Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 1-3

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 1-3

bet365

Ο εξαιρετικός ΟΦΗ έκανε... πάρτι στο ΟΑΚΑ (3-1) απέναντι στον κάκιστο Παναθηναϊκό, που ήταν εκτός τόπου και χρόνου! Δύο γκολ ο Μάνος, ένα ο Τσιλιανίδης, μείωσε για τους γηπεδούχους με πέναλτι ο Μακέντα. Αποβλήθηκε ο Κουρμπέλης.

Δεν είναι μόνο η ήττα. Ο Παναθηναϊκός έδειξε αποκαρδιωτική εικόνα απέναντι στον ΟΦΗ, που από την άλλη έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο και δίκαια νίκησε 3-1 στο ΟΑΚΑ. Η εμφάνιση των «πράσινων» δεν άφησε κανένα περιθώριο για να διεκδικήσουν τίποτα παραπάνω, προκαλώντας έντονο προβληματισμό. Ένας βαθμός σε δύο ματς και δύο γκολ, αμφότερα με πέναλτι!

Έτσι ξεκίνησαν

Με δύο αλλαγές σε σχέση με την πρεμιέρα του πρωταθλήματος παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Γιώργος Δώνης κόντρα στον ΟΦΗ. Ο Έλληνας τεχνικός προτίμησε τον Νούνες στο κέντρο της άμυνας αντί του Κολοβέτσιου και τον Χατζηγιοβάνη αντί του Χατζηθεοδωρίδη στα εξτρέμ.Ο Διούδης υπερασπίστηκε την εστία του Τριφυλλιού. Ινσούα αριστερό μπακ, Γιόχανσον δεξί και ο Νούνες με τον Πούγγουρα στο κέντρο της άμυνας. Ο Κουρμπέλης σε ρόλο αμυντικού μέσου, έχοντας μπροστά του Δώνη και Ζαχίντ. Ο Κολοβός στο δεξί άκρο, ο Χατζηγιοβάνης στο αριστερό και στην κορυφή του 4-3-3 ο Μακέντα.

Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Σίμος που για πρώτη φορά στην καριέρα του ως πρώτος προπονητής τέθηκε αντιμέτωπος με την ομάδα που τον ανέδειξε στα τέλη της δεκαετίας του 90᾽, ξεκίνησε με τον Σωτηρίου στην υπεράσπιση της εστίας. Κοροβέσης αριστερό μπακ, Μαρινάκης δεξί και ο Γιαννούλης με τον Νάστο στο κέντρο της άμυνας. Μεγιάδο και Νέιρα στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Σεμέδο στο αριστερό άκρο της επίθεσης, Τσιλιανίδης στο δεξί, ο Νάμπι σε επιτελικό ρόλο και στην κορυφή του 4-2-3-1 ο Μάνος.

Ο υπέροχος ΟΦΗ και το… φάντασμα!

Το πρώτο ημίχρονο στο ΟΑΚΑ ήταν ένας μονόλογος του ΟΦΗ! Η ομάδα του Γιώργου Σίμου ήρθε στην Αθήνα για να παίξει το ποδόσφαιρό της και πραγματικά πάτησε το… φάντασμα του Παναθηναϊκού. Ενός Παναθηναϊκού που δυσκολευόταν να αλλάξει δεύτερη πάσα, έχανε όλες τις προσωπικές μονομαχίες και είχε τεράστια κενά μεσοαμυντικά και τραγική συμπεριφορά στο αμυντικό τρανζίσιον.

Οι Κρητικοί που αποτέλεσαν την πρώτη ομάδα αυτής της δυναμικότητας που είχε κατοχή μπάλας 50% στην Καλογρέζα απέναντι στο συγκρότημα του Δώνη αυτή την διετία, παρουσίασαν ένα εξαιρετικό πρόσωπο. Έβαλαν δύσκολα με την πίεση ψηλά, κυκλοφόρησαν άριστα την μπάλα και κυρίως ήταν αποτελεσματικότατοι στο επιθετικό τρανζίσιον, εκμεταλλευόμενοι τους χώρους που άφηνε ο Παναθηναϊκός και τις αργές έως ανύπαρκτες επιστροφές.

Ο ΟΦΗ όποτε ήθελε προκαλούσε πανικό στην άμυνα του Παναθηναϊκού και στο 34᾽βρήκε το γκολ που άξιζε βάσει της εικόνας του. Ο Τσιλιανίδης πέρασε την μπάλα κάθετα με μία καταπληκτική έμπνευση και ο Μάνος δεν λάθεψε στο τετ-α-τετ με τον Διούδη. Πριν το άνοιγμα του σκορ είχαν προηγηθεί πολλαπλά… καμπανάκια στους γηπεδούχους. Το δοκάρι του Ναμπί(7᾽), τα σουτ των Τσιλιανίδη και Μάνου μέσα από την περιοχή. Η ομάδα του Δώνη, όμως, ήταν αλλού!

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ στο 43᾽ με τον Γιαννούλη αλλά ο Τζήλος το ακύρωσε ως επιθετικό φάουλ του Έλληνα αμυντικού πάνω στον Μακέντα.

ΜΑΝΟΣ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙΑΝΙΔΗΣ ΤΙΜΩΡΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ!

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Δώνης έριξε στο ματς τον Μπουζούκη αντί του Χατζηγιοβάνη, έφερε πιο κοντά τον Ζαχίντ στον Μακέντα και έδωσε εντολή για 4-2-3-1. Κινήσεις χωρίς αντίκρισμα, μιας και ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει την ίδια άθλια εικόνα πάνω στο χορτάρι.

Μια εικόμα που δεν άφησε ατιμώρητη ο ΟΦΗ, που είπε δύο φορές… ευχαριστώ στα δώρα ερασιτεχνικού επιπέδου που του έκανε ο Παναθηναϊκός!

Στο 49᾽ ο Νούνες ως τελευταίος παίκτης πούλησε την μπάλα, ο Νέιρα βρήκε κάθετα τον Μάνο, ο οποίος πάτησε περιοχή και εκτέλεσε τον Διούδη για το 2-0.

Το λάθος του Πορτογάλου, πάντως, το ζήλεψε και εννιά λεπτά αργότερα ο Μπουζούκης. Προσπαθώντας να γυρίσει την μπάλα στον πορτιέρο του, έκανε… χαλαρή πάσα, ο Μάνος έκλεψε μέσα στην περιοχή και σέρβιρε έτοιμο γκολ για τον Τσιλιανίδη. 3-0 ο ΟΦΗ πριν καν συμπληρωθεί μία ώρα παιχνιδιού!

Τα υπόλοιπα λεπτά του παιχνιδιιού ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, ο Παναθηναϊκός το μόνο που κατάφερε ήταν να μείωσει με πέναλτι που κέρδισε ο Περέα και εκτέλεσε εύστοχα ο Μακέντα στο 85᾽.

Ο ΟΦΗ κράτησε εύκολα το 3-1 και πήρε μία σπουδαία νίκη, ενώ σαν να μην έφτανε η ήττα, οι γηπεδούχοι έχασαν με κόκκινη κάρτα τον Κουρμπέλη στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων!

MAN OF THE MATCH: Δημήτρης Μάνος. Σπουδαία εμφάνιση από τον σέντερ φορ του ΟΦΗ που τα έκανε όλα απόψε στο ΟΑΚΑ. Πέτυχε δύο γκολ με εξαιρετικά ᾽᾽τελειώματα᾽᾽, έδωσε ασίστ για το τρίτο μετά από δικό του κλέψιμο και έβαλε πάρα πολύ δύσκολα στα στόπερ του Παναθηναϊκού.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Κοσμάς Τσιλιανίδης. Ο εξτρέμ του Ομίλου στάθηκε δίπλα στον Μάνο και μαζί έκαναν… σμπαράλια την άμυνα του Παναθηναϊκού. Από δική του καταπληκτική κάθετη ξεκινά το πρώτο γκολ της ομάδας του ενώ βάζει τέλος στην σεμνή τελετή, πετυχαίνοντας το 3-0 με ψύχραιμη εκτέλεση.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Όλος ο Παναθηναϊκός. Μία ομάδα χωρίς αρχή μέση και τέλος. Ένα σύνολο που δεν έβγαλε το παραμικρό θετικό στοιχείο πάνω στον αγωνιστικό χώρο. Ο Γιώργος Δώνης φέρει απόλυτη ευθύνη για αυτό το χάλι που παρουσιάστηκε απόψε στο ΟΑΚΑ…

Η ΓΚΑΦΑ: Νούνες και Μπουζούκης στο δεύτερο και το τρίτο γκολ των Κρητικών κάνουν ερασιτεχνικές επιλογές στις μεταβιβάσεις τους και επί της ουσίας… χαρίζουν φάσεις για γκολ στον ΟΦΗ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Πολύ καλή διαιτησία από τον Τζήλο που είχε σημαντική και ουσιαστική βοήθεια από το VAR σε όλες τις δύσκολες φάσεις της αναμέτρησης. Ορθά ακυρώνει το γκολ του Γιαννούλη, ορθά μετρά το δεύτερο τέρμα του Μάνου που δεν ήταν οφ-σάιντ και πολύ σωστά ακυρώνει ένα γκολ του Δώνη, μιας και η μπάλα είχει βγει πρώτα κόρνερ. Ο ορισμός της σωστής χρήσης του VAR ενώ ορθά δίνει πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού σε ανατροπή του Περέα από τον Μαρινάκη. Σωστή η αποβολή του Κουρμπέλη.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο ΟΦΗ με εξαιρετική εμφάνιση, πολύ καλό ποδόσφαιρο και μια εικόνα εμφανούς ανωτερότητας, νίκησε 3-1 τον ανύπαρκτο Παναθηναϊκό μέσα στο ΟΑΚΑ και μετά το Χαριλάου, επιβεβαίωσε πως φέτος χτίζει κάτι πάρα πολύ καλό. Από την άλλη, το Τριφύλλι ήταν ένα… πράσινο χάλι, δεν νίκησε ούτε την δεύτερη αγωνιστική αλλά το μεγαλύτερο του πρόβλημα δεν ήταν το αποτέλεσμα. Ήταν η εικόνα. Αποκαρδιωτική…

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Πούγγουρας, Νούνες (60’ Μολό), Ινσούα, Κουρμπέλης, Ζαχίντ, Δώνης, Κολοβός (70’ Περέα), Μακέντα, Χατζηγιοβάνης (46’ Μπουζούκης).

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Μαρινάκης, Νάστος, Γιαννούλης (78’ Μπράουν), Κοροβέσης, Νέιρα, Μεγιάδο, Τσιλιανίδης, Ναμπί (86’ Σακόρ), Σεμέδο, Μάνος (90’ Φιγκερέιδο).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα