Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 3-0

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 3-0

bet365

Ο Παναθηναϊκός δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση του Ατρομήτου, τον νίκησε με 3-0 και δείχνει να εδραιώνεται στην πρώτη 4άδα του βαθμολογικού πίνακα! Από το 31' έπαιζαν με 10 οι Περιστεριώτες λόγω αποβολής του Κυβρακίδη!

Έτσι έπαιξαν

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια. Αριστερό μπακ ο Ινσούα, δεξί ο Γιόχανσον και ο Πούγγουρας με τον Σένκεφελντ στο κέντρο της άμυνας. Κουρμπέλης και Ανουάρ οι δύο κεντρικοί μέσοι. Αριστερό εξτρέμ ο Χατζηγιοβάνης, σε ελεύθερο ρόλο ο Δώνης, δεξί εξτρέμ με εντολή να παίζει προς τα μέσα ο Ζαχίντ και στην κορυφή ο Μακέντα.

Από την άλλη πλευρά, ο Ατρόμητος ξεκίνησε με τον Μέγιερι στην υπεράσπιση της εστίας. Ο Κατράνης στα αριστερά της άμυνας, ο Κιβρακίδης δεξιά και ο Γούτας με τον Καχίλα στο κέντρο των μετόπισθεν. Χαρίσης και Μάντσον το δίδυμο στον άξονα, έχοντας μπροστά τους τον Ανδρούτσο. Ενσικουλού και Μανούσος πλαισίωναν τον Βέλλιο.

Κυρίαρχος Παναθηναϊκός!

Με την ψυχολογία στα ύψη από τις τρεις συνεχόμενες νίκες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ο Παναθηναϊκός μπήκε… φουριόζος και από το πρώτο λεπτό έδειξε τις διαθέσεις του. Το σύνολο του Δώνη κατάφερε από το πρώτο σφύριγμα να κυριαρχήσει και να βρει το γκολ μόλις στο 4᾽. Ο Κουρμπέλης σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Καχίλα και πήρε πορεία προς το παράθυρο της εστίας του Μέγιερι!

Οι πράσινοι παίζοντας με μεγάλη ένταση και έχοντας γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, έφτιαξαν γρήγορα φάσεις και για δεύτερο τέρμα. Ο Μέγιερι όμως είχε απαντήσεις στα σουτ του Χατζηγιοβάνη και του Μακέντα(7᾽και 8᾽). Ο Παναθηναϊκός βρήκε το δεύτερο γκολ με απίθανο τακουνάκι του Μακέντα, ωστόσο, ο ρέφερι το ακύρωσε για φάουλ στην αρχή της φάσης από τον Ινσούα στον Χαρίση.

Η πλάστιγγα, πάντως, έγειρε πολύ σοβαρά υπέρ του Παναθηναϊκού στο ημίωρο της αναμέτρησης, καθώς ο Κουμπαράκης έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Κιβρακίδη για αντιαθλητικό μαρκάρισμα πάνω στον Δώνη.

Ο Ατρόμητος έμεινε με πάικτη λιγότερο και… ολοκλήρωσε την κακή του εικόνα στο χορτάρι του ΟΑΚΑ, μία εικόνα με πολλά προβλήματα ανασταλτικά και ελάχιστα πράγματα με την μπάλα στα πόδια. Το 77-23 στην κατοχή της μπάλας, τα λέει όλα…

Ξέσπασε και έκανε πάρτι!

Στο δεύτερο μέρος, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με την αλλαγή του Νάγκι αντί του Ανουάρ. Οι πράσινοι δεν είχαν την ίδια καλή εικόνα στον αγωνιστικό χώρο, ο Ατρόμητος… κάτι προσπάθησε να κάνει αλλά δεν μπορούσε. Δεν είχε ούτε καλές μεταβιβάσεις, ούτε καθαρό μυαλό, ούτε ενέργεια.

Το Τριφύλλι, πάντως, δεν άργησε να… καθαρίσει το ματς. Στο 67᾽μετά από ωραία εκτέλεση φάουλ του Ζαχίντ, ο Σένκεφελντ με κεφαλιά έγραψε το 2-0 ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Περέα από ασίστ του Μακέντα διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Ο Παναθηναϊκός είχε κι άλλες καλές στιγμές για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ αλλά Μέγιερι και Κάχιλα, έσωσαν τον Ατρόμητο από τα χειρότερα.

MAN OF THE MATCH: Κίκο Μακέντα. Ο Ιταλός είναι σε καταπληκτική κατάσταση και το δείχνει σε κάθε παιχνίδι του 2020. Έδωσε έτοιμο γκολ στον Περέα για το 2-0, δημιούργησε πολλές καταστάσεις για την άμυνα του Ατρομήτου και ήταν πάρα πολύ καλός. Όταν είναι καλά, ανεβάζει ολόκληρη την ομάδα του επιθετικά.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Δημήτρης Κουρμπέλης. Πολύ και καλή δουλειά στην μεσαία γραμμή από τον αρχηγό, ο οποίος μετά από καιρό επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις. Από δικό του σουτ, άνοιξε ο δρόμος για ένα εύκολο βράδυ του Παναθηναϊκού.

Για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε μόνο ο Μέγιερι που κράτησε σε φυσιολογικά επίπεδα τον δείκτη του σκορ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ολόκληρος ο Ατρόμητος. Σαν να μην ήρθε ποτέ στο Περιστέρι η ομάδα του Παντελίδη. Πολύ κακή εμφάνιση, μόνο ο Μέγιερι στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και αυτό τα λέει όλα για την εικόνα των κυανολεύκων.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Κιβρακίδης θα μπορούσε να αποφύγει ένα τόσο σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Δώνη, σε ένα σημείο όπου ο μέσος του Παναθηναϊκού ήταν ακίνδυνος. Άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο και αυτό επί της ουσίας σε συνδυασμό με το 1-0 του ημιχρόνου, αφαίρεσε κάθε πιθανότητα διεκδίκησης βαθμών από την ομάδα του Περιστερίου.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Κουμπαράκης είχε αρκετή δουλειά στο πρώτο ημίχρονο και συμβουλεύθηκε το βίντεο σε δύο περιπτώσεις. Στην πρώτη ακύρωσε το γκολ του Μακέντα. Ορθά, καθώς στην αρχή της φάσης υπάρχει φάουλ του Ινσούα στον Χαρίση. Στην δεύτερη για να αποβάλλει τον Κιβρακίδη. Σωστή απόφαση κι αυτή, ο αμυντικός του Ατρομήτου πηγαίνει με τις τάπες στα πόδια του Δώνη.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ένας εξαιρετικός Παναθηναϊκός νίκησε εύκολα τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ και έκανε ένα ακόμη βήμα για την εδραίωσή του στην πρώτη τετράδα. Το σύνολο του Δώνη ανά διαστήματα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, βρήκε γκολ, έκανε φάσεις και δείχνει να βρίσκει τον καλό του εαυτό, στην πιο κρίσιμη καμπή της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Δώνης, Κουρμπέλης, Ανουάρ (46’ Νάγκι), Ζαχίντ (68’ Περέα), Μακέντα, Χατζηγιοβάνης (70’ Κολοβός).

Ατρόμητος: Μέγερι, Κιβρακίδης, Γούτας, Καχίλα, Κατράνης, Μάντσον, Χαρίσης (46’ Μπουσούλατζιτς), Μανούσος (73’ Ούμπιδες), Ανδρούτσος (42’ Γκάλο), Ενσικουλού, Βέλλιος.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα