ΠΑΟΚ: Τα… μυστικά του Ροντρίγκο Σοάρες (pics-vids)

ΠΑΟΚ: Τα… μυστικά του Ροντρίγκο Σοάρες (pics-vids)

ΠΑΟΚ: Τα… μυστικά του Ροντρίγκο Σοάρες (pics-vids)

bet365

Ο Ροντρίγκο Σοάρες είναι ο εκλεκτός του ΠΑΟΚ για τα «φτερά» της άμυνας του και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει το προφίλ του Βραζιλιάνου μπακ, που βρίσκεται προ των πυλών της Τούμπας.

Ολλανδία - Αγγλία με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Σε μια άκρως «ψαγμένη» επιλογή καταλήγει ο ΠΑΟΚ φέρνοντας τον γεννημένο στις 26 Δεκεμβρίου του 1992, Ροντρίγκο Σοάρες στην Τούμπα, μετά από την καλύτερη σεζόν της καριέρας του στο πορτογαλικό πρωτάθλημα.

Ο 26χρονος Βραζιλιάνος αμυντικός ως δεξιός μπακ έκανε πράγματα και θαύματα την σεζόν που μας πέρασε στη Liga NOS, αλλά μπορεί να αγωνιστεί και στο αριστερό άκρο της άμυνας, όπως το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τον Λέο Μάτος, σε μια προσπάθεια των Νταμπλούχων Ελλάδας να έχουν πολλές και σημαντικές λύσεις μαζί με τον Δημήτρη Γιαννούλη στα μετόπισθεν τους μέχρι να επιστρέψει ο Αντρέ Βιεϊρίνια.

Τον περασμένο Νοέμβριο η Άβες ήταν καθηλωμένη στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και ελάχιστοι της έδιναν ελπίδες παραμονής στη μεγάλη κατηγορία της Πορτογαλίας. Αυτός που δεν έχασε την πίστη του ήταν ο Ροντρίγκο Σοάρες, ο οποίος δήλωνε δημόσια πως η εικόνα της ομάδας, χάρη στην υποστήριξη του κόσμου, θα αλλάξει προς το καλύτερο και θα μπορέσει να κάνει το μεγάλο «καμ μπακ».

Αυτή η πίστη ήταν που τον οδήγησε να κάνει τρελά πράγματα στον εκπληκτικό δεύτερο γύρο της Liga NOS και στο τέλος να είναι ο Νο 1 υπεύθυνος για την σωτηρία της ομάδας του. Ο Βραζιλιάνος ανακηρύχθηκε από τους προπονητές της Liga NOS ως καλύτερος αμυντικός του πρωταθλήματος για το μήνα Απρίλιο και ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 33 (στις 34) συμμετοχές, όλες βασικός και αναντικατάστατος στο 90λεπτο, 4 γκολ, 5 ασίστ.

Στον πρώτο του χρόνο (2017-18) με τη φανέλα της Άβες, επίσης, έφτασε να μετράει 33 συμμετοχές, αλλά με λιγότερη παρουσία στο επιθετικό κομμάτι, σημειώνοντας μόλις ένα γκολ, όπως ο ίδιος είχε πει, «από τα ομορφότερα εκείνης της σεζόν».

Οι εμφανίσεις του, κυρίως στο δεύτερο μισό της φετινής χρονιάς, ήταν άκρως εντυπωσιακές, το ίδιο και τα νούμερα του με μια μικρομεσαία ομάδα, που πάλευε για να παραμείνει στην κατηγορία.

Κι όμως, κατόρθωσε μέσα στο χορτάρι να «βάλει τα γυαλιά» σε πολλούς από αυτούς που δεν του έδιναν την παραμικρή τύχη, ολοκληρώνοντας το πρωτάθλημα με τις περισσότερες (118) «key passes» (πάσες-κλειδιά που καταλήγουν σε ευκαιρίες ή γκολ) από κάθε άλλο ποδοσφαιριστή και στο 90λεπτο έφτανε το εκπληκτικό 3,66 πολύ πάνω από Πίζι (Μπενφίκα), Μπρούνο Φερνάντες (Σπόρτινγκ), Παουλίνιο (Πορτιμονένσε), Άλεξ Τέγιες (Πόρτο).

Εκείνο το διάστημα τα νούμερα του τον κατέτασσαν ως τον πιο δημιουργικό αμυντικό της Ευρώπης, πάνω από τον Τέγιες (Πόρτο), Κίμιχ (Μπάγερν), Μαξ (Αουγκσμπουργκ), Χάλστενμπεργκ

Όλα αυτά τα κατορθώματα τον έβαλαν με «κλειστά μάτια» στην καλύτερη ενδεκάδα της Liga NOS από την ιστοσελίδα «goalpoint.pt», που καταγράφει με αριθμούς την πορεία των ποδοσφαιριστών στο πορτογαλικό πρωτάθλημα. Μέσα στην καλύτερη ενδεκάδα τον είχε και η έγκυρη ιστοσελίδα «Maisfutebol», όπου στη δική της ειδική βαθμολογία συγκέντρωσε 105 βαθμούς σε 33 αγώνες, την ίδια ώρα που ο Μιλιτάο της Πόρτο είχε έξι λιγότερους…

Λογικό και επόμενο να προκύψει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων, μεταξύ αυτών και η ΑΕΚ, η οποία τον έχει τσεκάρει κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν, όπως επισήμανε το ίδιο διάστημα η πορτογαλική εφημερίδα «Record», ενώ προς τα τέλη Μαΐου οι Πορτογάλοι έγραψαν για το φλερτ της επιστροφής του στο «Ντραγκάο» και την Πόρτο.

«Ο Ροντρίγκο αρέσει στον Κονσεϊσάο», ήταν ο κεντρικός τίτλος της «Jornal de Notícias», με τους «Δράκους» να ψάχνουν ενίσχυση στα φτερά της άμυνας τους, μετά την αποχώρηση του Μιλιτάο (Ρεάλ Μαδρίτης) και του Μάξι Περέιρα.

Ο Βραζιλιάνος που είχε περάσει από την Πόρτο παίζοντας κατά κύριο λόγο στη δεύτερη ομάδα, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα την σεζόν 2015-16, είχε τα χαρακτηριστικά που έψαχνε στην αγορά ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο, αν και υπήρχε έντονο ενδιαφέρον από το εξωτερικό, από ομάδες της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Τουρκίας και της Ελλάδας, την ίδια ώρα που τα οικονομικά της Άβες δεν επέτρεπαν την παραμικρή σκέψη για πρόταση παραμονής μιας και η Γκρέμιο Ανάπολις διατηρούσε τα δικαιώματά του.

Πέρυσι, ο Ροντρίγκο αγωνίστηκε ως δεξί μπακ στη πλειοψηφία των αγώνων του πρώτου γύρου και ως φουλ μπακ-χαφ στη πλειοψηφία των αγώνων του δεύτερο γύρου, όταν και άλλαξε σχηματισμό από 4-2-3-1 σε 3-4-3. Με βάση την στατιστική, αναδείχθηκε μέσα στην καλύτερη πεντάδα ακραίων αμυντικών του πρωταθλήματος, αλλά δεν τον χωρούσε άλλο ο τόπος στο «Estádio do CD Aves», όπου έβγαζε τίμια το ψωμί του για δύο χρόνια.

Στις 21 Μαΐου αποχαιρέτισε την ομάδα και τους φιλάθλους της Άβες δείχνοντας ξεκάθαρα τις προθέσεις του να ψάξει για κάτι καλύτερο.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους που έκαναν πραγματικότητα την παραμονή, όλους αυτούς οι οποίοι αγωνιστήκαμε μαζί μέσα από πολλές δυσκολίες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να επιτύχουμε τον στόχο.

Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω την CD AVES για όλα όσα έδωσε στην καριέρα μου. Ένα σωματείο στο οποίο έζησα την καλύτερη περίοδο σε προσωπικό επίπεδο, πέτυχα σημαντικά πράγματα, έκανα πολλούς φίλους που θα κρατήσω για ζωή. Ευχαριστώ τους φιλάθλους που πάντα με υποστήριξαν και μου έδειξαν όλη την αγάπη τους.

Ίσως με λόγια, δεν θα είναι δυνατόν να μεταφράσω όλα όσα σημαίνει η Άβες στη ζωή μου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το μόνο που μπορώ να τους πω είναι ότι ήταν χαρά μου να φορέσω αυτή τη φανέλα και να ξέρουν ότι προσπάθησα να την τιμήσω κάθε φορά που βρισκόμουν στο γήπεδο. Θα είστε για πάντα στην καρδιά μου και μέρος της ιστορία μου», έγραψε στο αποχαιρετιστήριο μήνυμα του ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα