Βαλμπουενά: Έχει κάνει τα καλύτερά του ματς ως δεκάρι! (vids)

Βαλμπουενά: Έχει κάνει τα καλύτερά του ματς ως δεκάρι! (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Βαλμπουενά: Έχει κάνει τα καλύτερά του ματς ως δεκάρι! (vids)

bet365

Ο Ματιέ Βαλμπουενά ετοιμάζεται να καλύψει το κενό του Κώστα Φορτούνη στην ομάδα του Ολυμπιακού, με τον Γάλλο άσο να έχει κάνει τα κορυφαία παιχνίδια στην καριέρα του ως δεκάρι.
Το «μικρό ποδήλατο», όπως είναι το προσωνύμιό του, χρησιμοποιήθηκε αρκετά από τον Πέδρο Μαρτίνς στην προετοιμασία του Ολυμπιακού ως αντί-Φορτούνης. Ειδικότερα ο 34χρονος Ματιέ Βαλμπουενά έχει αγωνιστεί συνολικά, σε συλλογικό επίπεδο, 183 φορές ως «δεκάρι». Οι επιδόσεις του αποδεικνύονται εξαιρετικές. Και αυτό διότι είχε συμμετοχή σε 76 τέρματα! Είναι 23 φορές που έχει «χτυπήσει» τους αντιπάλους από την θέση «10» και 53 οι ασίστ του. Μάλιστα έχει τις 131 παρουσίες του με 16 γκολ και 32 ασίστ ως δεκάρι της Μαρσέιγ, εκεί που έκανε το όνομά του μεγάλο και έφτιαξε για τα καλά την καριέρα του.
Στην Εθνική Γαλλίας έχει επίσης παίξει ως δεκάρι. Σε φιλικό με την Γερμανία το 2013, είχε γκολ ως «δεκάρι», ενώ από την ίδια θέση είχε ασίστ σε ένα ματς των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με την Φινλανδία την ίδια χρονιά, αλλά και σε ένα φιλικό με αντίπαλο την Ισπανία το 2014. Με την Εθνική της χώρας του είχε και άλλες παρουσίες ως δεκάρι. Με την Φενέρ από την άλλη είχε τέσσερα ματς σε ρόλο πιο κλασικού οργανωτή, όπου όμως είχε να επιδείξει δύο γκολ και ενώ... έφτιαξε άλλα τέσσερα τέρματα για τους συμπαίκτες του.
- Οι φωτογραφίες στην Gallery είναι από το Transfermarkt.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα