Ολυμπιακός: Η πιο «παραγωγική» τριπλέτα με Φορτούνη - Ποντένσε - Χασάν! (poll)

Ολυμπιακός: Η πιο «παραγωγική» τριπλέτα με Φορτούνη - Ποντένσε - Χασάν! (poll)

Ολυμπιακός: Η πιο «παραγωγική» τριπλέτα με Φορτούνη - Ποντένσε - Χασάν! (poll)

bet365

Οι Φορτούνης, Ποντένσε και Χασάν είναι οι τρεις παίκτες με την πιο μεγάλη επίδραση φέτος στον Ολυμπιακό, καθώς με τα τέρματα και τις ασίστ τους φτάνουν στα 52 γκολ από τα 82 που έχουν συνολικά πετύχει φέτος οι «ερυθρόλευκοι» σε όλες τις διοργανώσεις, σε Ελλάδα και Ευρώπη!
Τρεις είναι οι παίκτες των Πειραιωτών φέτος που έχουν τραβήξει το πιο μεγάλο... φορτίο στην επίθεση με γκολ και ασίστ. Ο λόγος για τον Κώστα Φορτούνη, τον Αχμέντ Χασάν, αλλά και τον Ντανιέλ Ποντένσε. Αναφορικά με τα γκολ, ο Φορτούνης έχει πανηγυρίσει φέτος 15 φορές σε 36 αναμετρήσεις, ο Χασάν 12 σε 26 και ο Ποντένσε άλλες 6 σε 35 αγώνες. Στο σύνολο 33 τέρματα. Σε αυτά, αν προσθέσουμε και τις 12 ασίστ του αρχηγού του Ολυμπιακού αλλά και τις επτά ακόμα του Πορτογάλου εξτρέμ -με τον Αιγύπτιο φορ να μην έχει «φτιάξει» ακόμα κάποιο γκολ- διαπιστώνουμε πως έχουν συμμετοχή σε 52 γκολ της ομάδας του Πειραιά, από τα 82 που έχουν συνολικά πετύχει φέτος οι «ερυθρόλευκοι» σε όλες τις διοργανώσεις, σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Στην... σούμα λοιπόν οι τρεις αυτοί παίκτες έχουν το 63,4% των φετινών γκολ του Ολυμπιακού. Ως προς τα χαρακτηριστικά και τις θέσεις των παικτών ο Ποντένσε έχει σε 23 συμμετοχές από την αριστερή πλευρά ως ακραίος επιθετικός (σ.σ. όπου αγωνίζεται κυρίως) τέσσερα τέρματα αλλά και τρεις ασίστ ακόμα. Παίζοντας στο δεξί «φτερό» της επίθεσης έχει στείλει δύο φορές την μπάλα στα δίχτυα αντιπάλων. Ακόμα έχει και τέσσερις ασίστ σε εννέα φορές που χρησιμοποιήθηκε εκεί.
Συγκριτικά με τον Χασάν και τον Ποντένσε περισσότερο θέσεις έχει αλλάξει ο Φορτούνης. Πιο ουσιαστικά δηλαδή καθώς έχει παίξει και ως φορ. Από την θέση του επιτελικού χαφ σε 30 αγώνες έχει 14 γκολ και 10 ασίστ. Ως φορ έχει παίξει 3 ματς με 1 γκολ και 1 ασίστ ενώ ως ακραίος έχει μία συμμετοχή.
Γενικά όταν ο Φορτούνης πηγαίνει σε άκρα δεν μπορεί να αποδώσει ανάλογα. Συνολικά στην καριέρα του στον Ολυμπιακό ο Φορτούνης έχει βάλει 65 γκολ και έχει βγάλει 56 ασίστ σε 189 αναμετρήσεις. Σχετικά με τους Χασάν και Ποντένσε οδεύουν φέτος σε χρονιές με ατομικά ρεκόρ ως προς τις επιδόσεις τους.

- Ψηφίστε πιο κάτω στο poll.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα