Τίποτε περισσότερο από ένα (πολύ) καλό παιχνίδι

Τίποτε περισσότερο από ένα (πολύ) καλό παιχνίδι

Βασίλης Βλαχόπουλος Βασίλης Βλαχόπουλος
Τίποτε περισσότερο από ένα (πολύ) καλό παιχνίδι

bet365

Από την καταστροφή, στην επιβλητική νίκη επί του Παναθηναϊκού, ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για τον Άρη που «ξυπνά» όλα τα πάθη.

Επιστροφή* 100% στον αγώνα Άστον Βίλα - Γουέστ Χαμ και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+)

Αν η ποδοσφαιρική ικανότητα αποτελεί το βασικό συστατικό επιτυχίας κάθε επαγγελματικού οργανισμού, η διαχείριση στιγμών, συναισθημάτων και καταστάσεων μάλλον είναι το δεύτερο. Η υπερβολή είναι κάκιστος οδηγός, αυτό αποδείχθηκε και στο διάστημα της διακοπής στα… λαϊκά δικαστήρια που στήθηκαν μετά την ήττα από τον Βόλο και αφού βγήκαν «άχρηστοι» αυτοί που βρίσκονται στο χορτάρι και ακόμη πιο άχρηστοι αυτοί που τους επέλεξαν. Προφανώς, όλοι όσοι είχαν καταγγελτικό λόγο, αποχώρησαν από την πρώτη γραμμή, πολύ αμφιβάλω όμως για το κατά πόσο πήραν το μάθημά τους.

Πάμε στο παιχνίδι. Ο Άρης έκανε το αυτονόητο απέναντι σε μια πολύ προβληματική (σε επίπεδο αφέλειας) ομάδα για την οποία τα ατομικά λάθη έχουν εξελιχθεί σε μάστιγα. Δεν ήταν τυχαίο ότι από τρία ατομικά λάθη δέχθηκε ισάριθμα γκολ στον αγώνα με τον ΟΦΗ, ούτε το ότι έτσι προήλθε το πρώτο γκολ του Άρη. Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» θα μπορούσε να είχε φύγει με ακόμη πιο βαρύ σκορ. Οι «κίτρινοι» έδειξαν ότι είχαν διαβάσει εξαιρετικά το παιχνίδι και το πλάνο του αντιπάλου γιατί…

*Ο Τόλης Τερζής επέλεξε να βάλει τον Νικολάς Ντιγκινί στο δεξί άκρο της επίθεσης, στην πραγματικότητα όμως κάλυψε την αμυντική αδυναμία του Σούντγκρεν μαζί με τον Σάσα Λούκας και κυρίως, έβγαλε εκτός παιχνιδιού τον Ινσούα.

*Η επιλογή του Μπρούνο Γκάμα σε ρόλο επιτελικού μέσου έδωσε αέρα, ποιότητα και κάθετη πάσα στον Άρη και στην πραγματικότητα συνέβαλε ώστε να μη φανεί το ντεφορμάρισμα του Χαβιέ Ματίγια.

*Η τακτική πειθαρχία του Σάσα Λούκας ο οποίος επ’ ουδενί σκέφτηκε να κάνει, αυτό που έκανε στα προηγούμενα παιχνίδια καθώς ήταν περιορισμένος ο αριθμός των περιπτώσεων που άφησε τη θέση του.

Το 4-0 προφανέστατα καλλιέργησε συνθήκες θριάμβου, αλλά ο Άρης δεν έχει την πολυτέλεια να τη διαχειριστεί έτσι, αλλά να το εκλάβει ως επιστροφή στην κανονικότητα. Ασφαλώς και δεν κερδίζεις με τόσο ευρύ σκορ τον Παναθηναϊκό… κάθε μέρα, αλλά οι προκλήσεις που ακολουθούν είναι πολύ σπουδαιότερες από αυτές που προηγήθηκαν, ενώ η κοντή μνήμη είναι απαραίτητη για κάθε ομάδα που θέλει να προοδεύσει. Υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που μπορεί να κρατήσει σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο.

Στη δεύτερη κατηγορία κατατάσσονται οι περιπτώσεις των Ιντέγε, Φετφατζίδη. Στη συγκεκριμένη γωνία το είχαμε σημειώσει αρκετές φορές ότι ο Νιγηριανός έκανε τα πάντα στο γήπεδο εκτός από αυτό για το οποίο… πληρώνεται. Στην πραγματικότητα, δεν χρειαζόταν εμάς ή τον κόσμο για να διαπιστώσει το πρόβλημα. Ένας αθλητής 31 ετών με πλούσια επαγγελματική καριέρα, μπορεί να δει, να ερμηνεύσει και να διαχειριστεί το πρόβλημα. Χθες, ο Ιντέγε ουσιαστικά ανάγκασε τον Ζαχίντ να κάνει το λάθος, έσπασε και την κακοδαιμονία του με το γκολ που πέτυχε. Ένας επιθετικός που δεν σκοράρει για 18 ολόκληρους μήνες νιώθει όπως ένας ρεπόρτερ που δεν «βγάζει» είδηση στο ίδιο διάστημα. Άθλια.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, το πρόσωπο του Άρη είναι ο Γιάννης Φετφατζίδης. Παίκτης ψυχολογίας, με δυσκολία στη διαχείριση μιας άσχημης κατάστασης, έχει δείξει ότι άφησε πίσω του όλες τις δυσάρεστες στιγμές του πρόσφατου παρελθόντος και προσφέρει στον Άρη την ποιότητα που αποδεδειγμένα έχει. Ο Φετφατζίδης στοιχειοθετεί ένα από τα ισχυρά στοιχήματα του Θόδωρου Καρυπίδη. Γνωρίζει εξάλλου όλος ο ντουνιάς ότι ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ επέμεινε πολύ για την παραμονή του στην ομάδα. Μέχρι στιγμής ο βραχύσωμος επιθετικός τον δικαιώνει πανηγυρικά.

Για το ντέρμπι της Τούμπας έχουμε καιρό. Το βέβαιο είναι ότι ο Άρης θα πάει με τον Τόλη Τερζή στον πάγκο καθώς επικράτησε η άποψη ότι ο χρόνος δεν είναι αρκετός για να προσαρμοστεί ένας νέος προπονητής και κυρίως να αντιληφθεί την ιδιαιτερότητα αυτού του αγώνα, ίσως και να διαβάσει τον αντίπαλο. Αυτό το παιχνίδι είναι ένα εξίσου σημαντικό στοίχημα για τον Άρη διότι, μέχρι στιγμής, έχει παρουσιάσει αξιοσημείωτες αρετές στο «Κλεάνθης Βικελίδης» αλλά και ισχυρές αδυναμίες μακριά από αυτό. Αυτά στις επόμενες ημέρες…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.