Η αξία του φιλικού αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας και οι σκέψεις του Ένινγκ

Η αξία του φιλικού αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας και οι σκέψεις του Ένινγκ

Βασίλης Βλαχόπουλος
Η αξία του φιλικού αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας και οι σκέψεις του Ένινγκ

bet365

Ο Μίκαελ Ένινγκ περιμένει να δει πολλά στον προγραμματισμένο φιλικό αγώνα (16/11, 15:30) με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας στο «Κλεάνθης Βικελίδης», μεταξύ αυτών είναι και παίκτες από την U19.

Καταρχήν, είναι πολύ απλή η λογική του προγραμματισμού του συγκεκριμένου φιλικού απέναντι στη συγκεκριμένη ομάδα. Η ΤΣΣΚΑ Σόφιας είναι ισχυρός αντίπαλος, βρίσκεται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα στο Πρωτάθλημα της Βουλγαρίας και εκτιμήθηκε ότι ένα φιλικό παιχνίδι αυτού του επιπέδου δυσκολίας θα συμβάλλει στην εξαγωγή ουσιαστικών συμπερασμάτων. Και το τελευταίο έχει την αξία του, αν συνυπολογίσει κανείς την πρόσφατη δήλωση του Μίκαελ Ένινγκ ο οποίος παραδέχθηκε ότι έχει σχηματίσει άποψη για τον κάθε ποδοσφαιριστή του, νιώθει όμως ότι αυτή δεν είναι ολοκληρωμένη, δεδομένου του ότι στις τέσσερις εβδομάδες παρουσίας του στην ομάδα, αυτό που προείχε ήταν η εξασφάλιση των αποτελεσμάτων και η επιστροφή της ομάδας σε τροχιά 6αδας.

Είναι προφανές ότι ο Γερμανός σκοπεύει να δοκιμάσει πράγματα τα οποία δεν μπορεί να τα «τσεκάρει» στους επίσημους αγώνες. Είτε αυτά σχετίζονται με τη θέση χρησιμοποίησης ενός παίκτη, είτε με τον σχεδιασμό της ομάδας στο γήπεδο. Είναι επίσης αλήθεια ότι θέλει να δει την αγωνιστική κατάσταση των παικτών οι οποίοι δεν έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Θέλει να νιώσει σίγουρος για το αν μπορεί να τους υπολογίζει, «ελέγχοντάς» τους σε συνθήκες κανονικού αγώνα καθώς το φιλικό παιχνίδι είναι ανοιχτό για τον κόσμο.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για παίκτες οι οποίοι αγωνίζονται στην U19. Επί τούτου, ο άμεσος συνεργάτης του, Τόλης Τερζής, έχει πλήρη γνώση για τους ποδοσφαιριστές και ήδη έγιναν συζητήσεις με απώτερο σκοπό να τσεκαριστεί η αντίδραση αυτών των αθλητών σ’ ένα φιλικό παιχνίδι συγκεκριμένου βαθμού δυσκολίας και κυρίως, υπό το βλέμμα των φίλων του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο Γερμανός θέλει να αποκτήσει μια πρώτη εικόνα, χωρίς να σημαίνει βέβαια ότι αυτή θα διαμορφώσει το πλάνο αξιοποίησης παικτών από την συγκεκριμένη ομάδα. Αυτό θα συμβεί μέσα και από φιλικά παιχνίδια που θα δώσει η πρώτη ομάδα με την αντίστοιχη U19.

Το τελευταίο επίσης έχει την αξία του γιατί αντιστοιχεί στον βασικό άξονα της φιλοσοφίας του Άγγελου Χαριστέα. Ο ποδοσφαιριστής διευθυντής της ΠΑΕ Άρης είναι υπέρ της διεξαγωγής αγώνων με αντιπάλους του επιπέδου της ΤΣΣΚΑ Σόφιας γιατί εκτιμά ότι η επιλογή ομάδας από χαμηλότερη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν θα προσφέρει το παραμικρό στο τεχνικό επιτελείου, είτε λόγω χαμηλότερης δυναμικής ή ακόμη ποδοσφαιρικής λογικής. Δηλαδή, έχει την άποψη ότι στην περίπτωση που στο άμεσο μέλλον δεν δημιουργηθούν οι συνθήκες πραγματοποίησης αντίστοιχου φιλικού αγώνα (όπως αυτού με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας) είναι προτιμότερο το οικογενειακό διπλό με την ομάδα U19, υπό την έννοια ότι είναι πιο ωφέλιμο για το τεχνικό επιτελείου σε επίπεδο εξαγωγής συμπερασμάτων για τον βαθμό ετοιμότητας των παικτών της τελευταίας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα