Διαμαντόπουλος: «Αυτόν τον Άρη θέλουμε»

Διαμαντόπουλος: «Αυτόν τον Άρη θέλουμε»

Διαμαντόπουλος: «Αυτόν τον Άρη θέλουμε»

bet365

Ο αθλητικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, Ντίνος Διαμαντόπουλος, αξιολόγησε τη χρονιά για τον Άρη, μίλησε για την επόμενη και στάθηκε τόσο σε μεταγραφικά ζητήματα όσο και στο ενδεχόμενο πωλήσεων.

Αρχικά ο Ντίνος Διαμαντόπουλος αναφέρθηκε στην έναρξη της συνεργασίας του με τον Άρη. «Ξεκινήσαμε τον σχεδιασμό, ένα μεγάλο κομμάτι του οποίου είχε τρέξει ήδη από τους κ. Ερέρα και Καρυπίδη το προηγούμενο διάστημα. Η μεγαλύτερη δυσκολία ήταν να βγούμε στην αγορά του εξωτερικού, λόγω της προηγούμενης κατάστασης του Άρη, του παλιού χρέους προς ατζέντηδες και ποδοσφαιριστές και προφανώς του ότι κάποιοι άνθρωποι έχασαν τα χρήματα τους ή ακόμα τα διεκδικούν. Βρήκαμε αρκετές κλειστές πόρτες και προσπαθήσαμε να αποκαταστήσουμε κάποια πράγματα όσον αφορά στο όνομα του Άρη. Το πετύχαμε σε μεγάλο βαθμό», είπε.

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση του υλικού που υπήρχε στην ομάδα, σημείωσε: «Η αρχική μας προσέγγιση ήταν να μην αδικήσουμε κανένα παιδί. Για το λόγο αυτό ξεκινήσαμε προπονήσεις στις αρχές Ιουλίου και μάλιστα επρόκειτο να ξεκινήσουμε στο Ρύσιο, όμως τότε είχαμε έργα εκεί και έτσι επιλέξαμε να πάμε στα 3-5 Πηγάδια. Εκεί κάναμε την αποτίμηση. Αξιολογήσαμε κάποια παιδιά, άλλα τα κρατήσαμε και άλλα έφυγαν όπως ξέρετε. Νομίζω ότι στην πρώτη φάση του ρόστερ - και για τις όποιες δυσκολίες είχαμε στο πρώτο εξάμηνο - είχαμε σχετικά ποιοτικό έμψυχο δυναμικό. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον κύριο Ερέρα, που ήταν πολύ σοβαρός και αξιόλογος μέχρι και την τελευταία ημέρα της συνεργασίας μας, άσχετα αν διαφωνήσαμε κάποια στιγμή στην φιλοσοφία της ομάδας. Για μένα αυτό ήταν κάτι πολύ βασικό.

Στη συνέχεια, έγινε η επιλογή του κ. Παντελίδη. Περάσαμε από πολλά κύματα και πολλές δυσκολίες. Πλήρωσε και ο ίδιος το κόστος, για το οποίο ήταν βέβαια ενήμερος. Του είχα πει ότι θα βασανιστούμε τους πρώτους δύο-τρεις μήνες. Το ήξερε όταν ήρθε. Γνώρισε επίσης ότι αυτό το πράγμα πιθανόν να οδηγούσε σε αποτυχία, παρόλα αυτά οδήγησε σε επιτυχία. Επωμιστήκαμε όλο το βάρος εκείνη την περίοδο εννοείται - και ο κύριος Καρυπίδης ο οποίος μας στήριξε. Είχαμε μια άτυχη στιγμή στο Κύπελλο. Δεν ήταν σωστό για τον κόσμο πρώτα απ' όλα, αλλά και για εμάς, να αποκλειστούμε από μια ομάδα μικρότερης κατηγορίας. Ήταν κι αυτό κομμάτι της διαδικασίας που έπρεπε να ζήσουμε. Ίσως αυτό μας οδήγησε να γίνουμε καλύτεροι ως ομάδα στον δεύτερο γύρο».

Αναφερόμενος στο παιχνίδι στο οποίο ο ίδιος είδε την ομάδα να αλλάζει, σημείωσε: «Στον αγώνα με τον Παναιτωλικό. Παρότι όλοι αναφέρονται στον αγώνα της Ξάνθης. Προσωπικά είδα κόντρα στον Παναιτωλικό μια ομάδα να τρέχει επί ενενήντα λεπτά με δέκα ποδοσφαιριστές. Είχαμε ατομικά λάθη που οδήγησαν στην ήττα, αλλά εγώ είδα την ιδέα της ομάδας. Γι' αυτό αποκλειστήκαμε και από τον Εργοτέλη. Δεν είχε δυνατότητα τότε η ομάδα να επαναλαμβάνει τα επίπεδα απόδοσης με τα τρεξίματα που είχε».

Για τον στόχο της επόμενης χρονιάς. «Να ξαναπετύχουμε - κατ' ελάχιστον - το αυτονόητο. Και σίγουρα μια καλύτερη πορεία στο Κύπελλο. Πρέπει όμως να υπολογίσουμε κι άλλα πράγματα. Πέρα από τις αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ, η διοίκηση φρόντισε να ξεκινήσει από την πρώτη μέρα τις εργασίες στις εγκαταστάσεις. Είναι κάτι που δεν βλέπετε εσείς και ο κόσμος, το οποίο βοηθά την καθημερινότητα μας και χτίζει το προφίλ της ομάδας», είπε και αναφέρθηκε τόσος στις εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου όσο και στις ριζικές αλλαγές στο «Κλ. Βικελίδης». «Υπήρχαν και υπάρχουν ελλείψεις, οι οποίες είναι ένα πρόβλημα που κουβαλά ο οργανισμός αρκετά χρόνια. Καταλαβαίνω ότι ο ιδιοκτήτης της ομάδας δεν μπορεί από τη μία μέρα στην άλλη να φτάσει το σύλλογο σε πολύ υψηλό επίπεδο οργάνωσης. Παρόλα αυτά και χωρίς μεγάλα οικονομικά ρίσκο, ανεβάζουμε συνεχώς το επίπεδο οργάνωσης. Φέτος θα δημιουργήσουμε κι ένα medical department καθώς πέρυσι μας στοίχισαν τραυματισμοί και οι αποθεραπείες ποδοσφαιριστών. Είναι κάτι που έχει αρκετά μεγάλο κόστος, αλλά και κάτι που πρέπει να γίνει οπωσδήποτε στον Άρη για να το αφήσουμε ως παρακαταθήκη».

Για το αν το Κύπελλο Ελλάδας θα είναι ο μεγάλος στόχος της επόμενης χρονιάς. «Θα θέλαμε να κάνουμε κάτι καλό στο Κύπελλο, αλλά δεν θέλω να παραπλανήσω τον κόσμο. Είναι ένα πράγμα που περνά και από την τύχη, αναλόγως της κλήρωσης. Δεν μπορώ να το θέσω ως βασικό στόχο της ομάδας. Βασικός στόχος της ομάδας είναι να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Και πάνω σε αυτό θα δούμε τι κάνουμε και θα πούμε ότι αν έρθει κάτι καλό, θα το κυνηγήσουμε. Δε στηρίζω τη δουλειά μου και το πλάνο μου στην τύχη».

Για την τακτική προσέγγιση του Άρη στην ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. «Είναι σημαντικό να έχουμε συνέχεια. Πέρυσι, η αρχική φιλοσοφία ήταν να βρούμε και να δομήσουμε μια ομάδα, της οποίας ο σχηματισμός θα ήταν 4-3-3. Με έναν αμυντικό χαφ και δύο οκτάρια. Δεν έγινε. Μετά το πρώτο ημίχρονο άλλαξε ο σχηματισμός και δεν επανήλθε ποτέ. Φέτος θέλουμε να το κάνουμε. Θα υπάρξει μετάβαση, πιθανόν να μη γίνει στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, αλλά θα το κάνουμε στο πρωτάθλημα και θα το στηρίξουμε. Αν δούμε ότι τα παιδιά ανταποκρίνονται πιο γρήγορα σ’ αυτόν τον σχηματισμό, ενδεχομένως να τον εφαρμόσουμε και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Είμαι σίγουρος ότι θα περάσουμε το στάδιο της κριτικής μέχρι να απορροφήσει ο οργανισμός τον νέο τρόπο παιχνιδιού, αλλά θα πρέπει να τον υποστηρίξουμε.

Για τις προτεραιότητες στις μεταγραφές. «Κοιτάμε παίκτες σε κάθε θέση. Προτεραιότητα είναι ένας κεντρικός αμυντικός, ένα οκτάρι, ένας επιθετικός κι ένας winger».

Για τον Ματέο Γκαρσία: «Δεν θα μπούμε σε διαδικασία να διαλύσουμε οικονομικά τον σύλλογο για οποιονδήποτε παίκτη. Η Λας Πάλμας ζήτησε επισήμως από εμάς τρία εκατομμύρια ευρώ. Τους έκανα μια συγκεκριμένη πρόταση. Σε αυτήν την πρόταση βαδίζουμε. Δεν θα κάνουμε βήμα μπροστά. Πολλά εξαρτώνται από την πρόθεση του ποδοσφαιριστή. Δεν θέλουμε να βάλουμε έναν παίκτη απέναντι από τον πρόεδρο του να τον δικάσει. Εκτιμώ ότι αυτή η υπόθεση θα πάρει χρόνο, εκτός αν έρθει μια ομάδα που θα δώσει τα 3 εκατομμύρια. Τότε θα αποσυρθούμε».

Σχετικά με την υπόθεση του Λίντσεϊ Ρόουζ: «Αυτήν τη στιγμή έχουμε δύο μέτωπα: Την ομάδα και τον ποδοσφαιριστή. Δεν μπορούμε αυτήν τη στιγμή να υποστηρίξουμε τα 300.000€ που είναι η ρήτρα του ποδοσφαιριστή, όπως επίσης δεν ισχύει ότι είπαμε να μείνει ελεύθερος και αν έρθει. Έχουμε καλή επικοινωνία με την άλλη πλευρά και όταν το αισθάνεσαι αυτό, μπορείς να δώσει λίγο παραπάνω χρόνο».

Για την περίπτωση του επιθετικού της Λουγκάνο, Αλεξάντερ Γκερντ: «Είναι ένα από τα παιδιά που κοιτάμε. Όχι το μοναδικό όμως. Και δεν με προβληματίζει η ηλικία του».

Για το ενδεχόμενο πωλήσεων. «Δεν έχουμε βάλει πωλητήριο σε κανέναν, αλλά αν έρθει κάποια πρόταση θα τη συζητήσουμε».

Για τον Χούλιαν Κουέστα και τις διαδικασίες για την ανανέωση του συμβολαίου του: «Έχουμε ανοίξει έναν κύκλο επαφών με τον Κουέστα και πιστεύω ότι σύντομα θα έχει λήξει το θέμα. Με τα υπόλοιπα παιδιά θα μπούμε σε διαδικασία συζητήσεων στην δεύτερη φάση της μεταγραφικής περιόδου, αφού "κλείσουμε" δηλαδή τους τέσσερις που οπωσδήποτε θέλουμε».

Για τον Γιάννη Φετφατζίδη: «Δεν έχει κάποια κίνηση ως τώρα με τον Γιάννη. Γνωρίζουμε ότι ψάχνει το μεγάλο συμβόλαιο αυτήν τη στιγμή στο εξωτερικό, δεν έχω κάνει κάποια κίνηση ακόμη

Σχετικά με την επιστροφή του Μπρούνο Γκάμα. «Στις 20 Ιουνίου θα ενσωματωθεί στην προετοιμασία με τα υπόλοιπα παιδιά. Προσδοκούμε και ελπίζουμε πως θα είναι αγωνιστικά έτοιμος στον δεύτερο γύρο (σ.σ χρονικά) από αυτούς που θα παίξουμε στο Europa League».

Για τη συμφωνία με τον Νίκο Μαρτίνες: «Με το Νίκο η ατυχία ήταν ότι όσο ήταν εκείνος εδώ εγώ έλειπα, ενώ όταν γύρισα είχε ήδη φύγει για την Αργεντινή. Αλλά θα του στείλω το συμβόλαιο του να το υπογράψει από εκεί».

Για τον Γιώργο Βαλεριάνο: «Δεν θα ανανεωθεί η συνεργασία μας».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα