Ολυμπιακός: Επτά βασικοί λόγοι για την επιστολή στον Αυγενάκη

Ολυμπιακός: Επτά βασικοί λόγοι για την επιστολή στον Αυγενάκη

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Επτά βασικοί λόγοι για την επιστολή στον Αυγενάκη

bet365

Το Gazzetta.gr καταγράφει επτά βασικούς λόγους που ο Ολυμπιακός πηγαίνει την κατάσταση στα... άκρα με την επιστολή του αλλά και το οπτικοακουστικό υλικό στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.
Προκάλεσε ιδιαίτερα μεγάλη αίσθηση η κίνηση του Ολυμπιακού σε αυτό το χρονικό σημείο να στείλει επιστολή προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Το Gazzetta.gr επιχειρεί να εστιάσει σε επτά σημεία που θίγουν οι Πειραιώτες:
1. Η κατάσταση στην ΕΠΟ και τα οικονομικά της: Για όσους δεν θυμούνται ο Ολυμπιακός έχει καταγγείλει πρόσωπα και πράγματα αρκετές φορές από το 2017 και μετά και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που αφορά και στον Βίτορ Μέλο Περέιρα μπορείτε να το δείτε εδώ. Σχετικά με το σκέλος των περικοπών που τονίζονται πάντως υπάρχει εδώ η σχετική επιβεβαίωση με τρία σεμινάρια διαιτητών να μην γίνονται φέτος λόγω οικονομικών θεμάτων. Οι ερυθρόλευκοι - που θεωρούν ότι έχει γίνει κακοδιαχείριση των οικονομικών και διπλάσιες προσλήψεις υπαλλήλων στην ΕΠΟ - έχουν ζητήσει να τους αποδοθεί και ένα πόρισμα ελέγχου της διαχείρισης των ποσών που έχουν καταβάλλει όλα αυτά τα χρόνια στην ΕΠΟ, εννοείται υπέρ του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και των Εθνικών ομάδων, αλλά η νυν διοίκηση της ελληνικής Ομοσπονδίας δεν φαίνεται να έχει δώσει απαντήσεις.
2. Η ανάγκη αλλαγής διοίκησης στην Ομοσπονδία και στην ΚΕΔ / ΕΠΟ: Οι άνθρωποι των ερυθρόλευκων είναι ξεκάθαροι στο ότι η διοίκηση Γραμμένου έχει αποτύχει σε όλα τα επίπεδα, όπως και η τωρινή ΚΕΔ / ΕΠΟ. Η διοίκηση της ελληνικής Ομοσπονδίας διανύει τον τελευταίο της χρόνο και στο Λιμάνι έχουν την γνώμη πως σε όλα τα βασικά θέματα έχει λειτουργήσει λανθασμένα και ότι ακόμα και σε θέματα προσλήψεων οι επιλογές της και τα κριτήριά της προκαλούν τουλάχιστον απορίες.
3. Το σκέλος της διαιτησίας ενόψει και των αγώνων που έρχονται αλλά και του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ: Ο Ολυμπιακός έχει αρκετά παράπονα φέτος από την διαιτησία ακόμα και στο επίπεδο των φετινών ντέρμπι. Ως εκ τούτου θεωρεί πως δεν αντιμετωπίζεται σωστά από την ΚΕΔ / ΕΠΟ και τις επιλογές του Πορτογάλου αρχιδιαιτητή. Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με τα στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός τα τελευταία δύο χρόνια τουλάχιστον η διαιτησία έχει παίξει καθοριστικό ρόλο για τα πρωταθλήματα στην Ελλάδα.
4. Η κακή χρήση του VAR οι μισθοί στην ΚΕΔ / ΕΠΟ: Ένα σκέλος που σχετίζεται με την διαιτησία αλλά είναι χωριστό είναι το VAR. Στον Ολυμπιακό μιλούν για μία πολύ κακή ή και επιλεκτική χρήση ενός πολύ καλού κατά τα άλλα εργαλείου, το οποίο μες στις αγωνιστικές έχει επηρεάσει και αρκετές αναμετρήσεις και φυσικά και εκείνες των Πειραιωτών. Η ελληνική εκδοχή του VAR έχει κοστίσει ιδιαίτερα ακριβά και δεν διαθέτει την τεχνολογία «γραμμή οφσάϊντ (offside line)», με αποτέλεσμα να ψάχνει εκ των υστέρων τρόπο και κονδύλι να την προμηθευθεί. Επίσης στον Ολυμπιακό στέκονται στους μεγάλους μισθούς του Βίτορ Μέλο Περέιρα και των συνεργατών του στην ΚΕΔ / ΕΠΟ.
5. Η διαφορά αντιμετώπισης των ομάδων: Στον Ολυμπιακό έχουν από πέρυσι την άποψη πως σε σχέση με άλλες ομάδες δεν τυγχάνουν της ίδιας αντιμετώπισης όχι μόνο από την ΕΠΟ και την ΚΕΔ αλλά και από τα αρμόδια ποδοσφαιρικά όργανα γενικότερα. Σημειωτέον μετά από όλες αυτές τις καταγγελίες εδώ και δύο ημέρες μόνο ο ΠΑΟΚ βγαίνει νιώθοντας την ανάγκη να απαντήσει...
6. Ο διαχωρισμός ακόμα και στις κλήσεις και την επιβολή ποινών: Στο πειθαρχικό κομμάτι ο Ολυμπιακός έχει την άποψη πως διώκεται διαρκώς και ότι τιμωρείται την ώρα που υπάρχουν εμπρηστικές δηλώσεις ή συμπεριφορές παραγόντων άλλων ομάδων που μένουν στο απυρόβλητο. Θεωρεί δε πως αυτό γίνεται με... σχέδιο.
7. Οι ευθύνες της αθλητικής ηγεσίας: Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ήταν εκείνος που αφού είδε την σχετική επιστολή κάλεσε σε συνάντηση στο προσεχές διάστημα τον Ολυμπιακό. Στο Λιμάνι εκτιμούν πως η αθλητική ηγεσία θα πρέπει να αναλάβει και εκείνη τις ευθύνες της και να παρέμβει όπου χρειάζεται για να αλλάξει το υπάρχον τοπίο. Γι' αυτό και πάει το θέμα στα άκρα ακόμα και με την απειλή αποχώρησης.

Μπες στο Fantasy του Gazzetta για το ελληνικό πρωτάθλημα, εντελώς δωρεάν. Φτιάξε την δική σου ομάδα, αγόρασε τους κατάλληλους παίκτες και κέρδισε μεγάλα δώρα. Κάνε τις μεταγραφές που πιστεύεις, δημιούργησε το δικό σου πρωτάθλημα και ταυτόχρονα μπορείς να συμμετέχεις στη συνολική βαθμολογία για τα έπαθλα. 

 

Στο Transfer Center του Gazzetta θα μάθεις για όλες τις μεταγραφές που έχουν γίνει το καλοκαίρι για να μην πιαστείς αδιάβαστος στο νέο Fantasy.

SUPERLEAGUE NEWS FEED