Πως γίνονται τα playoffs και τα playouts στα ξένα πρωταθλήματα

Πως γίνονται τα playoffs και τα playouts στα ξένα πρωταθλήματα

bet365

Η Super League 1 αλλάζει και το gazzetta.gr αναλύει τι γίνεται σε Βουλγαρία, Δανία και Ισραήλ που έχουν τις ίδιες ομάδες και φυσικά playoffs και playouts.

Επιστροφή χρημάτων* στο Τσέλσι - Άρσεναλ και σούπερ αποδόσεις στο Europa League από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ο κύβος ερρίφθη. Η Super League 1 αλλάζει. Οχι μόνο με τις ομάδες που θα έχει (14 από 16) αλλά και από το πως θα αναδεικνύεται ο πρωταθλητής, τα ευρωπαϊκά εισιτήρια αλλά και οι ομάδες (ή η ομάδα) που θα υποβιβάζεται. Οπως έγινε γνωστό από το Δ.Σ. του συνεταιρισμού θα υπάρξουν playoffs από τις θέσεις 1-6 για την ανάδειξη του πρωταθλητή και playouts από τις θέσεις 7-14.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το format και αν φυσικά θα υπάρξει επιπλέον γύροι για κάποιο ευρωπαϊκό εισιτήριο ή για τις ομάδες που θα υποβιβάζονται. Τι γίνεται όμως στην Ευρώπη και στα πρωταθλήματα που έχουν το ίδιο στυλ πρωταθλήματος;

Αρχικά να σας ενημερώσουμε ότι αυτήν την στιγμή 15 πρωταθλήματα έχουν ακριβώς την ίδια λογική. Δηλαδή playoffs για τις πρώτες έξι θέσεις και playouts για τις υπόλοιπες.

Αυστρία, Βέλγιο, Β. Ιρλανδία, Βουλγαρία, Δανία, Ισραήλ, Κύπρος, Λιθουανία, Ουκρανία, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία, Σκωτία, Σλοβακία και Φινλανδία.

Ομως μόνο τα τέσσερα από αυτά τα 15 έχουν ακριβώς τις ίδιες ομάδες που θα έχουμε κι εμείς από την επόμενη σεζόν. Η Βουλγαρία, η Δανία, το Ισραήλ και η Ρουμανία. Πως λειτουργούν αυτά τα πρωταθλήματα λοιπόν;

Ας πάμε στο εύκολο. Αυτό του Ισραήλ.

  • 26 ματς πρωταθλήματος για κάθε ομάδα με εντός κι εκτός έδρας αγώνες.
  • Οι ομάδες 1-6 δίνουν άλλα δέκα παιχνίδια (το σύνολο 36 λοιπόν) με εντός κι εκτός έδρας αγώνες στους οποίους θα κριθούν πρωτάθλημα και ευρωπαϊκά εισιτήρια.
  • Οι ομάδες 7-14 δίνουν άλλα επτά ματς (το σύνολο 33). Ενα ματς με όλους (μετά από κλήρωση για έδρες) και οι δύο τελευταίοι υποβιβάζονται.


Συνεχίζουμε με το πρωτάθλημα της Δανίας.

  • 26 ματς πρωταθλήματος για κάθε ομάδα με εντός κι εκτός έδρας αγώνες.
  • Οι ομάδες 1-6 δίνουν αλλα δέκα ματς (το σύνολο 36) με εντός κι εκτός έδρας αγώνες στους οποίους θα κριθούν πρωτάθλημα και όλα τα ευρωπαϊκά εισιτήρια εκτός από το τελευταίο του Europa League.
  • Οι ομάδες 7-14 χωρίζονται σε δύο γκρουπ των τεσσάρων:
  • Αυτές που τερμάτισαν 7-10-11-14 το ένα κι αυτές που τερμάτισαν 8-9-12-13 το άλλο.
  • Δίνουν έξι ματς με εντός κι εκτός έδρας και οι δύο πρώτες από κάθε όμιλο μπαίνουν σε ένα νοκ άουτ τουρνουά (πάλι με εντός κι εκτός έδρας αγώνες). Ο νικητής του τουρνουά παίζει ένα ματς (τελικός) με την ομάδα που έχει το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο από την πρώτη εξάδα για το ποιος θα βγει Ευρώπη.
  • Οσον αφορά τον υποβιβασμό;

- Οι ομάδες που τερμάτισαν στην 3η θέση των δύο ομίλων παίζουν μεταξύ τους. Ο νικητής μένει στην κατηγορία, ο χαμένος παίζει με τον 3ο της δεύτερης κατηγορίας (διπλά ματς)
- Οι ομάδες που τερμάτισαν στην 4η θέση των δύο ομίλων παίζουν μεταξύ τους. Ο νικητής παίζει με τον 2ο της δεύτερης κατηγορίας και ο χαμένος υποβιβάζεται.

Ακρίβως το ίδιο format έχει και το πρωτάθλημα της Βουλγαρίας.

Στην Ρουμανία τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα.

  • 26 ματς πρωταθλήματος για κάθε ομάδα με εντός κι εκτός έδρας αγώνες.
  • Οι ομάδες 1-6 δίνουν άλλα δέκα παιχνίδια (το σύνολο 36 λοιπόν) με εντός κι εκτός έδρας αγώνες στους οποίους θα κριθούν πρωτάθλημα και ευρωπαϊκά εισιτήρια.
  • Οι ομάδες 7-14 δίνουν άλλα δεκατέσσερα ματς (το σύνολο 40). Διπλα ματς με όλους με τους δύο τελευταίους να υποβιβάζονται και τον 6ο της ειδικής βαθμολογίας να παίζει αγώνες μπαράζ με τον 3ο της δεύτερης κατηγορίας (διπλά ματς).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα