ΠΑΟΚ: Ο πρωταθλητής των μεταγραφών

ΠΑΟΚ: Ο πρωταθλητής των μεταγραφών

Σταύρος Σουντουλίδης
ΠΑΟΚ: Ο πρωταθλητής των μεταγραφών

bet365

Το «αφεντικό τρελάθηκε» και όσο κλισέ κι αν ακούγεται ισχύει στο 100% για τον Ιβάν Σαββίδη, που τίναξε την μπάνκα, χρίζοντας τον ΠΑΟΚ «πρωταθλητή των μεταγραφών»!

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να είναι στο +8 από τον δεύτερο Ολυμπιακό και στο +14 από την τρίτη ΑΕΚ, που αντιμετωπίζει την Κυριακή (3/2) στο ΟΑΚΑ, ωστόσο σε μια χρονιά πρωταθλητισμού και έντονης πίεσης δείχνει να βαδίζει στο σωστό δρόμο κοιτάζοντας όχι μόνο το παρόν, αλλά και το μέλλον του…

Το «colpo grosso» των «ασπρόμαυρων» στο φινάλε των χειμωνιάτικων αγορών με την απόκτηση του Σβέριρ Ίνγκασον και του Σέρτζιο Ολιβέιρα εκτόξευσε τον ενθουσιασμό του κόσμου και ενίσχυσε τους «ασπρόμαυρους» σε μεγάλο βαθμό.

Οι πέντε μεταγραφικές κινήσεις έδειξαν μια συγκεκριμένη στόχευση μείωσης του μ.ο. ηλικίας της ομάδας και κυρίως έλλειψη πανικού στο άκουσμα της απώλειας του πρώτου σκόρερ της ομάδας, Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.

Ο Μάριο Μπράνκο κινήθηκε με μυστικότητα και αποτελεσματικότητα και σε μια γρήγορη ανάγνωση, η πρώτη μεταγραφική περίοδος του ως το Νο1 του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΠΑΟΚ, κρίνεται πετυχημένη. Ας μην ξεχνάμε ότι εκτός από τις μεταγραφές ο Πορτογάλος αθλητικός διευθυντής είχε να ασχοληθεί και με τις ανανεώσεις των συμβολαίων, ήδη, τρεις ποδοσφαιριστές (Μπίσεσβαρ, Πασχαλάκης, Κρέσπο) έχουν υπογράψει νέα συμβόλαια και παραμένουν σε εκκρεμότητα οι περιπτώσεις των Βαρέλα, Κάνιας και Σάχοφ, που θα κριθούν και θα κλείσουν χωρίς την πίεση του χρόνου.

Ο Ιανουάριος ξεκίνησε με… απώλεια. Το σοκ στο άκουσμα της φυγής του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς ήταν ισχυρό, αλλά οι «ασπρόμαυροι» δεν πανικοβλήθηκαν. Εφεραν αρχικά τον Γιόσιπ Μίσιτς, δανεικό για 1,5 χρόνο από την Σπόρτινγκ Λισαβόνα, για να καλύψουν το κενό του τραυματία Πόντους Βέρνμπλουμ. Εριξαν πολλά λεφτά στο τραπέζι για να πείσουν τον 22χρονο Πολωνό πρώην επιθετικό της Γιαγκελόνια, Κάρολ Σβιντέρσκι, ότι είναι η καλύτερη επιλογή για να κάνει το άλμα στην καριέρα του. Έφεραν πίσω τους δανεικούς, Δημήτρη Γιαννούλη και Πέντρο Ενρίκε, δίνοντας επιπλέον «όπλα» στον Ραζβάν Λουτσέσκου, ενώ όταν «το αφεντικό τρελάθηκε» ήρθαν και τα… κερασάκια στην τούρτα!

Ο Σέρτζιο Ολιβέιρα είναι μια ποιοτική προσθήκη με περιορισμένο αρχικά χρονικό ορίζοντα, δανεικός για έξι μήνες, η ρήτρα εξαγοράς του συμβολαίου του (θα λήγει σε ένα χρόνο) από την Πόρτο ανέρχεται στα 12.000.000 ευρώ, αλλά όπως έγραψε και ο Γιώργος Σαββίδης στο Instagram, «τα λεφτά δεν είναι το πρόβλημα…»!

Και στο τέλος ήρθε και ο Σβέριρ Ινγκασον. Ο Ισλανδός κεντρικός αμυντικός πάτησε το πόδι του στη Θεσσαλονίκη λίγες μόνο ώρες μετά την συμφωνία που είχε επιτευχθεί ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Ροστόβ, με τον Ιβάν Σαββίδη να γνωρίζει την αγορά και να αναλαμβάνει να χειριστεί την συγκεκριμένη υπόθεση.

Οι Ρώσοι έριξαν κατά πολύ τις υπερβολικά μεγάλες απαιτήσεις τους και αποδέχθηκαν την πρόταση του ιδιοκτήτη της ελληνικής ομάδας για την αγορά του 25χρονου ποδοσφαιριστή αντί ενός ποσού κοντά στα 4 εκατ. ευρώ. Ο ΠΑΟΚ φρόντισε και έβαλε δίπλα από το συμβόλαιο του Ίνγκασον το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ ως ρήτρα εξαγοράς του από κάποια άλλη ομάδα.

Μεγαλύτερο ποσό δεν έχει υπάρξει για άλλον παίκτη του «Δικεφάλου»!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα