Παναθηναϊκός: Η ομάδα της δεκαετίας! (polls)

Παναθηναϊκός: Η ομάδα της δεκαετίας! (polls)

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Η ομάδα της δεκαετίας! (polls)

bet365

O Νίκος Αθανασίου επιλέγει τους κορυφαίους έντεκα που φόρεσαν την φανέλα με το Τριφύλλι για την δεκαετία που έφυγε και σας καλεί να επιλέξετε την δική σας ιδανική ενδεκάδα!

Η δεκαετία έφυγε, ο Παναθηναϊκός σίγουρα θα θέλει η επόμενη να είναι πολύ καλύτερη από αυτή που πέρασε, με λαμπρές εξαιρέσεις το νταμπλ του 2010 και το Κύπελλο του 2014. Όλα αυτά τα χρόνια, το Τριφύλλι πέρασε από αρκετές δύσκολες καταστάσεις, παλεύει να επιστρέψει στην κανονικότητα του μεγέθους του, ωστόσο, σε αυτό το διάστημα αρκετοί καλοί ποδοσφαιριστές φόρεσαν την πράσινη φανέλα!

Πάμε να δούμε ποιους έντεκα που προτιμώ μαζί με τον ιδανικό προπονητή και στην συνέχεια θα έχετε την ευκαιρία να διαλέξετε την δική σας ιδανική ομάδα μέσω της ψηφοφορίας αλλά και των σχολίων!

Πριν μπούμε στο... ψητό να σημειώσουμε πως τα κριτήρια δεν έχουν να κάνουν μόνο με τους τίτλους που κατέκτησαν ή τις ομάδες που ήταν κομμάτι τοτς αλλά και από τα ποδοσφαιρικά τους χαρακτηριστικά, που στο μάτι του καθενός ταιριάζουν διαφορετικά, είναι αυτό που μας αρέσει να βλέπουμε σε έναν ποδοσφαιριστή, σε οποιαδήποτε θέση του αγωνιστικού χώρου.

ΔΙΑΤΑΞΗ: 4-4-2

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Γιάννης Αναστασίου

Η ιστορία έγραψε τον Νίκο Νιόμπλια ως τον προπονητή που κατέκτησε το νταμπλ του 2010, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα πήγε να πετύχει το... ακατόρθωτο στο πρωτάθλημα του 2012 που χάθηκε για τους γνωστούς λόγους, ο Μαρίνος Ουζουνίδης στην πιο δύσκολη χρονιά του κλαμπ, κράτησε όρθιος ζωντανό τον οργανισμό, λειτουργώντας σε πολλά θέματα ως... αλεξικέραυνο.

Αν ο Χενκ Τεν Κάτε δεν έβλεπε-άδικα- την πόρτα της εξόδου στο τέλος του 2009, θα ήταν ο προπονητής αυτής της ομάδας, λόγω της επίδρασης που είχε στην συνολική φιλοσοφία του κλαμπ και φυσικά για το γεγονός πως η ομάδα που κατέκτησε και τους δύο τίτλους ήταν δική του. Δεν πρόλαβε την δεκαετία για λίγες ημέρες, οπότε είναι εκτός διαδικασίας.

Από το 2010 μέχρι και σήμερα, ο Γιάννης Αναστασίου ήταν εκείνος που έχοντας το μικρότερο μπάτζετ στην ιστορία του συλλόγου, κατάφερε να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικότατο σύνολο που έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο, κατέκτησε το Κύπελλο του 2014 και διεκδίκησε τον τίτλο του πρωταθλητή το 2015.

ΠΟΡΤΙΕΡΟ: Οδυσσέας Βλαχοδήμος

Ήρθε από το... πουθενά και από σπόντα στον Παναθηναϊκό τον Γενάρη του 2016, κατάφερε να γίνει βασικός και αναντικατάστατος και να παρουσιάσει τεράστια βελτίωση που του έφερε την σπουδαία μεταγραφή στην Μπενφίκα. Από όσους υπερασπίστηκαν την εστία του Τριφυλλιού αυτή την δεκαετία, ήταν εκείνος με το πιο ολοκληρωμένο πάκετο κάτω από τα δοκάρια. Γεγονός που αποδεικνύει και η πορεία του στην ομάδα της Λισαβώνας!

ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ: Ουσμάν Κουλιμπαλί

Σε αυτή την θέση δεν ήταν δύσκολη μόνο η επιλογή αλλά ακόμη και η συλλογή υποψηφιοτήτων. Δείγμα του πόσο μεγάλο πρόβλημα αντιμετώπισε ο Παναθηναϊκός στο να βρει έναν ποδοσφαιριστή που θα κάνει πραγματικά την διαφορά στα δεξιά. Ο Λουκάς Βύντρα έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του(2009-2010), πέτυχε ένα σούπερ κρίσιμο γκολ στην Τρίπολη που... σφράγισε τον τίτλο αλλά σαν χαρακτηριστικά δεν ήταν ποτέ το δεξί μπακ που θα ήθελε μια ομάδα σαν τον κανονικό Παναθηναϊκό, καθώς υστερούσε σημαντικά στην δημιουργία.

Οπότε, θα διαλέξω τον Κουλιμπαλί. Γρήγορος, καλός στο συνδυαστικό παιχνίδι, αξιόπιστος ανασταλτικά και με επικίνδυνα για τον αντίπαλο ανεβάσματα στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου.

ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ: Νάνο Γκονζάλες

Με διαφορά από τον δεύτερο ο καλύτερος, πιο ολοκληρωμένος αριστεροπόδαρος μπακ που έπαιξε στον Παναθηναϊκό την τελευταία δεκαετία. Ειδικά αν σκεφτούμε πως η αμοιβή του δεν ξεπερνούσε τις 100.000 ευρώ ετησίως, το Τριφύλλι κατάφερε να βρει ένα πραγματικό λαχείο!

Ο Νάνο ήταν ο ορισμός του επιθετικού μπακ, είχε εξίσου ισορροπία στα αμυντικά του καθήκοντα και θα θυμόμαστε για πάντα τον απίθανο τελικό Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ, όπου δημιούργησε τα τρία από τα τέσσερα γκολ της ομάδας του.

Η ουσία που είχε δημιουργικά είναι ο λόγος που τον προτιμώ τόσο από τον Χουλτ(ασίστ ούτε με... αίτηση) όσο και από τον Ινσούα που δεν φημίζεται για τις επιθετικές του αρετές.

ΔΙΔΥΜΟ ΣΤΟΠΕΡ: ΡΟΝΤΡΙΓΚΟ ΜΟΛΕΔΟ - ΓΚΟΡΝΤΟΝ ΣΙΛΝΤΕΝΦΕΛΝΤ

Η μία θέση στα στόπερ δεν χρειάζεται καν συζήτηση. Θα έπαιζε σε οποιαδήποτε έκδοση του Παναθηναϊκού, ακόμη και στην πανάκριβη ομάδα του νταμπλ, θα είχε φανέλα βασικού στο σπίτι του! Ο λόγος για τον Ροντρίγκο Μολέδο, τον ορισμό του... hummer για να θυμηθούμε την συζήτηση που γινόταν τέτοια εποχή, πριν μια δεκαετία! Ηγέτης στα μετόπισθεν, βράχος της άμυνας, καταπληκτικός στόπερ.

Για παρτενέρ του; Γκόρντον Σίλντενφελντ. Ο Κροάτης άσος είχε άριστη ανάγνωση του παιχνιδιού, ήταν άψογος με την μπάλα στα πόδια και εξίσου δυνατή προσωπικότητα. Ήταν κομμάτι της ομάδας που πήρε το Κύπελλο του 2014 και διεκδίκησε τον τίτλο της επόμενης χρονιάς.

Ιδανικό δίδυμο με τον Μολέδο, ένα δίδυμο τοπ επιπέδου, θα έκανε ο Βραζιλιάνος με τον Σέρχιο Σάντσεθ. Ο Ισπανός, όμως, δεν μπόρεσε να προσφέρει το παραμικρό, καθώς μετά τον αποκλεισμό από την Καμπάλα έπεσε θύμα των περικοπών που ήθελε να κάνει η διοίκηση και έφυγε νωρίς.

ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΜΕΣΟΙ: Ζιλμπέρτο Σίλβα-Κάρλος Ζέκα

Ένας παγκόσμιος πρωταθλητής και ένας ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε για έξι χρόνια αυτής της δεκαετίας με την πράσινη φανέλα(περισσότερα από κάθε άλλον το διάστημα 2010-2020) συνθέτουν το δίδυμο στην μεσαία γραμμή. Το... αόρατο τοίχος, ο άνθρωπος που παρέδωσε μαθήματα για το πως παίζεται σύγχρονα η θέση του αμυντικού μέσου και ήταν ο πραγματικός αρχηγός της ομάδας του νταμπλ. Ο τεράστιος Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Δίπλα του, ο Κάρλος Ζέκα. Ήρθε το καλοκαίρι του 2011 ως προσωπική επιλογή του Ζεσουάλδο Φερέιρα, στέριωσε στο «τριφύλλι», έγινε Έλληνας και μάλιστα βασικός και στην Εθνική ομάδα της χώρας μας. Μπορεί να υπήρχαν άλλες πιο ποιοτικές επιλογές για αυτή την θέση, ωστόσο, ο Ζέκα αποτελεί ξεχωριστή «φιγούρα» για τον Παναθηναϊκό της δεκαετίας που πέρασε. Προσέφερε πολλά.

Θέση θα μπορούσαν να έχουν τόσο ο Γιώργος Καραγκούνης(σίγουρα στους κορυφαίους της δεκαετίας 2000-2010), όσο και ο Κώστας Κατσουράνης.

ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΧΑΦ: Σεμπάστιαν Λέτο

Θέλει και ερώτημα; Αυτή η ποδοσφαιρική... καψούρα, ο αγαπημένος Σεμπάστιαν των οπαδών του Παναθηναϊκού, βρίσκεται στην θέση του αριστερού χαφ της κορυφαίας ομάδας του Παναθηναϊκού την τελευταία δεκαετία. Δαντελένιος, φαντεζί, με δύο θητείες στην ομάδα(στην δεύτερη ως σέντερ φορ), εμείς τον επιλέγουμε για την πρώτη που ήταν στην καλύτερη φάση της καριέρας του πριν τον σοβαρό τραυματισμό σε γόνατο και κεφάλι!

Μπορούσε να σμπαραλιάσει κάθε αντίπαλη άμυνα με τις ατομικές του ενέργειες, έκρινε τον τελικό του Κυπέλλου το 2010 με απίθανη σουτάρα και θα είναι για πάντα στην καρδιά των φίλων του Παναθηναϊκού.

Στις υποψηφιότητες θα βρείτε τον Κουίνσι, τον Εμποκού λόγω ποιότητας και τον Κλέιτον που ήταν μεγάλη παιχτάρα, αλλά δεν... παίζουμε με «δεκάρι» για να χωρέσει σε ανάλογη ψηφοφορία.

ΔΕΞΙ ΧΑΦ: Λούκας Βιγιαφάνιες

Από την χώρα του τάνγκο και ο έτερος ακραίος της κορυφαίας μας ενδεκάδας. Λούκας Βιγιαφάνιες. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης είχε σημαντική επίδραση στην ομάδα του νταμπλ παίζοντας στα άκρα, ωστόσο, είπαμε και παραπάνω, είναι και τι μας... ταιριάζει στο μάτι. Ο Αργεντινός εξτρέμ που προτιμούσε να παίζει περισσότερο προς τα μέσα παρά προς την γραμμή, με χαμηλό κέντρο βάρους και πολύ όμορφες επινοήσεις, προσέφερε στο δημιουργικό κομμάτι του Παναθηναϊκού για μια διετία και αν υπήρχαν φυσιολογικές διοικητικές συνθήκες, δεν θα έφευγε ποτέ!

ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ: Τζιμπρίλ Σισέ και Μάρκους Μπεργκ

Αυτό δεν είναι δίδυμο σε κορυφή επίθεσης, αυτό είναι... όνειρο! Δύο σπουδαίοι επιθετικοί που φόρτωσαν με γκολ τα αντίπαλα δίχτυα! Τζιμπρίλ Σισέ και Μάρκους Μπεργκ. Η παρουσία τους είναι ο λόγος που επιλέξαμε αρχικά το 442 ως την διάταξη αυτής της ομάδας, γιατί σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να αφήσεις κάποιον εκτός!

Με δεδομένο ότι ο Σουηδός είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να παίξει και έξω από το κουτί με μεγάλη επιτυχία, θα ταίριαζε απόλυτα με τον Γάλλο που αποτελούσε τον ορισμό του στράικερ, έπαιρνε την μπάλα εντός περιοχής και ήξερες ότι θα την στείλει μέσα!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.