Γκαγκάτσης: «Μαρινάκης και Αυγενάκης οδηγούν στο να χωριστεί η Ελλάδα στα δύο»

Γκαγκάτσης: «Μαρινάκης και Αυγενάκης οδηγούν στο να χωριστεί η Ελλάδα στα δύο»

Σταύρος Σουντουλίδης
Γκαγκάτσης: «Μαρινάκης και Αυγενάκης οδηγούν στο να χωριστεί η Ελλάδα στα δύο»

bet365

Για πολιτική απόφαση με εντολή του Λευτέρη Αυγενάκη έκανε λόγο κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής «Δίκης», ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Χρυσόστομος Γκαγκάτσης, ενώ τόνισε πως Μαρινάκης και Αυγενάκης οδηγούν στο να χωριστεί η Ελλάδα στα δύο.

«Η εισήγηση της ΕΕΑ έχει βγει από τον ίδιο τον Λευτέρη Αυγενάκη και τα μέλη της επιτροπής. Είναι μια πολιτική απόφαση, δίχως καμία νομική χροιά. Είναι μια ξεκάθαρη πολιτική απόφαση», υποστήριξε αρχικά ο αντιπρόεδρος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ.

«Ο κ. Αυγενάκης λειτουργεί ως υπάλληλος και εντολοδόχος του κ. Μαρινάκη.

Ο μόνος λόγος που δημοσιεύτηκε η απόφαση την ώρα που έπαιζε ο ΠΑΟΚ με τον Βόλο ήταν γιατί ήθελαν να χυθεί αίμα στην Τούμπα. Ευτυχώς, ο κόσμος κράτησε την οργή του. Δεν το είχαν υπολογίσει….

Δεν έχει καμία λογική να βγει σήμερα η απόφαση και να ανακοινωθεί στις 6 το απόγευμα, την ώρα που βρίσκονται χιλιάδες φίλοι του ΠΑΟΚ στο γήπεδο», πρόσθεσε.

Σ’ ότι αφορά την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός ο κ. Γκαγκάτσης σχολίασε:

«Είναι αστείο να μιλάει η ΠΑΕ Ολυμπιακός για παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη, μια ΠΑΕ που ο ιδιοκτήτης της έχει τόσες ανοικτές υποθέσεις. Εύχομαι στη δίκη για τα στημένα και σ’ αυτή για το Noor 1, οι μάρτυρες να μη χάσουν τη μιλιά τους και να καταθέσουν την αλήθεια. Όσοι μάρτυρες φυσικά είναι εν ζωή…».

Επιπλέον κάλεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει θέση θεωρώντας, όπως είπε, «το θέμα εθνικό και πολιτικό»!

«Πρέπει να πάρουν θέση η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, για το αν συμφωνούν ή όχι με την συγκεκριμένη εισήγηση της. Να ξέρετε ότι δεν είναι η δεσμευτική η εισήγηση της ΕΕΑ. Υπάρχει και δεδικασμένο από το 2016 με εισήγηση της Επιτροπής κατά της ΠΑΕ Ζάκυνθος η οποία ανατράπηκε. Εμείς ως ΠΑΟΚ θα προσφύγουμε στα πολιτικά και στα αθλητικά δικαστήρια κατά της απόφασης-εισήγησης», υποστήριξε ο κ. Γκαγκάτσης.

Σχολιάζοντας τις θέσεις του Ολυμπιακού και την αντίδραση των φίλων του ΠΑΟΚ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Βόλο ο διευθύνων σύμβουλος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ είπε:

«Ο κ. Μαρινάκης και ο κ. Αυγενάκης οδηγούν στο να χωριστεί η Ελλάδα στα δύο. Το πανό στην Τούμπα ήταν ξεκάθαρο. Οι κινητοποιήσεις θα είναι τεραστίων διαστάσεων. Έρχεται, μετά από 94 χρόνια ιστορίας, μια κυβέρνηση με απόφασή του κ. Αυγενάκη να ρίξει τον ΠΑΟΚ. Είναι ντροπή της Κρήτης, του Ηρακλείου αυτός ο κύριος…Την ημέρα που ο ΠΑΟΚ είναι πρωτοπόρος στην βαθμολογία βγαίνει μια απόφαση που κρατά όμηρο τον ΠΑΟΚ. Ο κ. Σαββίδης έκανε ξανά πρωταθλητή τον ΠΑΟΚ μετά από 34 χρόνια και αυτό δεν μπορεί να το αντέξει ο κ. Μαρινάκης και ο Ολυμπιακός».

Επίσης πρόσθεσε:

  • «Δεν υφίσταται πολυϊδιοκτησία μεταξύ ΠΑΟΚ και Ξάνθης. Απλά, ο κ. Μαρινάκης και ο Ολυμπιακός βλέπουν τον Ιβάν Σαββίδη στον ύπνο τους. Αποδείξαμε ότι ήταν μια σκευωρία που στήθηκε από τον Ολυμπιακό για να αποπροσανατολίσει τον ΠΑΟΚ. Κι όμως υπήρξε εισήγηση σε βάρος του ΠΑΟΚ. Ο ανηψιός του κ. Σαββίδη, απέκτησε ένα ξενοδοχείο. Μέχρι και την ίδια την Ξάνθη μπορούσε να αγοράσει χωρίς να υπάρξει πρόβλημα. Πως προκύπτει ευθύνη για τον ΠΑΟΚ;
  • Το 2018 χάσαμε ένα πρωτάθλημα στα δικαστήρια και το 2020 βγαίνει μια απόφαση-εισήγηση που κρατάει όμηρο τον ΠΑΟΚ μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση.
  • Δεν αντέχει ο κ. Μαρινάκης την κυριαρχία του ΠΑΟΚ στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια. Αν ήταν χαλίφης στη θέση του χαλίφη ο κ. Σαββίδης, ο ΠΑΟΚ δεν θα έχανε το 2018 ένα πρωτάθλημα στα δικαστήρια...
  • Τα τρία τελευταία χρόνια η διαιτησία είναι η καλύτερη των τελευταίων 30 ετών στο ελληνικό πρωτάθλημα.
  • Δεν στήριξε μόνον ο ΠΑΟΚ τον κ. Γραμμένο, τον στήριξαν και η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός.
  • Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε τώρα σε συμμαχία με την ΑΕΚ. Υπάρχει συνεννόηση ΑΕΚ και Ολυμπιακού και μετά την εκλογή Λυσάνδρου στη Λίγκα. Η συμμαχία ήταν για τις εκλογές και από εκεί και πέρα υπάρχει συνεννόηση. Ο ΠΑΟΚ ψήφισε λευκό για τον Μπαταγιάννη στις εκλογές της Λίγκας, δεν τον στήριξε ποτέ. Ήταν ο μόνος υποψήφιος και εκλέχτηκε.
  • Ο κ. Κούγιας συντάχθηκε με τον Ολυμπιακό για να πετύχει, έτσι πίστευε, να μην μπει η Ξάνθη στα πλέι οφ.
  • Θέλουμε να μπει περιορισμός στους δανεικούς και να γίνουν ομάδες Β’ και στην Ελλάδα.
  • Θα καταγγείλουμε και εμείς με τη σειρά μας το πως ο κ. Μαρινάκης είναι εν δυνάμει αγοραστής με τη NOVA, έρχεται και υπογράφει τον Αύγουστο συμβόλαιο 7,5 εκατ. ευρώ με την ΠΑΕ Άρης και με άλλες ομάδες.Τα τηλεοπτικά είναι το 70%-80% του μπάτζετ των περισσότερων ομάδων, το οποίο ουσιαστικά ελέγχεται από τον κ. Μαρινάκη. Εμείς συλλέγουμε στοιχεία και θα τα καταθέσουμε εκεί που πρέπει. Σαφέστατα υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός. Πόσο τυχαίο είναι το γεγονός ότι μετά το Βόλος – Ολυμπιακός 0-0, σταμάτησε η πληρωμή των δόσεων της NOVA στον Βόλο, όπως κατήγγειλε ο κ. Μπέος; Θα καταγγείλουμε την ΠΑΕ Ολυμπιακός για τριγωνικές σχέσεις μεταξύ ΑΕΛ και Πανιωνίου με αφορμή την μεταγραφή του ποδοσφαιριστή Μασούρα.
  • Ήμασταν πρωτοστάτες να έρθει το VAR, να έρθουν οι ξένες διαιτητές. Με το VAR γίνονται λάθη, αλλά διορθώνονται και πολλά λάθη. Υπάρχει πίεση από media, ομάδες, προς τους διαιτητές, όμως είναι δέσμευση της Κυβέρνησης ότι μέχρι την έναρξη των πλέι οφ, να έχει μπει η γραμμή του οφσάιντ. Δεν κοστίζει πολλά. Αν η Πολιτεία δεν πλήρωνε το ποσό θα έπρεπε να το χρηματοδοτήσουμε εμείς σαν ΠΑΕ. Δεν ξέρω τι πλήρωσαν οι κάθε χώρες.
  • Είναι ευχής έργον κάποιος από το 2004 να διεκδικήσει την προεδρία της ΕΠΟ. Υπάρχει πρόεδρος τώρα και δεν θέλω να πω κάτι. Εχει έξι μήνες θητείας ο κ. Γραμμένος και δεν θέλω να σχολιάσω περαιτέρω».
  • Σωστά θα έρθει ξένος αρχιδιαιτητής. Κανένας Ελληνας δεν μπορεί να αντέξει την πίεση και την τοξικότητα. Η Διεθνής επιτροπεία δεν προσέφερε κάτι αυτά τα χρόνια πέρα από δικαιολογίες. Να υπάρχει έλεγχος από την ΦΙΦΑ, όχι όμως επιτροπεία όπως υπήρχε αυτή την τριετία. Δεν απέδωσε αυτά που έπρεπε να αποδώσει».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα