Ολυμπιακός - Λέχια Γκντανσκ 1-1

Ολυμπιακός - Λέχια Γκντανσκ 1-1

Ολυμπιακός - Λέχια Γκντανσκ 1-1

bet365

Ο Ολυμπιακός με το γκολ του Γκερέρο στην τελευταία φάση του αγώνα... πέτυχε την 3η διαδοχική ισοπαλία επί πολωνικού εδάφους με το 1-1 κόντρα στη Λέχια. «Λάμψη» Σεμέδο στην άμυνα, ορεξάτος ο Βαλμπουενά. Ανησυχία για τον τραυματισμό του Βούκοβιτς. Από λάθος του Σιαμπάνη το γκολ της πολωνικής ομάδας.

«Πρόβα» ενόψει Πλζεν φάνηκε να κάνει ο Πέδρο Μαρτίνς με την αρχική 11αδα που παρέταξε κόντρα τους Πολωνούς. Στην εστία βρέθηκε ο Σα, δεξιά στην άμυνα ο Ομάρ, αριστερά ο Τσιμίκας και στο κέντρο της οι Σεμέδο και Βούκοβιτς, με τον Πορτογάλο να παίζει για πρώτη φορά βασικός. Ο Μπουχαλάκης με τον Γκιλιέρμε έπαιξαν στον άξονα, ο Ποντένσε αριστερά, ο Ντουρμισάι δεξιά και ο Μπρούνο πίσω από τον προωθημένο Φορτούνη.

Στην επίθεση ο Μαρτίνς έκανε πολλές αλλαγές στις θέσεις των παικτών, με τον Ντουρμισάι να αλλάζει συχνά μεταξύ δεξιού εξτρέμ και φορ, αντίστοιχα με τον Μπρούνο που έπαιξε τόσο πίσω από τον αρχηγό των Πειραιωτών, όσο και δεξιά.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πιο δραστήριοι, παίρνοντας τη μπάλα κι επιχειρώντας να την κυκλοφορήσουν, ώστε να βρεθούν με καλές αξιώσεις σε θέση βολής. Η πρώτη καλή στιγμή πάντως προέκυψε έπειτα από λάθος της άμυνας της Λέχια. Συγκεκριμένα στο 7’ ο Φορτούνης πήρε τη μπάλα έπειτα από κακή αντίδραση του Ναλέπα και πλάσαρε προς την εστία, όμως ο Αλομέροβιτς απέκρουσε παρότι βρέθηκε εκτός θέσης.

Στην επόμενη φάση στο ίδιο λεπτό το «καμπανάκι» χτύπησε για την ελληνική άμυνα και μάλιστα δυνατά, με δοκάρι για τη Λέχια. Ο Σόμπιεκ έκανε γύρισμα από αριστερά στην περιοχή, η μπάλα πέρασε και η κακή αντίδραση του Τσιμίκα την έφερε τον Μαουλάνα, που με πλασέ από κοντά την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι.

Έκτοτε η κατοχή παρέμεινε οριακά «ερυθρόλευκη» (58-42%), χωρίς πάντως καλές φάσεις για τις δυο ομάδες. Στα θετικά για τον Ολυμπιακό καταγράφηκε η σταθερή παρουσία του Σεμέδο, που «καθάρισε» αρκετές φάσεις ψηλά και χαμηλά, ενώ στα αρνητικά η αντικατάσταση του Βούκοβιτς λόγω τραυματισμού στον οπίσθιο μηριαίο, καθώς και η ελλιπής υποστήριξη στον Ομάρ στα δεξιά, απ’ όπου δέχθηκε αρκετές επιθέσεις.

Στο δεύτερο μέρος ο Βαλμπουενά πέρασε πρώτος στο παιχνίδι ως αλλαγή, ενώ συνολικά όσοι διακρίθηκαν στο πρώτο ημίχρονο (Μπουχαλάκης, Ποντένσε κυρίως) φάνηκαν να κουράζονται. Στο 65’ ο Μαρτίνς άλλαξε όλους όσους ξεκίνησαν, εν μέσω μικροεντάσεων για τα μαρκαρίσματα εκατέρωθεν.

Το σκορ άνοιξε στο 69’ και δυστυχώς για τον Μάριο Σιαμπάνη, «σημάδεψε» το ανεπίσημο ντεμπούτο του με τη νέα του ομάδα. Σε μια εύκολη φάση που προήλθε από γύρισμα του Μπα βγήκε χαλαρά με τα πόδια, έχασε την κόντρα και ο Βόλσκι το εκμεταλλεύτηκε, πλασάροντας σε κενή εστία για το 0-1.

Με εξαίρεση τον δραστήριο Μασούρα και τον ποιοτικό Βαλμπουενά, οι υπόλοιποι δεν κατάφεραν να προσαρμοστούν αρκετά ώστε να απειλήσουν. Στο 88’ ο Σιαμπάνης κατάφερε να μετριάσει τις κακές εντυπώσεις που άφησε στη φάση του γκολ, αποκρούοντας πλασέ από πολύ κοντά διώχνοντας με το αριστερό χέρι.

Τελικά πάντως το αποτέλεσμα διασώθηκε με κοντινό πλασέ του Γκερέρο στην τελευταία φάση, που έφερε και την τρίτη ισοπαλία σε ισάριθμα φιλικά επί πολωνικού εδάφους για τους Πειραιώτες.

Συνολικά πάντως ο Ολυμπιακός έδειξε ότι θέλει δουλειά στη δημιουργία, αφού πολλάκις επέδειξε αδυναμία στο να φέρει τη μπάλα στην περιοχή με αξιώσεις, ενώ από τους επιθετικούς του ο Ντουρμισάι δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και οι Σολδάνο και Γκερέρο δεν πρόλαβαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, αν και ο Ισπανός πρόλαβε να «γράψει» το γκολ.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Σα (65’ Σιαμπάνης), Ομάρ (65’ Τοροσίδης), Σεμέδο (65’ Παπαδόπουλος), Βούκοβιτς (35΄Μπα), Τσιμίκας (63’ Κούτρης), Γκιλιέρμε (65’ Σουρλής), Μπουχαλάκης (65’ Σολδάνο), Μπρούνο (65’ Γ. Μασούρας), Φορτούνης (65’ Ανδρούτσος), Ποντένσε (65’ Γκερέρο), Ντουρμισάι (52’ Βαλμπουενά)

Λέχια Γκντανσκ: Αλομέροβιτς, Φίλα, Ναλέπα, Μαλόκα, Μλαντένοβιτς, Λούκασικ, Κουμπίτσκι, Γκάγιος, Βίκρι, Σόμπιεκ, Ουντόβισιτς

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα