ΠΑΟΚ - Λαμία 3-0

ΠΑΟΚ - Λαμία 3-0

bet365

Το φωνάζουν και το δείχνουν. Δεν μπορούν να περιμένουν! Ο αήττητος ΠΑΟΚ πέρασε και τον... κάβο της Λαμίας (3-0) και πλέον, την ερχόμενη Κυριακή, με νίκη στη Λάρισα θα είναι και τυπικά πρωταθλητής!

«Και την επόμενη βδομάδα θα είμαστε πρωταθλητές» τραγουδούσε η Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ να ξεπερνάει το εμπόδιο της Λαμίας, να φτάνει στην 24η νίκη του σε 27 αγώνες και να ξέρει πως με νίκη την επόμενη αγωνιστική στη Λάρισα, κόντρα στην ΑΕΛ, θα έχει στεφθεί και μαθηματικά πρωταθλητής!

Η κατάμεστη από 27.000 κόσμο Τούμπα το γιόρτασε με την ψυχή της, αποθέωσε τους εν δυνάμει πρωταθλητές, τον Λουτσέσκου, τον Ιβάν Σαββίδη και περιμένει, πλέον, να δει και την «κούπα» μπροστά της.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Ο Δημήτρης Πέλκας, ο Σέρτζιο Ολιβέιρα και ο Τσούμπα Άκπομ, όπως και ο Χοσέ Κρέσπο επέστρεψαν στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, με την οποία οι «ασπρόμαυροι» ξεκίνησαν τον αποψινό αγώνα κόντρα τη Λαμία.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επανέφερε, ουσιαστικά, την ενδεκάδα με τη οποία ο «Δικέφαλος» είχε περάσει νικηφόρα από την Ξάνθη την προηγούμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Πασχαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με την γνωστή τετράδα στην άμυνα (Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια) μπροστά του. Ο Εβγέν Σάχοφ και ο Σέρτζιο Ολιβέιρα αποτελούσαν το δίδυμο των εσωτερικών χαφ, με τον Πέλκα μπροστά τους σε ρόλο οργανωτή, ενώ στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής ξεκίνησαν ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ στα αριστερά και ο Πέντρο Ενρίκε στα δεξιά. Στην κορυφή της επίθεσης επέστρεψε ο Τσούμπα Άκπομ.

Από την άλλη πλευρά ο Μάκης Χάβος, στην επιστροφή του στην Τούμπα, είχε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των Καρυπίδη και Πίτι, που δεν ήταν διαθέσιμοι, ενώ παράταξε την ομάδα του μ’ ένα 4-2-3-1 και τον Μπαράλες στην κορυφή της επίθεσης.

Το ευχάριστο για τους σχεδόν 27.000 θεατές, που κατέκλεισαν την Τούμπα, ήταν πως η Λαμία δεν κλείστηκε στην άμυνα της, δεν έπαιξε για το μηδέν, βγήκε μπροστά και το έδειξε από το ξεκίνημα του αγώνα, απειλώντας πρώτη, με την κεφαλιά του Μπαράλες (3’) την εστία του Πασχαλάκη. Ο ΠΑΟΚ απάντησε με τον ίδιο τρόπο και την κεφαλιά του Βαρέλα (18’) προτού οι φιλοξενούμενοι φτάσουν με τον Ασούμπρε (19’) και πάλι κοντά στο γκολ.

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΜΕ ΕΝΡΙΚΕ

Η Λαμία παίζοντας ελεύθερα έβαλε δύσκολα στον ΠΑΟΚ, που χωρίς να είναι καλύτερος, ευτύχησε και άνοιξε το σκορ στο 35’ με τον Πέδρο Ενρίκε, να δέχεται την ασίστ από τον Μάτος και με δυνατό σουτ να «εκτελεί» τον Σαράνοφ για το 1-0. Oι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα ζητώντας από τους παίκτες του «Δικεφάλου» να τηρήσουν το fair play, καθώς ο Μπαράλες ήταν στο έδαφος. Οι «ασπρόμαυροί» συνέχισαν τη φάση, καθώς ο διαιτητής Τάσης δεν είχε υποδείξει φάουλ, με τον Σάχοφ να βρίσκει καθαρά την μπάλα. Μέσα σ’ όλα ο Αργεντινός επιθετικός της Λαμίας μια χαρά σηκώθηκε από το έδαφος όταν έτρεξε για να διαμαρτυρηθεί μαζί με τους συμπαίκτες του…

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους ο Λουτσέσκου «ανακάτεψε την τράπουλα», αλλάζοντας τη μεσοεπιθετική γραμμή του, όχι σε πρόσωπα αλλά σε θέσεις. Ο Πέλκας έγινε δεξιός χαφ (στο 60’ πέρασε στη θέση του ο Ελ Καντουρί), ο Ενρίκε πήγε στο αριστερό άκρο και ο Μπίσεσβαρ ανέλαβε επιτελικά καθήκοντα μπροστά από τους Σάχοφ και Ολιβέιρα.

Από την πάσα του Μπίσεσβαρ, ο Σάχοφ (56’) ολομόναχος απέναντι στον Σαράνοφ δεν μπόρεσε να κερδίσει τον τερματοφύλακα της Λαμίας, που απάντησε με την απίστευτη (χαμένη) ευκαιρία του Ασούμπρε (59’), η κεφαλιά του οποίου σταμάτησε πάνω στον Βιεϊρίνια, που σαν φύλακας-άγγελος έσωσε την εστία του ΠΑΟΚ.

ΤΟ «ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ» ΣΑΧΟΦ ΚΑΙ ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ

Ο «Δικέφαλος» έψαχνε ένα δεύτερο γκολ για να αισθάνεται πιο άνετα και το βρήκε στο 78’ με τον Εβγέν Σάχοφ. Υστερα από την σέντρα του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ ο Ουκρανός με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Λαμίας.

Η 24η νίκη των «ασπρόμαυρων» στο δρόμο προς την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, εδραιώθηκε στο 83ο λεπτό με την γκολάρα του μάγου, Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, ο οποίος σημάδεψε και έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» της εστίας του Σαράνοφ.

MVP: Γκολ και ασίστ από τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, που… έκλεψε τον τίτλου του πολυτιμότερου από τον Εβγέν Σάχοφ, ο οποίος για ένα ακόμη παιχνίδι ήταν από τους κορυφαίους του ΠΑΟΚ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Μαρκ Ασίγκμπα ήταν πανταχού παρών για τη Λαμία. Ο 27χρονος Γκανέζος απείλησε, όχι μια, αλλά δύο και τρεις φορές την εστία του Πασχαλάκη, δημιουργώντας ουκ ολίγους πονοκεφάλους

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Αν εξαιρέσει κάποιος τη φάση στο 3ο λεπτό ο Μπαράλες δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός για την άμυνα του ΠΑΟΚ γι’ αυτό και έγινε αλλαγή από τον Χάβο.

Η ΓΚΑΦΑ: Η αδυναμία της Λαμίας να ανταποκριθεί στα αμυντικά καθήκοντα της και η κατάρρευση της μέσα σε πέντε λεπτά.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Τάσης από την Ήπειρο σφύριξε πολύ, πάντως δεν σφύριξε φάουλ που δεν υπήρχε, στη φάση όπου οι παίκτες της Λαμίας διαμαρτυρήθηκαν για μη τήρηση του Fair Play από τους ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου».

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Σε τέσσερα ματς των δύο ομάδων στη μεγάλη κατηγορία ο ΠΑΟΚ μετράει ισάριθμες νίκες απέναντι στη Λαμία, με συνολικά τέρματα 10-0! Οι «ασπρόμαυροι» είναι αγκαλιά με τον τίτλο και μπορούν να τον κάνουν δικό τους σε μια εβδομάδα από τώρα στην «AEL FC Arena».

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σάκχοφ, Ολιβέιρα, Πέλκας (50’ Ελ Καντουρί), Ενρίκε (73’ Μίσιτς), Μπίσεσβαρ, Άκπομ (64’ Σφιντέρσκι).

Λαμία (Μ. Χάβος): Σαράνοφ, Βάντερσον, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Ασίγκμπα (84’ Καραγκούνης), Δημούτσος, Μπεχαράνο (64’ Μπλάζιτς), Ρόμανιτς, Μπερτόλιο, Ασούμπρε, Μπαράλες (74’ Τσούκαλος).

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα