Ενας αρχηγός-ηγέτης με τα όλα του!

Ενας αρχηγός-ηγέτης με τα όλα του!

Σταύρος Σουντουλίδης Σταύρος Σουντουλίδης
Ενας αρχηγός-ηγέτης με τα όλα του!

bet365

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια αποδεικνύει κάθε μέρα το πόσο τυχεροί είμαστε που υπάρχει στις ζωές μας. Ο Σταύρος Σουντουλίδης γράφει για τον «κάπτεν» του ΠΑΟΚ…

Θα μπορούσαμε να γράψουμε δεκάρες αράδες για τους… Σκουλάδες και λοιπούς «ανίκανους» που καταστρέφουν συστηματικά το ποδόσφαιρο μας. Αν δε, ξεκινούσαμε να γράφουμε για τις φάσεις που ο ΠΑΟΚ «φωνάζει», όχι μόνο στο χτεσινό προημιτελικό με τον Πανιώνιο (πέναλτι στον Κρέσπο, μη αποβολή του Καμαρά), αλλά γενικότερα μέσα στη σεζόν θα μας έπιανε το… ξημέρωμα.

Το κακό έχει παραγίνει και φαίνεται, δυστυχώς, ότι δύσκολα κάτι μπορεί να αλλάξει. Μια ζωή δέσμιοι των Ελληνων διαιτητών και των (μη) αποφάσεων του

Ο χτεσινός προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία για την ανατροπή που πέτυχαν οι «ασπρόμαυροι», με δύο γκολ μέσα σε τέσσερα λεπτά, στην συγκλονιστική παράταση και ενώ στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης είχαν αρχίσει να κάνουν όνειρα και να επιστρέφουν το χρόνο πίσω στο 1998. Τους πρόλαβε ο Αντρέ Βιεϊρίνια. Αυτός ο τεράστιος παίκτης. Το καμάρι του «Δικεφάλου».

Ότι και να λέμε, ο Πορτογάλος είναι το «Α και το Ω» του ΠΑΟΚ. Ένας παίκτης κόσμημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ένας παίκτης σπάνιας κλάσης, μια ηγετική προσωπικότητα και το απέδειξε πάλι.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου χρησιμοποιώντας μόνο μια λέξη τα είπε όλα: Τεράστιος! «Τεράστιος παίκτης, τεράστια προσωπικότητα, τεράστιος χαρακτήρας», έτσι τον χαρακτήρισε ο Ρουμάνος τεχνικός. Κι αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο Αντρέ είναι ΑΡΧΗΓΟΣ. Με όλη την σημασία της λέξης. Ο ποδοσφαιριστής που δεν θα κρυφτεί μέσα στο γήπεδο. Ο ηγέτης της ομάδας, που χάρη στην προσωπικότητά του θα βγει μπροστά και θα συμπαρασύρει και τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Αυτό έκανε και στο θρίλερ της Τούμπας κόντρα στον Πανιώνιο. Σ’ όλο το ματς ήταν αυτός που πάλευε μ’ όλες του τις δυνάμεις για την ανατροπή και έδειχνε να πιστεύει περισσότερο από τον καθένα στην πρόκριση. Ακόμη και όταν ο Καμαρά «πάγωσε» την Τούμπα στο 94ο λεπτό, ήταν αυτός που έτρεξε για να την στήσει στην σέντρα.

Ο Αντρέ δεν κρύφθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα. Βγήκε ζήτησε την μπάλα την πήρε στα χέρια του όταν αυτή ζύγισε 100 κιλά, στο 118ο λεπτό της παράτασης, την έστησε στην «άσπρη βούλα» και από εκεί έστειλε τους ΠΑΟΚτσήδες στα ουράνια!

Πέρσι ένιωσε την αδικία στο πετσί του, ένιωσε μέσα στο «σπίτι» του να του κλέβουν τον ιδρώτα του και εν τούτοις στην ποδοσφαιρική Ελλάδα βρέθηκε κι αυτός στο στόχαστρο και κατηγορήθηκε -δίχως ίχνος ντροπής- από πολλούς. Ποιος, ο Βιεϊρίνια; Που δεν είναι μόνον αυτά που κάνει, αλλά και αυτά που λέει μάθημα για όλους μας. Κι όμως, κατηγορήθηκε και στοχοποιήθηκε από τους ίδιους ανθρώπους που βλέπουν όλες τις υπόλοιπες ομάδες σαν την... Μπαρτσελόνα και τη δική του ομάδα ως την ευνοημένη του… χαλίφη, που έχει καμιά 25αρια φάσεις εναντίον του μόνο τη φετινή χρονιά.

Γι’ αυτό ενδεχομένως να μη μας αξίζει να έχουμε τέτοιες προσωπικότητες στο δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όποιος φίλος του ποδοσφαίρου δεν νιώθει την ανάγκη να υποκλιθεί στο μεγαλείο αυτού του παιδιού από το Γκιμαράες της Πορτογαλίας, τότε πραγματικά δεν υπάρχει (καμία) σωτηρία…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.