Ο «δικηγόρος» της μπάλας Ογκμουντορ Κρίστινσον

Ο «δικηγόρος» της μπάλας Ογκμουντορ Κρίστινσον

Γιώργος Ντυμένος
Ο «δικηγόρος» της μπάλας Ογκμουντορ Κρίστινσον

bet365

Ο Ισλανδός γκολκίπερ της ΑΕΛ θα γίνει σύντομα πατέρας και εκτός από τις επιδόσεις του κάτω από τα γκολπόστ, ξεχωρίζει και για τις σπουδές του στα νομικά
Από τις «αθόρυβες» μεταγραφές του καλοκαιριού ήταν εκείνη του Ογκμουντορ Κρίστινσον στην ΑΕΛ, παρότι ο Ισλανδός πορτιέρε παρουσίαζε ενδιαφέρον βιογραφικό, καθώς είχε μία μακρά θητεία σε Δανία, Σουηδία, Ολλανδία, ξέχωρα βέβαια από τη χώρα του. Οπου και για μία οκταετία υπερασπίζονταν την εστία της Φραμ, με τη φανέλα της οποίας το 2013 κατέκτησε το Κύπελλο, ενώ από το 2014 ήταν «μόνιμος» στις κλήσεις του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος.
Μέσω αυτού άλλωστε, τον Μάρτιο του 2016, είχε την πρώτη του... γνωριμία με την πατρίδα μας, όταν η Εθνική Ισλανδίας κέρδισε την αντίστοιχη ελληνική με 3-2 σε φιλικό παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου μάλιστα ξεκίνησε βασικός.
Με την παραπάνω «προίκα» υπέγραψε το καλοκαίρι στη Λάρισα και ήδη ξεχωρίζει. Ο 29χρονος μάλιστα έκανε στη Λιβαδειά την κορυφαία φετινή του εμφάνιση και ήταν ίσως ο κύριος λόγος που οι «βυσσινί» έφυγαν από τη Βοιωτία με τον βαθμό της ισοπαλίας.
Αλλωστε, για να τα λέμε όλα, είναι λογικό να έχει πάρει τα πάνω του, καθώς σύντομα περιμένει τον διάδοχο. Η σύντροφός του Σάντρα είναι έγκυος και ο «Ομι», έτσι τον φωνάζουν οι φίλοι, θα γίνει πατέρας. Πάντως μην το δένετε... κόμπο ότι ο μπόμπιρας θα γίνει και εκείνος ποδοσφαιριστής, αφού στο σπίτι θα υπάρχουν πολλά ερεθίσματα. Ο Κρίστινσον και η κοπέλα του έχουν σπουδάσει νομικά και πήραν πτυχίο από το πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης, αφού όπως ο ίδιος έχει πει σε ανύποπτη στιγμή «στην Ισλανδία δεν ζεις από το ποδόσφαιρο».
Βέβαια ακολουθεί πια καριέρα στο εξωτερικό, αλλά απέκτησε ήδη τα απαραίτητα «εφόδια» για το μέλλον, αφού κάποια στιγμή θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου ώστε να κρεμάσει τα γάντια του. Αν και φαίνεται πως κάτι ανάλογο θα αργήσει να συμβεί.
Ο μύθος λέει πως σε ηλικία 6 ετών έκατσε για πρώτη φορά κάτω από τα γκολπόστ και «κόλλησε» με τη θέση, ίσως γιατί έβλεπε τον Πέτερ Σμάιχελ να κάνει εκπληκτικά πράγματα με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Φανατικός φίλος των «κόκκινων διαβόλων» δεν χάνει παιχνίδι τους και ο Δανός γκολκίπερ έγινε αμέσως το ίνδαλμά του.
Ο καιρός πέρασε και ο μικρός... μεγάλωσε, μέχρι που το 2006 ανέβηκε στην πρώτη ομάδα της Φραμ, ενώ στο ντεμπούτο του... έκλεψε καρδιές, όταν σε ηλικία μόλις 17 ετών κλήθηκε να υπερασπιστεί την εστία της κόντρα στην Χάουκαρ και κράτησε το μηδέν (3-0).
Πλέον δεν υπήρχε γυρισμός και ο ήρωας της ιστορίας μας άρχισε να αφήνει το στίγμα του στο ποδόσφαιρο της Ισλανδίας. Το οποίο εδώ και χρόνια έχει πάψει να αποτελεί «φτωχό συγγενή», ενώ ο ίδιος έζησε από κοντά το EURO 2016, ως μέλος της αποστολής των Ισλανδών στα γήπεδα της Γαλλίας.
Προηγουμένως είχε ήδη ανοίξει τα φτερά του για το εξωτερικό, καθώς το 2014 βρέθηκε στη Ράντερς και μετά ακολούθησαν Χάμαρμπι και Εξελσιόρ. Η αποχώρησή του από τη Φραμ δεν ήταν... απλή υπόθεση, καθώς συγκαταλέγονταν από τα αγαπημένα παιδιά του συλλόγου και μάλιστα το 2011 αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής όλων των ομαδικών του τμημάτων. Ο Κρίστινσον έγραφε πλέον τη δική του... ιστορία, όπως συνέβη και στις 15 Μαρτίου του 2016 όταν κόντρα στην ΑΪΚ Στοκχόλμης ευστόχησε στο 5ο πέναλτι σε αγώνα Κυπέλλου και χάρισε την πρόκριση στη Χάμαρμπι, κάτι που αποτέλεσε σημείο αναφοράς.
Στα μέρη μας πια, περνά ωραία οικογενειακά και το ζευγάρι εκτός από την έλευση του πελαργού και ξέγνοιαστες στιγμές μαζί και με το σκύλο τους, όποτε μπορεί ταξιδεύει στην Ελλάδα. Ηδη στις ημέρες που έχει καταφέρει να «ξεκλέψει» από τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις πήγε στον Βόλο, στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και άλλες περιοχές, καθώς επιθυμούν να γνωρίζουν νέα μέρη. Στη Λάρισα θα απολαύσει τον καφέ του ή μία χαλαρή έξοδο (λάτρης της πίτσας), καθώς προτιμά να περνά τον ελεύθερο χρόνο στο σπίτι και να χαλαρώνει. Εκτός και αν υπάρξει κάποια αξιόλογη πρόταση για «μονομαχία» στο γκολφ, Είναι λάτρης του συγκεκριμένου σπορ και εξίσου καλός.
Εκείνο που πάντως ουδείς έχει καταλάβει είναι πως μπορεί και διατηρείται σε υψηλό επίπεδο στο NHL 17, καθώς η Σάντρα δεν είναι fun των video games. Χωρίς αυτό να αναιρεί ότι τον... στηρίζει και σε αυτό το κομμάτι, αφού πριν από μερικούς μήνες του έκανε δώρο ένα play station ώστε να παραμένει σε... φόρμα. Βλέπετε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του γίνονται στο ξενοδοχείο «ομηρικές μάχες», κυρίως με τον Αλφρεντ Φιμπόγκανσον. «Εχουμε πολύ καλό κλίμα, είμαστε σαν οικογένεια», σχολιάζει σχετικά και χαμογελά, μάλλον στη σκέψη πως ο πρώην φορ του Ολυμπιακού πέφτει στο... καναβάτσο.
Αυτή λοιπόν είναι η ιστορία ενός «αγαθού γίγαντα», καθώς ο έμπειρος γκολκίπερ μπορεί να έχει εντυπωσιακό παρουσιαστικό (βλέπει τον κόσμο από τα 192 εκατοστά), μέσα στο γήπεδο να... παθιάζεται, αλλά έξω από αυτό είναι ήρεμος και πράος. «Αλλο η μπάλα, Θέλω να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για την ομάδα», σχολιάζει σε όποιον του το μεταφέρει... Μάλιστα και στα ελληνικά, καθώς ήδη μαθαίνει τη γλώσσα μας και μπορεί να συνεννοείται, τουλάχιστον για τα βασικά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα