Ο Σουντανί, ο Ποντένσε κι ο Αφελάϊ!

Ο Σουντανί, ο Ποντένσε κι ο Αφελάϊ!

Ο Σουντανί, ο Ποντένσε κι ο Αφελάϊ!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τον Σουντανί, θυμίζοντας λίγο τον…Ποντένσε και σχολιάζοντας κάτι για τον…Αφελάϊ!

Ουρουγουάη - Ιαπωνία με ακόμα καλύτερες αποδόσεις και άμεση απόδοση κερδών*. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Δεν αρνείται κανείς ότι είναι ένα ζήτημα ότι ο Χιλάλ Σουντανί προέρχεται από πολύμηνη αποχή, λόγω της επέμβασης στο γόνατο του τον περασμένο Νοέμβρη.

Από την άλλη, αυτό δεν σημαίνει ότι ο τόσο έμπειρος και τόσο καλός αυτός παίκτης θα βγει ντε και καλά προβληματικός από πλευράς τραυματισμών. Αυτά, τα όποια δυσάρεστα κι ευχάριστα, θα τα δούμε μέσα από την πορεία. Δηλαδή, πιστεύει κανείς ότι ο Ολυμπιακός δεν τον «ξετίναξε» στα ιατρικά κι εργομετρικά τεστ πριν του δώσει το διετές συμβόλαιο;

Εγώ θα ήθελα να υπενθυμίσω κάτι για την ίσως πιο σημαντική, όπως αποδείχθηκε, περσινή μεταγραφή του συλλόγου, τον Ποντένσε-πιο σημαντική από πλευράς συνδυασμού απόδοσης του, αλλά και προοπτικής, μεταπωλητικής αξίας του κλπ, κλπ.

Όταν λοιπόν ο Ολυμπιακός έφερε τον Ποντένσε, τον περασμένο Ιούνιο, ο Πορτογάλος ήταν έξι μήνες εκτός αγώνων. Είχε σπάσει το πόδι του το Γενάρη του 2018 και είχε κάνει επέμβαση. Κι όμως, τον είδαμε ότι ήρθε, έπαιξε κανονικά, εννοώ χωρίς κανένα πρόβλημα τραυματισμού κι έπαιξε και καλά, συνολικά 41 παιχνίδια…Τώρα, ουδείς θυμάται ότι ο Ποντένσε ήρθε έχοντας αποχή τόσων μηνών, από κάταγμα και χειρουργείο. Πολύ απλά, γιατί δεν έβγαλε κανένα τραυματισμό και γιατί πήγε καλά-παρεμπιπτόντως, πήρε κιλάκια στις φετινές διακοπές του ο «κοντός», όπως είδαμε και στις φωτογραφίες του φιλικού.

Προσέξτε, εγώ δεν μπορώ να προεξοφλήσω τι θα κάνει ο Σουντανί, ο οποίος άλλωστε οδεύει στα 32, άρα είναι σχεδόν εννιά χρόνια μεγαλύτερος του Ποντένσε-η δε επέμβαση του είναι για χιαστούς. Αυτό που μπορώ να εικάσω, αναλύοντας όλη την καριέρα του, είναι ότι εάν δεν βγάλει προβλήματα στα πόδια του, μπορεί να βοηθήσει εξαιρετικά τον Ολυμπιακό. Και από την στιγμή που το ιατρικό τιμ άναψε πράσινο φως, κάτι σημαίνει. Κάτι είδε κι άναψε πράσινο.

Μόλις δε την επομένη ημέρα της μεταγραφής του Σουντανί, η Άϊντχοβεν, που για…λίγο δεν θα είναι ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στα προκριματικά του Ιουλίου στο Τσάμπιονς Λιγκ, ανακοίνωσε την απόκτηση του Αφελάϊ. Ξέρετε από πότε έχει να παίξει σε επίσημο αγώνα ο 33χρονος Ολλανδός κυνηγός; Από το Δεκέμβριο του 2017. Είναι δηλαδή εκτός δράσης πάνω από ενάμιση χρόνο. Έχει δε συνεχή προβλήματα τραυματισμών από τον Απρίλιο του 2016, δηλαδή εδώ και παραπάνω από μία τριετία. Η επιστροφή του όμως, μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια στην PSV αντιμετωπίστηκε αν μη τι άλλο με σεβασμό…

Τέλος πάντων, αν θέλετε την γνώμη μου, ο Ολυμπιακός τον Σουντανί τον παίρνει για 25 καλά παιχνίδια στη σεζόν, όχι για 50. Το ίδιο και τον Βαλμπουενά. Αν πάρει η ομάδα 25 καλά παιχνίδια από αυτούς τους δύο ποιοτικούς κι έμπειρους παίκτες, θα είναι μια χαρά. Κι όσα περισσότερα πάρει, ακόμη καλύτερα.

Με το βάθος του ρόστερ που είμαι σίγουρος ότι θα έχει ο Ολυμπιακός, αν όντως πάρει από αυτούς τους δύο παίκτες αυτά τα καλά παιχνίδια, θα είναι δύσκολο να μην κάνει τη διαφορά, έχοντας και τους Φορτούνη, Ποντένσε και παίρνοντας κι ένα φορ με καλή επαφή με το γκολ.

Άσχετο: Ταινία για απόψε, Paulina (00.10) στην Cosmote Cinema 2

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.