Ο Ένινγκ (ήδη) κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά

Ο Ένινγκ (ήδη) κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο Ένινγκ (ήδη) κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά

bet365

Η προώθηση νεαρών παικτών στην πρώτη ομάδα με απώτερο σκοπό τη γνώση του επαγγελματικού τρόπου λειτουργίας είναι μία από τις αποφάσεις που έλαβε ο Μίκαελ Ένινγκ ο οποίος έχει γνώση των βημάτων που οφείλει να κάνει ένας νεαρός για να εξελιχθεί σε επαγγελματίας.

Ολυμπιακός - ΤΣΣΚΑ με σούπερ προσφορά* & Live Streaming* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Επί σειρά ετών, ο 54χρονος προπονητής του Άρη εργαζόταν στη γερμανική ομοσπονδία, κυρίως όμως είχε προηγηθεί η παρουσία του σε τμήματα υποδομής γνωστών γερμανικών συλλόγων. Μέσα από αυτή την προϋπηρεσία ουσιαστικά απέκτησε τη γνώση περί των διαδικασιών που πρέπει να προηγηθούν για τη «μετάλλαξη» ενός νεαρού αθλητή σε επαγγελματία.

Πριν από περίπου τέσσερις μήνες, στη διάρκεια μιας συζήτησης που είχε με τον Άγγελο Χαριστέα, του είχε πει ότι είναι προς όφελος του οργανισμού τα οικογενειακά διπλά της επαγγελματικής ομάδας με την Κ19 από ένα φιλικό παιχνίδι με μια άλλη ομάδα κατώτερης κατηγορίας. Μάλιστα, του είχε εξηγήσει ότι αυτός ο τρόπος είναι ο μοναδικός για να αντιληφθεί ένας νεαρός αθλητής τη διαφορά επιπέδου και κυρίως να καταλάβει ότι θα πρέπει να επενδύσει πολλές εργατοώρες για να φτάσει στο επίπεδο να αποκτήσει πιθανότητες να γίνει επαγγελματίες. Παράλληλα, του είχε εξηγήσει τον κίνδυνο που διατρέχει ένας αθλητής ο οποίος διακρίνεται στα Πρωταθλήματα μικρότερων κατηγοριών, όταν δεν έχει γνώση της πραγματικότητας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Στο διάστημα που μεσολάβησε, τηρουμένων των αναλογιών, προσπάθησε να εντάξει περισσότερο στο σύνολο νεαρούς παίκτες οι οποίοι δεν έχουν επαγγελματικό συμβόλαιο. Μάλιστα, στο πρόσφατο εντός έδρας παιχνίδι με τον Πανιώνιο, είχε αποφασίσει να τοποθετήσει στο αριστερό άκρο της άμυνας τον Παναγιώτη Σενγκέργκη, αλλά η άρνηση της ΕΠΟ στην έκδοση δελτίου, ουσιαστικά κατέστρεψε το σχέδιό του. Ο νεαρός Μαρμαρίδης είναι επίσης ένας από τους νεαρούς παίκτες στους οποίους θα ήθελε να αναβαθμίσει, πέραν των προπονήσεων με την πρώτη ομάδα. Συν τοις άλλοις, στη λογική του Ένινγκ βρίσκεται η συμμετοχή στις προπονήσεις της επαγγελματικής ομάδας, τριών παικτών από την Κ19 κι αυτό κάνει κάθε εβδομάδα, έχοντας την πρόθεση να αποκτήσει μια πρώτη εικόνα για όλους τους παίκτες. Σύντομα αναμένεται να προχωρήσει σε ενέργειες με απώτερο σκοπό να γνωρίσει και τα παιδιά της Κ17, έχοντας κατά νου την κατάθεση έκθεσης στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Ο Μίκαελ Ένινγκ θεωρεί ότι αυτή η διαδικασία βρίσκεται μέσα στις ευθύνες ενός προπονητή κι αυτήν την κουλτούρα την απέκτησε μέσα από την παρουσία του στο γερμανικό ποδόσφαιρο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα