ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Ο Σέρχιο Αραούχο και τα γκολ του στα ντέρμπι! (pics)

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Ο Σέρχιο Αραούχο και τα γκολ του στα ντέρμπι! (pics)

bet365

Ο Σέρχιο Αραούχο επέστρεψε στην ΑΕΚ και κόντρα στον Παναθηναϊκό καλείται να αποδείξει την έφεσή του στο σκοράρισμα στα μεγάλα παιχνίδια.

Την τελευταία φορά που η ΑΕΚ πανηγύρισε νίκη σε ντέρμπι ήταν την 1η Απριλίου του 2018 όταν επικράτησε με 3-0 του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, νίκη που έβαψε ουσιαστικά τον τίτλο «κιτρινόμαυρο» ύστερα από 24 χρόνια. Έκτοτε η Ένωση σε 13 ντέρμπι ή μεγάλα ματς (11 στο πρωτάθλημα απέναντι σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό και δύο τελικούς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ) αγνοεί τη νίκη.

Σε εκείνη την τελευταία νίκη της ΑΕΚ σε ντέρμπι ο Σέρχιο Αραούχο είχε σκοράρει δύο γκολ φέρνοντας την Ένωση αγκαλιά με τον τίτλο. Και το ματς απέναντι στους «πράσινους» την Κυριακή στο ΟΑΚΑ συμπίπτει με την επιστροφή του «Τσίνο» στην ΑΕΚ, φέρνοντας όμορφες αναμνήσεις στους «κιτρινόμαυρους». Η ΑΕΚ ευελπιστεί πως η επιστροφή του Αραούχο θα συνδυαστεί με επιστροφή και στις επιτυχίες στα ντέρμπι. Άλλωστε ο Αργεντινός επιθετικός είχε αποδείξει στις δύο προηγούμενες θητείες του στην ομάδα ότι είναι «φτιαγμένος» για τέτοια παιχνίδια.

Η αρχή των σπουδαίων εμφανίσεων του Αραούχο στα μεγάλα εγχώρια ματς της ΑΕΚ είχε γίνει τον Μάρτη του 2017 όταν τα δύο γκολ του απέναντι στον ΠΑΟΚ οδήγησαν την Ένωση στον θρίαμβο με 3-0. Το δεξί του σουτ πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό και η «οβίδα» που εξαπέλυσε στο 85' τον μετέτρεψαν στον απόλυτο πρωταγωνιστή εκείνης της αναμέτρησης.

Λίγες εβδομάδες αργότερα ο Αραούχο θα σκόραρε και μέσα στο Καραϊσκάκη στη νίκη με 2-1 επί του Ολυμπιακού που θα έδινε το πάνω χέρι στην ΑΕΚ για πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Στο 6' η κομπίνα στο φάουλ με τον Μάνταλο και το πλασέ του «Τσίνο» θα έδινε το προβάδισμα στην Ένωση μόλις στο 6' και θα άνοιγε τον δρόμο της νίκης και της πρόκρισης.

Η ΑΕΚ και την αμέσως επόμενη σεζόν θα έβρισκε ξανά στον δρόμο της τον Ολυμπιακό στον θεσμό του Κυπέλλου για την προημιτελική φάση αυτή τη φορά. Και ο Αραούχο θα αποδεικνυόταν ξανά καθοριστικός για την πρόκριση. Στη ρεβάνς του 0-0, ο Αργεντινός επιθετικός στο 73' κατέβασε με πανέμορφο τρόπο την μπάλα με το στήθος και με ένα δυνατό αριστερό έστειλε έναν «κεραυνό» στα δίχτυα για το δεύτερο τέρμα της ΑΕΚ. Το τελικό 2-1 έδωσε το εισιτήριο της πρόκρισης στην Ένωση με τον Αραούχο ξανά πρωταγωνιστή.

Για να φτάσουμε την 1η Απριλίου του 2018 όταν το 3-0 της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ θα «σφράγιζε» ουσιαστικά τον τίτλο. Στο 30' ο Αραούχο με ένα παρόμοιο γκολ με αυτό κόντρα στον Ολυμπιακό (κοντρόλ με το στήθος και αριστερό δυνατό σουτ) έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΚ. Ο Αργεντινός φορ θα ολοκλήρωσε τον θρίαμβο στο 68' όταν βρήκε αρχικά το κάθετο δοκάρι με κεφαλιά και πήρε το ριμπάουντ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για να γράψει σε πανηγυρικό τόνο το 3-0 και να φέρει την ΑΕΚ μια ανάσα από την επιστροφή της στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος έπειτα από 24 χρόνια.

Συνολικά έξι φορές βρήκε δίχτυα ο Αραούχο στα ντέρμπι της ΑΕΚ στον ενάμιση χρόνο που φόρεσε την «κιτρινόμαυρη» φανέλα. Και η επιστροφή του έρχεται την κατάλληλη στιγμή καθώς η ΑΕΚ επιβάλλεται να επιστρέψει στις νίκες σε τέτοια παιχνίδια για να σπάσει το αρνητικό σερί και να «χτίσει» αυτοπεποίθηση ενόψει των πλέι οφ. Η επιστροφή του Αραούχο μάλιστα μένει να φανεί αν θα «φτιάξει» και τον Μάρκο Λιβάια με τον οποίο ο Αργεντινός φορ συνδυαζόταν με... κλειστά μάτια στο πρόσφατο παρελθόν. Και ο Κροάτης φορ ψάχνει επίμονα μια μεγάλη εμφάνιση και ένα γκολ σε ντέρμπι. Παρεμπιπτόντως τελευταία φορά που το είχε καταφέρει ήταν κόντρα στον Παναθηναϊκό. Στην "πρωταθληματική" σεζόν στο 1-1 της Λεωφόρου, όταν είχε σκοράρει στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα