Άρης - Ολυμπιακός 1-2

Άρης - Ολυμπιακός 1-2

bet365

Με δύο γκολ-κεφαλιές του Μασούρα και του Ελ Αραμπί, ο Ολυμπιακός αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, έκανε την ανατροπή, επικράτησε με 2-1 του Άρη στο «Κλ. Βικελίδης» και παραμένει μόνος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Ο Ολυμπιακός γύρισε από την… κόλαση καθώς με ανατροπή επικράτησε του Άρη με 1-2 στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Οι «κίτρινοι» προηγήθηκαν με γκολ του Νικολάς Ντιγκινί στο 7ο λεπτό και πριν κλείσει το ημίχρονο οι Πειραιώτες γύρισαν το παιχνίδι με τέρματα των Μασούρα, Ελ Αραμπί.
Η τακτική των δύο ομάδων φάνηκε από τα πρώτα λεπτά καθώς ο Ολυμπιακός προσπάθησε ξεκάθαρα να ελέγξει την κατοχή και τον έλεγχο του ρυθμού, απλώνοντας την ομάδα του στο γήπεδο, σε μια διάταξη η οποία σε κατάσταση επίθεσης ήταν 3-5-2. Ο Άρης μπήκε στο παιχνίδι έχοντας… διακριτική παρακολούθηση και πολύ πίεση στα ¾ του δικού του τερέν. Βέβαια, οι τακτικές (πολλές φορές) πάνε περίπατο γιατί πολύ απλά υπάρχει το απρόοπτο. Κι αυτό γιατί με τη συμπλήρωση επτά λεπτών αγώνα και μετά από εκτέλεση φάουλ του Ματίγια, ο Ντιγκινί συνέχισε την παράδοσή του απέναντι στον Ολυμπιακό και με ψιλοκρεμαστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-0).
Αυτομάτως ανέβηκε το επίπεδο έντασης του παιχνιδιού, πίεσης του Ολυμπιακού ο οποίος προσπάθησε να δημιουργήσει από τα άκρα, ενώ ο Άρης έχοντας αποκτήσει αυτοπεποίθηση έγινε πιο απαιτητικός από τον εαυτό του. Οι «κίτρινοι» απείλησαν με μακρινά σουτ, οι φιλοξενούμενοι είχαν πολλά γεμίσματα όχι όμως κλασική ευκαιρία (ζήτησαν πέναλτι σ’ αυτό το λεπτό σε μαρκάρισμα του Βαλμπουενά εντός της περιχοής) για να φτάσουμε στη φάση του 24ου λεπτού η οποία εντάσσεται στις «στιγμές του αγώνα». Ο Φετφατζίδης λειτούργησε εγωιστικά, δεν τροφοδότησε τον Ιντέγε στο «δύο εναντίον ενός (Σεμέδο)» και χάθηκε σπουδαία προοπτική για το 2-0.
Αντίδραση και ανατροπή…
Η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στον Ολυμπιακό καθώς αύξησε ακόμη περισσότερο τα ποσοστά κατοχής υπέρ του, έκανε το παιχνίδι του και εκμεταλλεύτηκε (κυρίως) δύο πράγματα. Την αδυναμία του Άρη στη δεξιά πλευρά, αυτή στις στημένες φάσεις και φυσικά, του Φαμπιάν Έμαν ο οποίος λειτούργησε ως πρωτάρης. Στο 34’ ο Τσιμίκας έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια, στη δική του σέντρα ο Μασούρας πρόλαβε τους στόπερ του Άρη κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.
Τρία λεπτά αργότερα, ο Μαρτίνς υποχρεώθηκε να αντικαταστήσει τον Ποντένσε (λόγω τραυματισμού) με τον Σουντανί. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ προβαδίσματος από την εκτέλεση φάουλ καθώς ο Ελ Αραμπί ανενόχλητος στο κέντρο της άμυνας έκανε το 1-2. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Σουντανί σκόραρε μέσα από τη μικρή περιοχή και με αρκετή δόση τύχης αλλά με τη βοήθεια του VAR το γκολ ακυρώθηκε διότι ο παίκτης του Ολυμπιακού χρησιμοποίησε το χέρι στο κοντρόλ της μπάλας. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 1-2 και με τον Άρη να έχει πολλά παράπονα από τον Τζοβάρα για τα σφυρίγματά του.
Φετφατζίδης out, Μαντσίνι in
Ο Γιάννης Φετφατζίδης έκανε κακό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο και με την αντικατάστασή του με τον Ντανιέλ Μαντσίνι άρχισε το δεύτερο ημίχρονο. Ο Αργεντίνος έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 52ο λεπτό όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ σούταρε από το ύψος του πέναλτι αλλά ήταν άστοχος. Στο 57’ ο Μάρτινς αναγκάστηκε να προχωρήσει εκ νέου σε αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού του Τσιμίκα και πέρασε στο παιχνίδι τον Βασίλη Τοροσίδη.
Το παιχνίδι δεν είχε τον ρυθμό του πρώτου ημιχρόνου. Ο Άρης έγινε πιο απαιτητικός από τον εαυτό του, ανεβάζοντας τις γραμμές πίεσης, ο Ολυμπιακός δεν είχε την ηρεμία του πρώτου ημιχρόνου και κατ’ επέκταση την κυκλοφορία μπάλας, ενώ δεν κατάφερε να δημιουργήσει από τα άκρα, όπως επίσης έπραξε στο πρώτο μέρος. Ήταν όμως πιο συμπαγής στην άμυνα. Ο Άρης προσπάθησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης και στο 68ο λεπτό απείλησε με τον Ντιγκινί αλλά ο Σα είχε εξαιρετική αντίδραση. Οι «κίτρινοι» ζήτησαν πέναλτι στο 70ο λεπτό εκτιμώντας ότι υπήρξε τράβηγμα του Ντιγκινί εντός περιοχής σε εκτέλεση φάουλ.
Η ευκαιρία του Μασούρα
Στο 77’ ο Ολυμπιακός έχασε σπουδαία ευκαιρία για να καθαρίσει το παιχνίδι καθώς ο Μασούρας επωφελήθηκε της κακής πάσας του Βέλεθ, μπήκε στην περιοχή αλλά ήταν άστοχος στο πλασέ που επιχείρησε. Στο 80ο λεπτό ο Σεμέδο βγήκε νικητής στον αέρα (μετά από εκτέλεση φάουλ) αλλά στη κεφαλιά που επιχείρησε η μπάλα πέρασε αρκετά μέτρα έξω από την εστία του Έμαν.
Ο Τόλης Τερζής δεν πήρε τίποτε από τις αλλαγές του (Μαρτίνες, Τόνσο), ο Άρης δεν δημιούργησε ούτε υποψία ευκαιρίας στο τέλος και ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 1-2.
Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Μπρούνο Γκάμα, Κόρχουτ, Σούντγκρεν (Άρης), Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Σεμέδο, Γκιγέρμε (Ολυμπιακός)
MVP: Ο Κωνσταντίνος Τσιμίκας έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, πριν αποχωρήσει λόγω τραυματισμού. «Τρύπησε» πολλές φορές τη δεξιά πλευρά της άμυνας του Άρη, είχε συμμετοχή και στο γκολ της ισοφάρισης του Ολυμπιακού.
Ο αδύναμος κρίκος: Ο Άρης έχει τεράστιο πρόβλημα στη θέση του τερματοφύλακα, ο Φαμπιάν Έμαν παίζει φοβισμένος, είναι άπειρος και σε όλες τις φάσεις στέκεται στη γραμμή της εστίας σαν τον… φαντάρο στη σκοπιά.
Στο ύψος του: Ο Σεμέδο «κατάπιε» τον Μπράουν Ιντέγε ο οποίος για πρώτη φορά δεν είχε τελική προσπάθεια.
Η «γκάφα»: Αυτή του Φαμπιάν Έμαν σε εκτέλεση φάουλ του Ολυμπιακού στο 66’ όπου έκανε άστοχη έξοδο αλλά ο Άρης δεν πλήρωσε το λάθος του.
Το «στραγάλι»: Πολύ κακή διαιτησία από τον Τζοβάρα ο οποίος αρχικά προσπάθησε να σφυρίξει λίγο κι έχασε σωρό φάσεις στις οποίες διαμαρτυρήθηκαν δικαίως στον Άρη. Εμπιστεύτηκε το VAR στη φάση του τέρματος του Σουντανί όπου ο παίκτης του Ολυμπιακού χρησιμοποίησε το χέρι για να αποκτήσει πλεονέκτημα.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε τις δικές του στιγμές στον αγώνα ανατρέποντας το εις βάρος του σκορ. Ο Άρης έκανε το αντίθετο καθώς στο 1-0 θα μπορούσε να βάλει σε ακόμη δυσκολότερη θέση τους Πειραιώτες. Οι τελευταίοι εκμεταλλεύτηκαν την ικανότητά τους στις στημένες φάσεις και ταυτοχρόνως την αδυναμία του Άρη και στο δεύτερο ημίχρονο δεν άφησαν τον Άρη να βρει περισσότερες από δύο φάσεις.
Οι συνθέσεις:
ΑΡΗΣ (Τερζής): Έμαν, Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ροζ, Κόρχουτ, Λούκας Σάσα, Ματίγια, Μπρούνο Γκάμα (75’ Μαρτίνες), Φετφατζίδης (46’ Μαντσίνι), Ντιγκινί (84’ Τόνσο), Ιντέγε.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Σα, Σεμέδο, Μπουχαλάκης, Γκιγέρμε, Ποντένσε (38’ Σουντανί), Ελ Αραμπί (83’ Γκερέρο), Ελαμπντελαουί, Μασούρας, Τσιμίκας (57’ Τοροσίδης), Βλαμπουενά, Παπαδόπουλος

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα