνου που είχαμε κυρίως στα τελευταία δύο παιχνίδια με τον Ατρόμητο».

Για το ότι πήγε στην κερκίδα των φίλων του Άρη και πανηγύρισε μαζί τους, είπε: «Σε πρώτη φάση είμαι χαρούμενος που είχαμε τη δυνατότητα υποστήριξης του κόσμου γιατί είχα την ενημέρωση ότι δεν είχαμε πάρει εισιτήρια και ότι δεν θα είχαμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Ήταν πολύ ευχάριστο, πήγα κοντά τους γιατί ήθελα να τους ευχαριστήσω γι’ αυτό που μας έδωσαν».

Για το στιλ παιχνιδιού που περιμένει απέναντι στην ΑΕΚ, είπε: «Περιμένω ένα καλό παιχνίδι. Ξέρω ότι θα πρέπει να παλέψουμε πολύ για να πάρουμε αποτέλεσμα. Αν το γήπεδο είναι κατάμεστο την Κυριακή, θα μας βοηθήσει για να πάρουμε τη νίκη».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα