Όταν παραδέχεται ο Κονέ ότι ο Ολυμπιακός έχει φέτος την καλύτερη ομάδα…

Όταν παραδέχεται ο Κονέ ότι ο Ολυμπιακός έχει φέτος την καλύτερη ομάδα…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta τις απόψεις των «τρίτων» για τον φετινό Ολυμπιακό, την μπάλα που παίζει, την επίθεση του και τον προπονητή του.

Έχει ενδιαφέρον να ακούς τις απόψεις των λεγόμενων τρίτων για τον Ολυμπιακό. Να μαθαίνεις ρε παιδί μου, πώς τον βλέπουν ποδοσφαιράνθρωποι που δεν ανήκουν άμεσα η, έμμεσα στην οικογένεια του Ολυμπιακού.

Χθες λοιπόν στην αθλητική εκπομπή του Open είδαμε τον Κονέ, που πήρε πέρσι πρωτάθλημα με την ΑΕΚ, να καταθέτει την γνώμη του για τον φετινό Ολυμπιακό: «Για μένα ο Ολυμπιακός παίζει ξεκάθαρα το καλύτερο ποδόσφαιρο φέτος. Αλλά δεν έχει επιθετικό. Μόνο με τον Παναθηναϊκό δεν ήταν καλός, γιατί είχε το άγχος, επειδή δεν είχε κερδίσει τα δύο προηγούμενα ντέρμπι, που η αλήθεια είναι ότι άξιζε να τα είχε κερδίσει και τα δύο, και τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Αν τα είχε κερδίσει, θα κέρδιζε και τον Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλή ομάδα, την καλύτερη κατά την γνώμη μου, μόνο που δεν ξέρω αν έχει τον χρόνο για το φετινό πρωτάθλημα, γιατί στο β΄ γύρο έχει να πάει στην Τούμπα κι η διαφορά του ΠΑΟΚ αυτή την στιγμή είναι μεγάλη. Ο ΠΑΟΚ παίξει ξεκάθαρα για το αποτέλεσμα κι έχει την αποτελεσματικότητα, που δεν την έχει ο Ολυμπιακός».

Ο Κατσουράνης επικεντρώθηκε στον Πέδρο Μαρτίνς, που τον ξέρει από την Πορτογαλία: «Μας το δείχνει ότι είναι καλός προπονητής, έτσι όπως παίζει η ομάδα του. Τον ήξερα ότι είναι καλός προπονητής. Κι είναι και καλός άνθρωπος. Θα κάνει καλή πορεία στον Ολυμπιακό, αν τον αφήσουν και δεν τον αλλάξουν, όπως γίνεται συνέχεια στην Ελλάδα με τους προπονητές. Πρέπει να τον πιστέψουν και να του δώσουν πίστωση χρόνου, γιατί είναι κι όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι καινούργιοι, έχει χτίσει μία εντελώς καινούργια ομάδα και σε κανονικό ποδόσφαιρο, στην Ευρώπη, θα περίμενες σε τέτοιες συνθήκες αποτελέσματα σε τρία με πέντε χρόνια. Δεν μπορούμε να δούμε αποτελέσματα αύριο. Ελπίζω να του δώσουν την πίστωση χρόνου και να τον κρατήσουν πολύ καιρό, γιατί ο Ολυμπιακός παίζει πολύ ωραίο ποδόσφαιρο».

Μάλιστα ο Κατσουράνης, αφού τόνισε ότι «ο Ολυμπιακός έχει καλή ομάδα, αλλά φαβορί είναι ο ΠΑΟΚ». εξέφρασε και μία άλλη άποψη για τον Ολυμπιακό: «Δεν ξέρω αν όντως του λείπει κάποιος γκολτζής. Γιατί νομίζω ότι είναι κι άτυχος ο Ολυμπιακός. Αν πάρει κι ένα σέντερ φορ, θα είναι καλύτερα». Και ο Ντέμης στάθηκε ακόμη πιο συγκεκριμένα στον Χασάν («είναι πολύ καλός παίκτης. Εμένα μου άρεσε. Είχε εκπληκτικές κινήσεις. Πλάσαρε καλά, αλλά εκτός του τραυματισμού του ήταν κι άτυχος. Η μπάλα στα τελειώματα του έφευγε λίγο άουτ…»), ενώ ανέδειξε την καλή δουλειά, που όπως είπε βλέπει να κάνει ο Μαρτίνς, μέσα από την στατιστική, με τον Ολυμπιακό να είναι πρώτος σε τελικές, κατοχή μπάλας και πάσες. Για να καταλήξει: «Με όλη αυτή τη δημιουργικότητα, αν πάρει και φορ ο Ολυμπιακός…».

Τέλος πάντων, είναι ευχάριστο για τον Ολυμπιακό να αναγνωρίζουν κι οι «τρίτοι» ότι φτιάχνει πραγματικά καλή ομάδα, αλλά να ξέρετε ότι αν τους άκουγαν ο προπονητής κι οι παίκτες του Ολυμπιακού, ένα πράγμα θα έλεγαν: «Καλά είναι όλα αυτά, αλλά εμείς τώρα θέλουμε αποτελέσματα. Δεν μπορούμε άλλο, να λέμε ότι παίξαμε καλά, αλλά δεν κερδίσαμε. Έγινε με τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟ, την Μπέτις…».

Κι η μοναδική επιλογή σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η επιμονή στο αποτέλεσμα. Να παίρνεις όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς και να έχεις στην πίεση τον ΠΑΟΚ. Κι από εκεί και πέρα, θα περιμένεις να δεις αν αντέξει στην πίεση σου. Αν την αντέξει, μαγκιά του να το πάρει το πρωτάθλημα. Το ζητούμενο, όμως, είναι να τον έχεις στην πίεση. Να μην σου ξεφύγει οκτώ και δέκα πόντους, γιατί τότε πολύ απλά δεν θα είναι υπό πίεση.

Και όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση για τον Ολυμπιακό, δεν υπάρχουν κρίσιμα και καθοριστικά παιχνίδια. Όλα τα ίδια είναι! Κι έτσι πρέπει η ομάδα να αντιμετωπίσει και το αποψινό με τον Παναιτωλικό-με αποφασιστικότητα για πάση θυσία το νικηφόρο αποτέλεσμα.

Άσχετο: έχουν γούστο αυτά που βλέπω από τη Θεσσαλονίκη για το διαιτητή του σημερινού αγώνα του ΠΑΟΚ στη Λαμία, τον Τσαμούρη. Και καλά επειδή είναι Πειραιώτης, διαχέεται μία...«ανησυχία». Η πλάκα είναι ότι μιλάμε για τον ίδιο (Πειραιώτη) διαιτητή, που μόλις πριν δύο αγωνιστικές σφύριξε το ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός και ειδικά στο α΄ ημίχρονο έπαιζε τόσο φουλ ΠΑΟΚ, όσο δεν είχε παίξει τόσο φουλ ΠΑΟΚ κανείς άλλος διαιτητής στο φετινό πρωτάθλημα!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.