Ολυμπιακός: Μητρογκόλ ο killer των Πειραιωτών! (poll)

Ολυμπιακός: Μητρογκόλ ο killer των Πειραιωτών! (poll)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Μητρογκόλ ο killer των Πειραιωτών! (poll)

bet365

Ο Κώστας Μήτρογλου είναι μία από τις πιο μεγάλες... αγάπες του κόσμου του Ολυμπιακού και δεδομένα ο πιο εμβληματικός Έλληνας επιθετικός και ο πιο επιδραστικός στράικερ του την δεκαετία που μας πέρασε.

Ο έμπειρος διεθνής φορ μπορεί στην δεκαετία που μας πέρασε να είχε μόνο 4 σεζόν στον Ολυμπιακό - ουσιαστικά 3,5 γιατί στην φοβερή σεζόν του είχε πάρει μεταγραφή - ρεκόρ στην Φούλαμ αν και τραυματίας - αλλά αποτελεί με διαφορά ό,τι καλύτερο είχαν να επιδείξουν οι Πειραιώτες σε αυτήν την θέση για Έλληνα παίκτη. O Μητρογκόλ είχε την ευτυχή συγκυρία να παίξει και μαζί με τον Τζιμπούρ ενώ όπως έχει παραδεχθεί και ο ίδιος η επιμονή του Βαλβέρδε να φεύγει με δανεισμό για να... ψηθεί του έκανε καλό στην καριέρα του.

Στον Ολυμπιακό ο Μήτρογλου έπαιξε πάνω από 180 ματς και είχε 82 γκολ και 20 ασίστ. Έγινε μάλιστα ο πρώτος Έλληνας παίκτης που βάζει τρία γκολ σε έναν αγώνα Champions League. Το είχε κάνει με το χατ τρικ του με την Άντερλεχτ. Ο Μήτρογλου γενικά στον Ολυμπιακό ήταν ο φορ των ρεκόρ και των μεγάλων αγώνων ενώ προσέφερε πολλά για χρόνια και στην Εθνική. Δεν είναι τυχαίο πως φορ με τα χαρακτηριστικά του και την εκτελεστική του δεινότητα δεν έχει βγει μετά την δική του εποχή. Στην μετά Μήτρογλου εποχή δηλαδή το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει βρει ανάλογο φορ.

Σκεφτείτε πως ο Τζιμπούρ που όντως στα καλά του προσέφερε στον Ολυμπιακό είχε 81 ματς με 45 γκολ και 9 ασίστ. Ή άλλοι επιθετικοί όπως ο Ιντέγε τα προηγούμενα χρόνια δεν πλησιάζουν καν αυτές τις επιδόσεις. Ο Ιντέγε είχε σε 65 αγώνες στον Ολυμπιακό 28 γκολ και 12 ασίστ. Ο Σέρβος Μάρκο Πάντελιτς παλαιότερα είχε 51 ματς με 27 γκολ και 2 ασίστ. Φέτος φυσικά υπάρχει ο Ελ Αραμπί με πολύ καλούς αριθμούς όμως δεν έχει συμπληρώσει καν ένα οκτάμηνο στον Ολυμπιακό.

ΟΙ ΧΡΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΚΑΙ ΜΕΤΑ:

2010-2011: 9 γκολ και 2 ασίστ σε 21 αγώνες
2012-2013: 20 γκολ και 6 ασίστ σε 42 αγώνες
2013-2014: 17 γκολ και 3 ασίστ σε 19 αγώνες
2014-2015: 19 γκολ και 1 ασίστ σε 34 αγώνες

- Πιο κάτω ψηφίστε στο poll.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα