Παναθηναϊκός: Στη Νιόν για αναστολή της ποινής ο Αλαφούζος!

Παναθηναϊκός: Στη Νιόν για αναστολή της ποινής ο Αλαφούζος!

Gazzetta team
Παναθηναϊκός: Στη Νιόν για αναστολή της ποινής ο Αλαφούζος!

bet365

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είχε συναντήσεις στην ΟΥΕΦΑ με αντικείμενο την πιθανότητα εξέτασης για αναστολή της ποινής του «τριφυλλιού» από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου! Το σενάριο που μπορεί να αποδειχθεί ευεργετικό για τους «πράσινους».

Ο Παναθηναϊκός από την άνοιξη του 2018 παραμένει τιμωρημένος από το Club Financial Control Body της UEFA, το οποίο επέβαλλε έναν χρόνο ποινή αποκλεισμού στο «τριφύλλι» σε όποια από τις τρεις επόμενες σεζόν κατάφερνε να πάρει ευρωπαϊκό «εισιτήριο». Η τριετία ολοκληρώνεται την αγωνιστική περίοδο 2020/2021, κάτι που σημαίνει πως οι «πράσινοι» δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις διοργανώσεις της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ούτε και του χρόνου, παρά την δεδομένη παρουσία τους στα φετινά πλέι-οφ.

Αυτά είναι τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί, δεδομένα, τα οποία η διοίκηση του συλλόγου προσπαθεί να αλλάξει προς όφελος της ομάδας!

Συγκεκριμένα, την προηγούμενη Δευτέρα, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος, ταξίδεψε στη Νιόν της Ελβετίας και είχε συναντήσεις στα γραφεία της UEFA για την πιθανότητα επανεξέτασης της τιμωρίας του κλαμπ.

Ο Αλαφούζος είχε άμεση επαφή με αξιωματούχους της ομοσπονδίας και παρουσίασε την θεαματική αλλαγή στην οικονομική εικόνα του Παναθηναϊκού. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε:

*Στη μείωση του χρέους, το οποίος αναμένεται το καλοκαίρι να έχει πέσει στα 14 εκατομμύρια ευρώ ενώ την σεζόν 2016-2017 άγγιζε τα 50 εκατομμύρια!

*Την μείωση στο μπάτζετ του ποδοσφαιρικού τμήματος.

* Η ανάδειξη ποδοσφαιριστών από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου.

*Η περιστολή λειτουργικών εξόδων.

*Η συνέπεια στους διακανονισμούς και η εξόφληση αρκετών εξ αυτών.

*Η βελτίωση των ισολογισμών.

*Οι απειροελάχιστες δαπάνες για αγορά ποδοσφαιριστών.

Η UEFA προφανώς και αντιμετωπίζει με θετική διάθεση την πρόοδο που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός, Τα ραντεβού του Αλαφούζου δεν είχαν άμεσο αποτέλεσμα και κάτι τέτοιο θα ήταν απίθανο να συμβεί. Σε πρώτη φάση, πάντως, δείχνει πως η διοίκηση της ΠΑΕ θέλει να παλέψει με όσες πιθανότητες έχει για την αναστολή της τιμωρίας. Πάντως μέχρι και σήμερα δεν έχει πάρει πίσω καμία από τις αποφάσεις της σε επίπεδο FFP, ακόμη και αν οι τιμωρημένοι σύλλογοι, έδειξαν… μεταμέλεια και γύρισαν σελίδα.

Ελπίδα σε ένα σχέδιο που βρίσκεται υπό συζήτηση

Πως θα μπορούσε να αλλάξει αυτό; Σύμφωνα με πληροφορίες, η UEFA σκέφτεται το τελευταίο διάστημα να επανεξετάσει συνολικά τις περιπτώσεις ομάδων που έχουν τιμωρηθεί τα τελευταία χρόνια είτε με πρόστιμο είτε με αποκλεισμούς. Αν διαπιστωθεί πως οι σύλλογοι έχουν εναρμονιστεί με τους κανόνες της, τότε είναι πιθανό να υπάρξει αναστολή στο υπόλοιπο των ποινών.

Τούτη την στιγμή μιλάμε για σκέψεις και όχι για δεδομένη απόφαση, μιλάμε για κάτι συνολικό και όχι για μεμονωμένη αναστολή ποινής.

Επί της ουσίας, ο Παναθηναϊκός μπορεί να ελπίζει μόνο στην υλοποίηση του παραπάνω σεναρίου. Σε αντίθετη περίπτωση θα επιστρέψει και πάλι στην Ευρώπη, την σεζόν 2021-2022.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα