ΟΦΗ: «Ανοικτό» το θέμα του διπλώματος του Βέρα

ΟΦΗ: «Ανοικτό» το θέμα του διπλώματος του Βέρα

ΟΦΗ: «Ανοικτό» το θέμα του διπλώματος του Βέρα

bet365

Νεφελώδες παραμένει το τοπίο γύρω από το status του Χάιμε Βέρα στον ΟΦΗ, λόγω του διπλώματος που κατέχει, με τον σύλλογο να κινείται για την άμεση επίλυση του ζητήματος.

Ο Χιλιανός τεχνικός πέτυχε με τον ΟΦΗ τον στόχο της παραμονής στη Super League, κερδίζοντας το στοίχημα που ανέλαβε μεσούσης της σεζόν, όταν αντικατέστησε τον Νίκο Παπαδόπουλο στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Υπό κανονικές συνθήκες θα σχεδίαζε ήδη ανεμπόδιστα την επόμενη χρονιά, μαζί με τον βοηθό του, Αλεχάντρο Ίσις. Άλλωστε αυτό το διάστημα αμφότεροι βρίσκονται στην Ελλάδα με τις οικογένειές τους, συνδυάζοντας διακοπές με δουλειά για τον σύλλογο.

Το «αγκάθι» με το δίπλωμά του ωστόσο κρατάει ακόμα την εξέλιξη στο pause, λόγω της πλούσιας εκτός Ευρώπης προϋπηρεσίας του, μιας και από το 2010 ως το 2019 ήταν προπονητής στην πατρίδα του, τη Χιλή. Για τους μη Ευρωπαίους προπονητές απαιτείται προϋπηρεσία πέντε ετών και πλέον σε ομάδες πρώτης κατηγορίας, κριτήριο που πληροί ο 56χρονος τεχνικός. Το γεγονός ωστόσο πως δεν κατέχει το δίπλωμα Pro της UEFA περιπλέκει την κατάσταση, αφού αυτό είναι απαραίτητο για έναν προπονητή, ώστε να βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία ενός συλλόγου πρώτης κατηγορίας στις χώρες της UEFA, καθώς και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το θέμα αναμένεται να διευθετηθεί το προσεχές διάστημα, με τις λύσεις να είναι οι εξής δυο. Είτε θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στελεχών της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στη Ρόδο στα μέσα Ιουνίου, που είναι και η σχολή προπονητών, είτε θα επισκεφθεί τη Νιόν ο ίδιος ο Βέρα, προκειμένου να περάσει από συνέντευξη και να διευθετήσει σε συνεννόηση με την UEFA το ζήτημα. Πιθανότερο φαντάζει το πρώτο ενδεχόμενο και όλα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται πως από τον Φεβρουάριο μέχρι το τέλος της σεζόν ο ΟΦΗ δήλωνε τυπικά ως πρώτο προπονητή τον Νίκο Καραμπετάκη, που διέθετε το UEFA Pro Licence.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα