Κοντονής: «Η Super League έπρεπε να πληρώσει το VAR, όχι το ελληνικό δημόσιο»

Gazzetta team
Κοντονής: «Η Super League έπρεπε να πληρώσει το VAR, όχι το ελληνικό δημόσιο»

bet365

Για το VAR μίλησε ο Σταύρος Κοντονής και τόνισε πως αυτό δεν θα πρέπει να λειτουργεί με χρήματα του Δημοσίου.

Ίντερ - Κάλιαρι με σούπερ αποδόσεις στη Vistabet.gr.(21+)

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στη Δίκη στο Open

«Διαφώνησα με την αγορά του var από το δημόσιο ταμείο. Αυτή ήταν δουλειά της Σούπερ Λιγκ. Αυτή έπρεπε να αγοράσει το var. Αν θέλουν οι ΠΑΕ να κάνουν ελκυστικό το προϊόν, αυτοί που κερδίζουν από το ποδόσφαιρο και αυτές είναι οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ, έπρεπε να προβούν σε αυτή την επένδυση, δεν έχει καμία δουλειά το ελληνικό δημόσιο να πληρώσει το var. Αφού το έκανε, έπρεπε να είναι και πλήρες. Όπως επίσης είναι απαράδεκτό να μπαίνει το κράτος ως χρηματοδότης των ΠΑΕ στα θέματα των γηπέδων. Δεν έχει καμία δουλειά το κράτος» τόνισε ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού.

Για το γεγονός ότι το VAR ήταν πιο ακριβό στην Ελλάδα απ' οτι σε άλλες χώρες: «Όταν κάνει ψώνια το κράτος, κάνει πάντα ακριβά. Δεν είχε καμία δουλειά το κράτος, να μπλέκεται σε θέματα, τα οποία χειρίζονται με κέρδος, οι ΠΑΕ. Ξέρετε κανένα ξενοδοχείο να πληρώνει το κράτος το σύστημα παρακολούθησης του; Αυτό με ξένισε και μένα, ότι δεν έχει τη γραμμή του οφσάιντ. Δεν είναι απιστία ότι το χρυσοπληρώσαμε. Δε νομίζω ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες. Το VAR απολύτως συνεισφέρει. Μου κάνει εντύπωση ότι γίνονται επιθέσεις κατά του VAR από ομάδες. Έχουμε τη νοοτροπία ότι πάντοτε κάτι άλλο φταίει».

Για τη συνάντηση με τους BIG-4 που δεν έγινε: «Ήθελα τη συνάντηση για να αποσυμφορηθεί μία κατάσταση έντασης. Ήθελα να τους κάνω σαφές ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος προς κάθε κατεύθυνση. Ότι θα τα βρούμε αλλά πάνω στο νόμο. Οι νομικοί του κυρίου Μαρινάκη εκτίμησαν ότι υπάρχει ενδεχόμενος κίνδυνος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, για να δώσει το παρών στη συνάντηση των big-4».

Για την κάρτα φιλάθλου: «Με την κάρτα φιλάθλου θα υπήρχε ακτινογραφία του τι γίνεται στο γήπεδο. Όταν φέραμε σε διαβούλευση το νομοσχέδιο, οι φίλαθλοι με κοινούς δικηγόρους εμφανίστηκαν στην αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων για να την ακυρώσουν. Τελικά, δεν έγινε ποτέ. Δεν ξέρω αν ενέδωσε η κυβέρνηση σε πιέσεις από τη Σούπερ Λιγκ. Ως υπουργός Δικαιοσύνης δεν μπορούσα να κινήσω καμία διαδικασία για το συγκεκριμένο θέμα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα