ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Ο «Μπούχα» είναι το απόλυτο παράδειγμα το πως πρέπει να παίζεις ένα ντέρμπι!

Δημήτρης Τομαράς
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Ο «Μπούχα» είναι το απόλυτο παράδειγμα το πως πρέπει να παίζεις ένα ντέρμπι!

bet365

Ο Δημήτρης Τομαράς διαπιστώνει το πόσο σωστή νοοτροπία και τι εξαιρετική εικόνα είχε στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, που θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα του πως πρέπει να παίζεις ένα ντέρμπι.

Ακούστηκε κάποιες φορές από την εξέδρα ως μία μορφή απαξιωτικής διάθεσης και του στιλ «μα ο Μπουχαλάκης είναι και δεν μπορείτε να τον κόψετε;». Και όμως. Το κέντρο της ΑΕΚ δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει ούτε καν επαρκώς τον Κρητικό χαφ που έκοβε, ανέβαζε τον Ολυμπιακό ψηλά, δημιουργούσε, ντρίμπλαρε, απείλησε και είχε την ευκαιρία πολύ νωρίς να σκοράρει για το 0-1. Επιπροσθέτως κουβάλησε πολύ μπάλα και έπαιξε κάθετα. Ο «Μπούχα» υπήρχαν στιγμές που έδειχνε σχεδόν επιβλητικός στο κέντρο ενώ επί προσωπικού είχε και τουλάχιστον τρεις καλές ευκαιρίες για γκολ. Ο Κρητικός μέσος ίσως και να έχει κάνει ένα από τα πιο καλά παιχνίδια του με την φανέλα του Ολυμπιακού ενώ δεδομένα έδειξε και ανέδειξε το πως θα πρέπει να παίζεις ένα ντέρμπι. Ακόμα και όταν χρειάστηκε να κάνει... τσαμπουκά και να αγριέψει το έκανε. Όπως έχουμε τονίσει ξανά ο Ανδρέας Μπουχαλάκης είναι καλός και κανονικότατος ποδοσφαιριστής. Το θέμα είναι το τι προσδοκίες καλλιεργεί ο καθένας για έναν παίκτη και τι απαιτήσεις έχει. Σε αυτό δε το ματς με την ΑΕΚ πιθανώς να ήταν και ο τοπ του γηπέδου.

Ο έμπειρος μέσος των Πειραιωτών έδωσε το παράδειγμα για όλους. Σε θέμα νοοτροπίας και αντιμετώπισης τέτοιων αγώνων. Από εκεί και πέρα γενικά το κέντρο του Ολυμπιακού στάθηκε στο ύψος του. Ο Καμαρά ήταν αρκετά καλός ενώ ο Γκιγιέρμε - ο οποίος δεν ήταν τόσο καλός - στο 2ο μέρος έβγαλε πιο πολύ δυναμισμό, τσαμπουκά και φρόντισε να τον νιώσουν καλά οι αντίπαλοί του. Ο Βραζιλιάνος πάντως είχε και την φάση με το δοκάρι που θα μπορούσε να δώσει το ματς στον Ολυμπιακό. Συνολικά πάντως πρόσωπο του αγώνα για τους Πειραιώτες ήταν ο Μπουχαλάκης και ο Καμαρά ανώτερος του Γκιγιέρμε ενώ ο Σα όποτε χρειάστηκε την έκανε την πολύ καλή επέμβαση του.

Στα άλλα μέτωπα υπάρχει πάντα το κλισέ ότι ματς που δεν μπορείς να κερδίσεις φρόντισε να μην χάσεις ή τα ντέρμπι δεν τα παίζεις, τα κερδίζεις... Ο Ολυμπιακός όμως από μέρους του θα ήθελε σε πιο καλή μέρα τα βαριά του... χαρτιά και θα ήθελε να είχε νικήσει. Ειδικά από τους μεσοεπιθετικούς του ανέμενε παραπάνω. Ακόμα και έτσι το ματς αυτό βάσει εικόνας πήγαινε για έστω οριακή νίκη των ερυθρόλευκων.

ΤΟ... ΣΗΜΑΔΙ ΣΕ ΣΙΣΕ - ΜΠΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ & ΤΟ 4-3-3 ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ - ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΠΛΗΝ...
Η ΑΕΚ από το ξεκίνημα του αγώνα ήθελε να... σημαδέψει το δίδυμο των στόπερ του Ολυμπιακού. Τους Μπα και Σισέ που έχουν σχεδόν ίδια... κοψιά ως παίκτες και που μαζί δεν έχουν σειρά αγώνων και την χημεία που πρέπει. Να βάλει πάνω τους μεγάλη πίεση ειδικά στην πρώτη μπάλα. Όμως γενικά οι δύο Αφρικανοί το μεγάλο λάθος δεν το έχουν κάνει και ένα ματς που ήταν δύσκολο το έβγαλαν αρκετά καλά.

Ο κόουτς Μαρτίνς ήξερε πως ήταν ρίσκο αυτή η επιλογή όμως είχε τιμωρημένο τον Σεμέδο, όχι στο 100% τον Αβραάμ και την επιλογή του Μεριά που εάν τυχόν έκανε κάποιο νέο σοβαρό λάθος τα πράγματα θα γίνονταν άσχημα. Όσο περνούσαν τα λεπτά ο Ολυμπιακός επιχείρησε να κάνει με πιο σωστό τρόπο το ίδιο στην άλλη πλευρά με τον Τσιγκρίνσκι και τον Βράνιες.

Ο Ολυμπιακός επιπλέον όσο περνούσε η ώρα έδειχνε την διάθεση να παίξει ακόμα πιο δυνατά και σκληρά πάνω στα ατού της ΑΕΚ. Η επιλογή του Μαρτίνς να έχει ένα πιο ενισχυμένο κέντρο με Καμαρά, Μπουχαλάκη και Γκιγιέρμε δεδομένα χρειαζόταν για ένα τέτοιο ματς έχοντας όμως το ντεσαβαντάζ ότι δημιουργικά δεν μπορούσε ο Ολυμπιακός να είναι το ίδιο με το 4-2-3-1. Από την άλλη με τον Ποντένσε εκτός, την μετατόπιση στα άκρα του Βαλμπουενα και το γεγονός ότι ο Φορτούνης θέλει ακόμα να παιχνίδια για βρει ρυθμό το σχήμα αυτό ήταν σχεδόν μονόδρομος. Ωστόσο στο α' μέρος ο Ολυμπιακός ήταν πιο... στρωτός από την ΑΕΚ και είχε την πολύ καλή ευκαιρία του Μπουχαλάκη νωρίς (χαμένο τετ α τετ) αλλά και του Ελ Αραμπί που δεν... τσίμπησε την μπάλα για να βρει δίχτυα από κοντά. Όλα αυτά έως το 8ο λεπτό.

Στο β' μέρος η ΑΕΚ απείλησε περισσότερο - έχοντας πάντως ουσιαστικά μόνο μία τρομερά καλή φάση - αλλά ο Ολυμπιακός είχε το δοκάρι του Γκιγιέρμε αλλά και φάσεις με τον Ελ Αραμπί. Σημειωτέον και οι δύο αντίπαλοι άλλαξαν διάταξη στην ροή του αγώνα. Ο Ολυμπιακός από την στιγμή που δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες του το ματς... νέκρωσε και έμεινε στο 0-0. Εκτός αυτού έως ένα σημείο οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς δεν αξιοποίησαν σε σημαντικό βαθμό τις στατικές φάσεις τους στον αγώνα. Γενικότερα πάντως ήταν ένα ιδιαίτερα κακό από πλευράς ποδοσφαιρικής ποιότητας ματς που θα ξεχαστεί σχετικά εύκολα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα