ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ 0-2

ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ 0-2

bet365

Αήττητος Πρωταθλητής! Ο ΠΑΟΚ με τα γκολ των Άκπομ, Σάκχοφ νίκησε στους Ζωσιμάδες, 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα (που υποβιβάστηκε) κι ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα χωρίς ήττα σε 30 αγώνες!

Το κίνητρο για το αήττητο πρωτάθλημα φάνηκε μεγαλύτερο από αυτό της παραμονής και σε συνδυασμό με την διαφορά δυναμικότητας του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα έδωσε τη νίκη στους Θεσσαλονικείς με 2-0. Μια νίκη που έφερε την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου στους 80 βαθμούς έχοντας 25 νίκες, 4 ισοπαλίες και καμία όπως αναφέραμε ήττα.

Στον αντίποδα οι Ηπειρώτες που από την στιγμή που κέρδισε ο ΟΦΗ στο Περιστέρι τον Ατρόμητο και να έπαιρναν το τρίποντο δεν θα κέρδιζαν τίποτα, υποβιβάστηκαν στην Super League 2, με τον ΟΦΗ να δίνει μπαράζ παραμονής με τον Πλατανιά που τερμάτισε στην δεύτερη θέση της φετινής Football League.

Κακό πρώτο μέρος με ένα δοκάρι για ΠΑΟΚ

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο μέρος. Ένα πρώτο μέρος που στο μεγαλύτερο διάστημα ανήκε στον ΠΑΟΚ, χωρίς όμως να υπάρχουν οι πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Για την ακρίβεια είχαμε ακριβώς δύο. Η πρώτη στο 14' με τον Μιχαήλ να νικάει τον Άκπομ, με τον Άγγλο να κάνει άσχημο τελείωμα και η δεύτερη και μεγαλύτερη στο 30' με τον Ολιβέιρα να στέλνει με φάουλ την μπάλα στο δοκάρι των «κυανόλευκων».

Άκπομ, Σάκχοφ και διακοπές στο δεύτερο

Το δεύτερο είχε σαφώς μεγαλύτερο ενδιαφέρον και δεν μιλάμε μόνο γιατί μπήκαν δύο γκολ (και τα δύο τα πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι), αλλά γιατί είχαμε ευκαιρίες και δύο διακοπές του αγώνα λόγω επεισοδίων στην εξέδρα ανάμεσα στους οπαδούς του ΠΑΣ και τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν καλά, αλλά ουσιαστικά δεν απείλησαν, με τον Μπίσεσβαρ στο 53' να βλέπει τον Μπουκουβάλα με προβολή να του παίρνει την μπουκιά από το στόμα. Το σκορ άνοιξε ο Άκπομ που μετά την ασίστ του Πέλκα δεν είχε πρόβλημα σε κενό τέρμα να κάνει το 0-1. Μετά το γκολ του ΠΑΟΚ και συγκεκριμένα στο 67' είχαμε την πρώτη διακοπή λόγω κροτίδων που έριχναν οι οπαδοί του ΠΑΣ, αλλά καπνογόνων στον αγωνιστικό χώρο.

Μετά από λίγα λεπτά άρχισε και πάλι η αναμέτρηση και στο 79' ο Σάκχοφ έχοντας μπει την ώρα εκείνη στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα έκανε το 0-2 με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Πέλκα. Ένα σκορ που έμεινε ως το τέλος ενώ στο 88' είχαμε νέα διακοπή, αυτή την φορά γιατί εκτός από κροτίδες και καπνογόνα είχαμε και επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς των «κυανόλευκων» και τους αστυνομικούς. Το τελικό 0-2 βρήκε τους Θεσσαλονικείς να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους το αήττητο πρωτάθλημα που κατέκτησαν.

MVP: Μπορεί να μην πέτυχε κάποιο γκολ αλλά έκανε ασίστ και στα δύο της ομάδας του και συνολικά ο Πέλκας ήταν θετικότατος στην σημερινή αναμέτρηση.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Θα βάλουμε τους δύο σκόρερ. Ο Άκπομ αρχικά πέτυχε δύο τέρματα και το ένα του ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ, ενώ ο Σάκχοφ με το που μπήκε, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Όλος ο ΠΑΣ όχι μόνο σήμερα, αλλά συνολικά στο πρωτάθλημα, με τους Ηπειρώτες να υποβιβάζονται δίκαια.

Η ΓΚΑΦΑ: Θα λέγαμε γκάφα το κακό τελείωμα του Άκπομ στο ξεκίνημα του ματς, αλλά από την στιγμή που όχι μόνο δεν κόστισε στους φιλοξενούμενους, αλλά ο Άγγλος πέτυχε και γκολ, θα ήταν άδικο.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Άνετο βράδυ για τον Σιδηρόπουλο καθώς δεν υπήρχε η μεγάλη φάση. Όπως φάνηκε και στο ριπλέι σωστά ακυρώθηκε το πρώτο γκολ του Άκπομ και σωστά δεν απέβαλε τον Κρέσπο καθώς ο Κάργας έκανε σαν να τον... σκότωσε ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Η διαφορά δυναμικότητας αλλά και το κίνητρο του αήττητου πρωταθλήματος ήταν μεγαλύτερο από αυτό της παραμονής και ο ΠΑΟΚ δεν άφησε στον ΠΑΣ το παραμικρό περιθώριο για να τον αμφισβητήσει κατακτώντας δίκαια ακόμα μία νίκη.

Οι συνθέσεις του αγώνα

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Νεόφυτος Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Κάργας, Αλέξης Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Σεργκελασβίλι, Νικολιάς, Πάντελιτς, Κάστρο, Κρίζμαν, Παμλίδης.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Κρέσπο, Ίνγκασον, Τόσκα, Γιαννούλης, Ολιβέιρα (79' Σάχοβ), Κάνιας, Ζαμπά (81' Σβιντέρσκι), Μπίσεσβαρ (69' Πέντρο Ενρίκε), Πέλκας, Άκπομ.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟΥΣ ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα