Ολυμπιακός: Το 13 + 9 των Ελ Αραμπί - Σουντανί και το σοβαρό λάθος του Πασαλίδη

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Το 13 + 9 των Ελ Αραμπί - Σουντανί και το σοβαρό λάθος του Πασαλίδη

bet365

Ο Δημήτρης Τομαράς γράφει για την... μαγική εμφάνιση του Ολυμπιακού στην Τρίπολη και για το γεγονός ότι οι Ελ Αραμπί - Σουντανί πιστοποιούν πως είναι από τα κορυφαία επιθετικά δίδυμα που είχε τα τελευταία χρόνια η ομάδα του Πειραιά.
Αγωνιστικά και ποδοσφαιρικά ήταν μία τρομερή... παράσταση από τον Ολυμπιακό στην Τρίπολη. Με ωραίες φάσεις , γκολ από τρεις διαφορετικούς παίκτες και γενικά μία μεστή εμφάνιση. Με διαφορά η κορυφαία φετινή εκτός έδρας παρουσία του Ολυμπιακού στην ελληνική Λίγκα. Και μπορεί πολλοί να στάθηκαν (σωστά) στους Μασούρα και Ποντένσε, όμως η επιθετική και δημιουργική αξιοπιστία των Ελ Αραμπί - Σουντανί εξακολουθεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην κατηγορία. Ο Ελ Αραμπί για 2η συνεχόμενη αγωνιστική έβαλε 2 γκολ σε αντίπαλο μετά το ματς με τον Παναιτωλικό. Όπως για 2η σερί αγωνιστική βρήκε δίχτυα (σ.σ. μία φορά βέβαια) ο Ποντένσε. Ο Γαλλομαροκινός είχε και την μία ασίστ σε ματς όπου αντίστοιχα ο Σουντανί έβγαλε τρεις μπαλιές για γκολ!
Ο φετινός Σουντανί έχει σε 12 αγώνες 5 γκολ και 4 ασίστ αλλά και 47 πάσες. Σε 842 λεπτά έχει συμβάλλει στην κατάκτηση 15 βαθμών από τους 34 που έχει μαζέψει ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός σε 14 αναμετρήσεις. Ειδικότερα ο Αλγερινός άσος σκόραρε με Λαμία, δύο φορές με τον ΟΦΗ, είχε γκολ με τον Ατρόμητο, βρήκε δίχτυα με τον Βόλο και είχε τρεις ασίστ με τον Αστέρα Τρίπολης. Όλα αυτά τα ματς με νίκες. Αντίστοιχα ο Ελ Αραμπί έχει παίξει καθοριστικό ρόλο σε συγκομιδή 21 βαθμών. Σκόραρε με Παναιτωλικό δύο φορές, άλλες δύο με Αστέρα Τρίπολης όπου είχε και ασίστ, είχε το γκολ με πέναλτι στην 1η αγωνιστική με τους Αρκάδες, σκόραρε και αυτός στο νικηφόρο ματς με τον Βόλο, έδωσε την εκτός έδρας νίκη με τον Άρη με δικό του τέρμα και είχε γκολ και με την Λαμία. Επίσης είχε ασίστ στον Σουντανί στη νίκη με τον Ατρόμητο. Συνολικά 8 γκολ και 4 ασίστ σε 13 αγώνες με 42 πάσες (σ.σ. υπάρχει πάντως καταγραφή και για 5 ασίστ) στην Super League 1.
Δύο απόλυτα κομβικοί και άκρως καθοριστικοί παίκτες. Παίκτες που συνθέτουν ένα εξαιρετικό επιθετικό δίδυμο και αναμφίβολα από τα κορυφαία που είχε ποτέ ο Ολυμπιακός παρά τις εκτιμήσεις που τους αμφισβητούσαν έντονα. Με αυτά και με αυτά ο Ελ Αραμπί φέτος έφτασε σε 22 αναμετρήσεις τα 13 γκολ και τις 4 ασίστ (σ.σ. υπήρχε και αναφορά για 5 πάντως όπως αναφέραμε πιο πάνω) και ο Σουντανί τα 5 γκολ και τις 4 ασίστ σε 13 αγώνες. Από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος και μέχρι τώρα είναι παίκτες - κλειδιά και αυτό φάνηκε και σε στιγμές που δεν σκόραραν. Το πως επηρεάστηκε ή επηρεαζόταν γενικότερα ο Ολυμπιακός. Για τον δε Σουντανί ανεξάρτητα από την τοποθέτηση του Πέδρο Μαρτίνς ότι με τα τωρινά δεδομένα θα τον έβαζε στην ευρωπαϊκή λίστα θεωρώ ότι αυτή η εξέλιξη του έκανε καλό. Ο Σουντανί... πείσμωσε, δούλεψε ακόμα περισσότερο και ανέδειξε τα προσόντα του, διότι είναι παίκτης με καλή καριέρα πίσω του. Εμένα προσωπικά μου άρεσε αυτή η... δίψα του. Η δίψα που έχει για διάκριση, νίκη, τίτλους και γενικά επιτυχίες. Που έχει δώσει τρεις ασίστ και... τρελαίνεται που δεν σκόραρε στο τέλος. Αυτή η ωραία ποδοσφαιρική του... τρέλα.
Από εκεί και πέρα τα σοβαρά για τον Ολυμπιακό είναι στον Γκιγιέρμε και το επακριβές διάστημα που θα τον στερηθεί λόγω του τραυματισμού του. Ανεξάρτητα με το τι θα αναδείξουν οι εξετάσεις με βάση την εικόνα, τους πόνους και το μέγεθος του χτυπήματος μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο έως και απίθανο ο Βραζιλιάνος άσος να παίξει στα δύο επόμενα παιχνίδια. Ο Μαρτίνς από την άλλη ελπίζει για το καλύτερο δυνατό και ότι τουλάχιστον τον Γενάρη θα τον έχει διαθέσιμο. Μένοντας στο ίδιο θέμα θα ήθελα να επισημάνω δύο λάθη. Το ένα είναι σίγουρα του Πασαλίδη. Ένα πολύ σοβαρό λάθος απέναντί στον συνάδελφό του. Εντελώς λανθασμένος και πολύ κακός και σχεδόν... εγκληματικός ο τρόπος που πάει και με τα δύο πόδια πάνω στον Γκιγιέρμε. Στερείται λογικής και όχι μόνο ποδοσφαιρικής λογικής.
Είναι από τα μαρκαρίσματα που μπορούν να κόψουν ακόμα και καριέρα. Ο Πασαλίδης όπως προέκυψε και από το ποστάρισμά του στην συνέχεια που ζήτησε συγγνώμη φάνηκε να αντιλαμβάνεται έως ένα σημείο το λάθος του. Το δεύτερο έχει να κάνει με την αντίδραση του διαιτητή του ματς. Τέτοιο μαρκάρισμα και αυτό το τάκλιν κάνει... μπαμ για κόκκινη. Δεν χρειάζεται και δεν χρειαζόταν το VAR για να την δώσει... Για τον Ολυμπιακό πάντως τα δύο τελευταία εκτός έδρας ματς μας έδωσαν εμφανίσεις από αυτές που δίνουν τίτλο. Καλές και πειστικές εμφανίσεις σε δύσκολες - επικίνδυνες έδρες.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα