Πανιώνιος: Βαριά άρρωστος και χωρίς γιατρειά

Θοδωρής Βασίλης
Πανιώνιος: Βαριά άρρωστος και χωρίς γιατρειά

bet365

Διοίκηση κρυμμένη, προπονητής που δεν μπορεί να αλλάξει την μοίρα της ομάδας και παίκτες λίγοι που δεν μπορούν να κάνουν ούτε τα αυτονόητα. Αυτή είναι η εικόνα του Πανιωνίου. Γράφει ο Θοδωρής Βασίλης.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός με Live Streaming* & σούπερ προσφορά* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Στην Τρίπολη ο Πανιώνιος έπαιζε άλλο ένα τελικό. Και για άλλο ένα ματς, το όγδοο συνεχόμενο το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Ηττα με κάτω τα χέρια. Ενας Πανιώνιος που θα έπρεπε να τρώει σίδερα (ανεξαρτήτου ποιότητας), να βγάλει πάθος, να πέφτει πρώτος στην μπάλα και γενικά να καταθέτει την ψυχή του μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Αντί αυτού είδαμε μια ομάδα που αδυνατούσε να αλλάξει περισσότερες από τρεις μπαλιές συμβιβασμένη με την μοίρα της. Κάποια στιγμή πρέπει να ειπωθούν αλήθειες, όσο σκληρές και να είναι. Ο Πανιώνιος με την εικόνα που δείχνει τον τελευταίο μήνα δεν είναι ομάδα Super League ότι αυτό και να σημαίνει.

Και σε αυτό έχουν ευθύνη όλη με το ποσοστό βέβαια που τους αναλογεί. Αρχικά η διοίκηση. Μια διοίκηση κρυμμένη, ανήμπορη να προστατεύσει και να θωρακίσει την ομάδα. Μια διοίκηση που δεν μπορεί να εξασφαλίσει ενημερότητα ώστε να έχουν δικαίωμα συμμετοχής τα νέα αποκτήματα, μια διοίκηση που προαναγγέλλει πράγματα (είσοδο στον εξωδικαστικό μηχανισμό) χωρίς αυτά να είναι σίγουρα ότι θα γίνουν.

Δεύτερον ο προπονητής. Με οκτώ σερί ήττες και αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου στις επαγγελματικές κατηγορίες φαίνεται πως η ομάδα έχει μπει σε ένα αγωνιστικό τέλμα. Και ο πάγκος δεν βοηθάει καθόλου. Μια ομάδα με ανύπαρκτη αμυντική λειτουργία (τα δύο γκολ του ΟΦΗ στο ματς της Νέας Σμύρνης δεν τα δέχονται ούτε ομάδες της Κ-15), χωρίς επιθετικό πλάνο. Και το άσχημο είναι ότι η εικόνα δεν φαίνεται να αλλάζει.

Τρίτον οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές. Ναι οκ η διοίκηση τα έχει κάνει μαντάρα, ο προπονητής δεν φαίνεται να μπορεί να αλλάξει την κατάσταση, αλλά θα πρέπει και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν. Θα πρέπει επιτέλους να δείξουν λίγο πάθος, να ματώσουν την φανέλα και να σταματήσουν να κάνουν αυτά τα παιδικά λάθη που σε κάθε ματς κοστίζουν στην ομάδα. Κανείς δεν ζήτησε ποδόσφαιρο κατοχής και αξιώσεων, αλλά αυτή η εικόνα είναι απλά τραγική. Και το φάουλ στο 45' του χθεσινού αγώνα και ο τρόπος εκτέλεσης συνοψίζει στο απόλυτο την φετινή εικόνα.

Είναι σκληρά λόγια, αλλά ήρθε η ώρα να ειπωθούν και να μην κρυβόμαστε πια. Αν σε κάποιον αρέσει αυτή η εικόνα του Ιστορικού τότε βλέπουμε άλλο ποδόσφαιρο. Παρόλα αυτά τίποτα δεν έχει τελειώσει. Η διαφορά από τον προτελευταίο Παναιτωλικό είναι αναστρέψιμη, αρκεί βέβαια να αλλάξει και ο Πανιώνιος, ενώ υπάρχει και η υπόθεση της Ξάνθης που σε περίπτωση υποβιβασμού της εξασφαλίζει στον Πανιώνιο τουλάχιστον τα μπαράζ παραμονής.

Αυτό όμως είναι μια άλλη κουβέντα και δεν πρέπει να αποπροσανατολίσει τον κόσμο. Ο Πανιώνιος νοσεί και άσχημα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα