AEK: Παίρνει νίκες και χωρίς τον Λιβάια

AEK: Παίρνει νίκες και χωρίς τον Λιβάια

Δημήτρης Βέργος
AEK: Παίρνει νίκες και χωρίς τον Λιβάια

bet365

Ο Μάρκο Λιβάια θα λείψει για πρώτη φορά φέτος από αγώνα της ΑΕΚ, ωστόσο η Ένωση έχει δείξει στο παρελθόν ότι στις περισσότερες περιπτώσεις καταφέρνει να διαχειρίζεται την απουσία του σε ματς πρωταθλήματος.

Επιστροφή στοιχήματος* στη Super League! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Μπορεί ο Μάρκο Λιβάια να προβλημάτισε με τη συμπεριφορά του τελευταία και ειδικά με τα νεύρα που έβγαλε κατά τη διάρκεια του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο δεδομένα αποτελεί έναν από τους πιο καθοριστικούς παίκτες της ΑΕΚ. Η ποιότητά του και η δυναμική του είναι στοιχεία που δεν αμφισβητούνται από κανέναν. Και ειδικότερα έπειτα από το φετινό του εξαιρετικό ξεκίνημα με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Ο Λιβάια είναι ο δεύτερος σε χρόνο συμμετοχής ως τώρα, πίσω μόνο από τον Αντρέ Σιμόες. Έχει στα πόδια του 1.131 αγωνιστικά λεπτά, έχοντας ολόκληρα 90λεπτα από την εκτός έδρας νίκη με την Τράμπζονσπορ μέχρι και σήμερα με τον Νίκο Κωστένογλου στον πάγκο με έξι γκολ και τρεις ασίστ συνολικά. Η απουσία του στον αγώνα με τον Άρη λόγω καρτών θα είναι η πρώτη από ματς της Ένωσης τη φετινή σεζόν, με τους κιτρινόμαυρους πάντως να έχουν αποδείξει στο παρελθόν σε παιχνίδια πρωταθλήματος ότι βρίσκουν τον τρόπο στις περισσότερες των περιπτώσεων να πάρουν αυτό που θέλουν ακόμα και χωρίς τον Λιβάια διαθέσιμο. Βέβαια στο παιχνίδι με τον Άρη, ο Κωστένογλου καλείται να διαχειριστεί αρκετά προβλήματα και σε άλλες γραμμές καθώς Τσιγκρίνσκι, Κρίστιτσιτς και Χουλτ από τις αρχές της εβδομάδες μέχρι και τη χθεσινή τελευταία προπόνηση τέθηκαν επίσης νοκ-άουτ.

Τη πρώτη του σεζόν στην ΑΕΚ (2017-2018) ο Λιβάια είχε χάσει τρία ματς της Super League λόγω καρτών. Τα εντός με Κέρκυρα και Παναθηναϊκό και το εκτός έδρας με αντίπαλο τον Πλατανιά. Και στα τρία παιχνίδια η Ένωση είχε καταφέρει να διαχειριστεί την απουσία του παίρνοντας ισάριθμες νίκες. Πέρυσι (2018-2019) ο Λιβάια είχε απουσιάσει συνολικά από πέντε ματς πρωταθλήματος λόγω τραυματισμών στα εκτός έδρας με ΟΦΗ και Πανιώνιο και λόγω καρτών στους δύο αγώνες με τη Λαμία και στο εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΛ. Η ΑΕΚ είχε βάλει στο... τσεπάκι τους τρεις βαθμούς της νίκης στα τρία από τα πέντε παιχνίδια, αφήνοντας βαθμούς μόνο στην εκτός έδρας ισοπαλία με τη Λαμία και στην εντός έδρας ήττα από την ΑΕΛ στο τέλος της σεζόν, σε μια περίοδο που άπαντες στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο είχαν το μυαλό τους αποκλειστικά στον τελικό του Κυπέλλου που ακολουθούσε με τον ΠΑΟΚ.

Συνολικά δηλαδή από τα οκτώ ματς πρωταθλήματος που ο Λιβάια δεν βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο η ΑΕΚ μετράει έξι νίκες, μια ισοπαλία και μία ήττα. Οι κιτρινόμαυροι καλούνται απέναντι στον Άρη να διαχειριστούν με την ίδια επιτυχία το κενό του Κροάτη άσου και δεδομένα το βάρος θα πέσει στους Πέτρο Μάνταλο και Νέλσον Ολιβέιρα. Άλλωστε αυτοί οι δύο μαζί με τον Λιβάια είναι εκείνοι που... τραβούν το κουπί τόσο στο δημιουργικό όσο και στο εκτελεστικό κομμάτι.

Φυσικά, πέρα από τη συνεισφορά της γνωστής τριπλέτας, στην ΑΕΚ περιμένουν να βγουν μπροστά και άλλες μονάδες του ρόστερ προκειμένου να βρεθεί η «πολυφωνία» που αναζητείται στον επιθετικό τομέα. Όπως για παράδειγμα ο Ντανιέλε Βέρντε, ο οποίος ανεβαίνει τελευταία και το μόνο που του λείπει είναι ένα γκολ που μπορεί να τον «ξεκλειδώσει» ή ο Χρήστος Αλμπάνης που έχει πιθανότητες να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα κόντρα στον Άρη, με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να θέλει να αποδείξει ότι μπορεί να προσφέρει όχι μόνο ερχόμενος από τον πάγκο. Ή ακόμα και ο Μίλος Ντέλετιτς, αν τελικά ο Κωστένογλου επιλέξει αυτόν στα άκρα, με τον Σέρβο εξτρέμ να μετράει μόνο το γκολ της ισοφάρισης κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Άπαντες άλλωστε στο κιτρινόμαυρο ρόστερ βρίσκονται στο... μικροσκόπιο του Ίλια Ίβιτς, ο οποίος αξιολογεί τις εμφανίσεις τους προκειμένου στη συνέχεια να πάρει τις αποφάσεις για τη δική του ΑΕΚ που θέλει να χτίσει ως το αφεντικό του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα