ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
ΠΑΟΚ: Συνάντηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για τη «Νέα Τούμπα»

ΠΑΟΚ: Συνάντηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για τη «Νέα Τούμπα»

ΠΑΟΚ: Συνάντηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για τη «Νέα Τούμπα»

Άνθρωποι της επιτροπή που έχει συσταθεί για τις μελέτες και το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο (ΕΧΣ) του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ βρέθηκαν στην Αθήνα και είχε επαφές με το Υφυπουργό Περιβάλλοντος.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΟΚ είχε συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος προκειμένου να λυθούν σημαντικά ζητήματα που αφορούν την κατάθεση του φακέλου με το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο της Νέας Τούμπας.

«Καταλήξαμε σε αρκετά συμπεράσματα τα οποία λύνουν κάποια θέματα γκρίζων ζωνών που είχαμε διαπιστώσει όλοι, άλλα εμείς, άλλα αυτοί. Νομίζω ότι προς το παρόν έχουν λυθεί όσα έχουμε αντιληφθεί. Είναι πρωτόγνωρο αυτό που γίνεται και τα ανοιχτά θέματα είναι πολλά. Η νομοθεσία μας έχει αρκετά μειονεκτήματα, υπάρχουν πολλά κενά. Δεν έγιναν ποτέ αντίστοιχες προσπάθειες έως τώρα», είπε ο επικεφαλής της επιτροπής, Τάκης Δούμας στο Metropolis 95.5.

«Ο φάκελος θα είναι συμπληρωμένος μέχρι το τέλος του μήνα, άντε μερικές μέρες μετά. Το ζήτημα δεν είναι αυτό. Το ζήτημα είναι πως θα αξιολογηθεί για να προχωρήσει και τι ακριβώς θα χρειαστεί ακόμη για να υποστηριχτεί. Προσπαθούμε με έναν στέρεο τρόπο να πετύχουμε μία μελέτη που θα εγκριθεί και δεν θα προσβληθεί».

Οσον αφορά την χωρητικότητα υπογράμμισε: «Αυτό θα καθοριστεί από την αρχιτεκτονική μελέτη, που δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν τις άδειες και την χωροθέτηση. Κανείς δεν πετάει τον χρόνο του και τα χρήματά του χωρίς λόγο».

Αναφέρθηκε και στο γήπεδο της ΑΕΚ: «Μην θεωρείται δεδομένο ότι λύθηκαν τα προβλήματα της ΑΕΚ με το γήπεδο. Θα είναι έτοιμο, εγώ, όμως, μιλάω για το συνολικό πακέτο ενδιαφερόμενων. Γιατί αν είναι να γίνει ένα γήπεδο με αγωνιστικό χώρο, κερκίδες και τρία μαγαζάκια, το κάνεις και αύριο.

Το θέμα είναι κατά πόσο θα ανταποκρίνεται στο αρχικό πλάνο. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει να γίνει ένα γήπεδο που θα παίζει ο ΠΑΟΚ ποδόσφαιρο και θα βλέπουν μερικοί φίλαθλοι. Θέλουμε μία καινούργια κατασκευή με καταστήματα που θα δουλεύουν πολλές ώρες, όλες τις ημέρες της εβδομάδας και θα συμβάλλει στο νέο brand name της πόλης».

Ρωτήθηκε για την πρόταση από τουρκική εταιρεία για το όνομα της Νέας Τούμπας και απάντησε: «Δεν έχω υπόψιν μου κάτι. Πάντα, όμως, μία πρόταση που στοχεύει στην ανάπτυξη με κάνει θετική εντύπωση. Το ζήτημα είναι να είναι πραγματική. Για μένα είναι η ουσία όχι ποιος είναι ο ενδιαφερόμενος, αλλά αν μπορεί να ανταποκριθούμε ως κράτος».